5 ιστορικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν το μεγαλείο ψυχής [ΦΩΤΟ]

<p>Ένα εντεκάχρονο αγόρι στην Κίνα, με εγκεφαλικό όγκο ζήτησε να δωρηθούν τα νεφρά και το συκώτι του σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Οι γιατροί αποδίδουν τιμή και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον

Ένα εντεκάχρονο αγόρι στην Κίνα, με εγκεφαλικό όγκο ζήτησε να δωρηθούν τα νεφρά και το συκώτι του σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Οι γιατροί αποδίδουν τιμή και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον ίδιο και τη μητέρα του.

<p>Μουσικός κλαίει ενώ παίζει σε συναυλία στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου</p>

Μουσικός κλαίει ενώ παίζει σε συναυλία στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

<p>Ένα παιδάκι περνά μέσα από τα συρματοπλέγματα του στρατόπεδου συγκέντρωσης στα χέρια των παππούδων του, στο Κόσοβο</p> <p>© Carol Guzy</p>

Ένα παιδάκι περνά μέσα από τα συρματοπλέγματα του στρατόπεδου συγκέντρωσης στα χέρια των παππούδων του, στο Κόσοβο

<p>Πυροσβέστης σώζει κοριτσάκι, ΗΠΑ.<br /> © Evansville Courier & Press</p>

Πυροσβέστης σώζει κοριτσάκι, ΗΠΑ.

<p>Κοριτσάκι στη Γουατεμάλα κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά το γατάκι της.</p> <p>© Sam Grandgeorge</p>

Κοριτσάκι στη Γουατεμάλα κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά το γατάκι της.

31/08/2016

Ο Άλλος, αυτός ο άγνωστος. Άνθρωποι από τις πιο διαφορετικές κουλτούρες, με τις πιο άγνωστες σε μας συνήθειες, με ζωές που δεν μας αφορούν και δεν τις κατανοούμε.

Η καθημερινότητά μας γεμίζει με εικόνες που δεν μας λένε τίποτα, αφού δεν μπορούμε να συμπληρώσουμε το παζλ, να αντιληφθούμε πραγματικά τη σοβαρότητα (ή το αστείο…) της στιγμής που αποτυπώνεται.

Υπάρχουν όμως και εικόνες που μιλάνε μόνες τους. Που μας μεταφέρουν με τον πιο άμεσο τρόπο συναισθήματα που βιώνουν άνθρωποι στην άλλη άκρη της γης. Ακόμη και σε άλλη εποχή. Η χαρά, η απόγνωση, το μίσος, η θλίψη, η αγάπη, ο πόθος, η έμπνευση συχνά δεν χρειάζονται διερμηνεία.Απαραίτητη προϋπόθεση για να ταυτιστούμε με αυτόν τον άγνωστο; Μια πραγματικά καλή φωτογραφία.

Ιδού 5 ενσταντανέ που ξεσηκώνουν… συναισθηματική θύελλα, γιατί μιλάνε με τη γλώσσα της ανθρωπιάς και της αμεσότητας.

Πηγή: Brightside

 

Μοίρασε το άρθρο!