4 εκατ. ευρώ οι οφειλές της παλιάς ΠΑΕ Αρης σε ποδοσφαιριστές!

Η περίπτωση της Πάρμα που δίνει ελπίδες στους «Κίτρινους»

Ατελείωτα είναι τα προβλήματα εξαιτίας των πολλών και σημαντικών εκκρεμοτήτων που άφησαν παλαιότερες διοικήσεις του συλλόγου, κάτι άλλωστε που είχε ως αποτέλεσμα την πτώχευση και τον υποβιβασμό. Ωστόσο, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο δεδομένου ότι πολλά από τα προβλήματα της παλιάς ΠΑΕ Αρης συνεχίζουν να βαραίνουν και τον νέο Αρη με αποτέλεσμα η FIFA να επιβάλει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δυο χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο «φιρμάνι» που κατέφθασε στα γραφεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ για τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Τζον Ιμπε, ο οποίος έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον Αρη τη σεζόν 2012-13. Ο Ιμπε δεν πληρώθηκε, προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια που τον δικαίωσαν για ένα ποσό που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» οι οφειλές του Αρη σε πρώην παίκτες αγγίζουν συνολικά τα 4 εκατ. ευρώ!

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι ψεύδη ή μυθεύματα αυτά που αναφέρονται στην απόφαση της FIFA.  Αυτό που παραβλέπει η FIFA είναι ότι αντίστοιχες περιπτώσεις ομάδων από την Ελλάδα ή το εξωτερικό τις έκρινε διαφορετικά» δήλωσε ο νομικός και πρώην εκπρόσωπος της ΠΑΕ και ΚΑΕ Αρης Σπύρος Χριστοφορίδης που πρόσθεσε: «Η ιστορική Πάρμα έχει κάποια διαφορά από τη σημερινή; Κι όμως δικαιώθηκε και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να προσφύγει στο CAS. Σε νομικό επίπεδο, βεβαίως η ΠΑΕ Αρης είναι μια νέα οντότητα. Έχει διαφορετική νομική ταυτότητα, διαφορετικούς ΑΦΜ και ΑΜΚ, διαφορετική αναγνώριση από το ΓΕΜΗ και διαφορετική περιουσία».

Σε άλλο σημείο είπε: «Αυτό που πρέπει να κάνει ο Αρης είναι να κινητοποιήσει την ελληνική πολιτεία διότι είναι και δικό της πρόβλημα. Στο πρόσωπο του Άρη βάλλεται ο ελληνικός νόμος. Και στον Πανιώνιο και στη Λάρισα, που είναι νέες ΠΑΕ, υπάρχουν αναφορές σε παλιά τρόπαια και παλιό έτος ίδρυσης. Το ίδιο ισχύει και με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και τον μπασκετικό Αρη παρότι είναι νέες ΚΑΕ. Οσα αναφέρει η απόφαση στο αιτιολογικό της αποτελούν κοινή συνισταμένη για όλες τις ελληνικές ομάδες. Καλείται η Πολιτεία να αποφασίσει αν θέλει να υπερασπιστεί τα νομικά θέσφατα που ίσχυσαν μέχρι πρόπερσι ως προς την εκκαθάριση ή θέλει να διαγράψει μια πορεία καθιστώντας τον Αρη το πρώτο και ίσως μοναδικό θύμα».

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοίρασε το άρθρο!