Super 3 με Γκαρθία ο Άρης “καθάρισε” το Βόλο

Με τον Μάνου Γκαρθία να πετυχαίνει εντυπωσιακό χατ-τρικ, ο Άρης κέρδισε εύκολα τον Βόλο στο «Βικελίδης» (3-0) και τον προσπέρασε στην 5η θέση, πριν τον… υπέρ πάντων αγώνα της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό για το κύπελλο. 

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα ήταν φτωχό με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων πιέζοντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει απειλητικός ωστόσο ο Βόλος δεν κινδύνεψε σε μεγάλο βαθμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κορυφαία φάση καταγράφηκε στο 15′ όταν ο Γκρέι βρέθηκε στα δεξιά της επίθεσης και προ του Εσκοβάλ γύρισε με τον Πίρινεν να μην μπορεί να κόψει και ο προωθημένος Πέερσμαν αστόχησε εκτελώντας εν κινήσει απλό πλεονεκτική θέση.

Η ένδεια αξιοσημείωτων στιγμών συνεχίστηκε και ένα από τα χειρότερα φετινά ημίχρονα στo πρωτάθλημα όδευε προς την ολοκλήρωσή του όταν στο 42′, ο Μαντσίνι βρήκε με ωραία κάθετη τον Γκρέι που ξέφυγε από τα στόπερ των Θεσσαλών και εκτέλεσε άστοχα όμως υποδείχθηκε έπειτα σε θέση οφσάιντ. 

Το δεύτερο όμως ημίχρονο ξεκίνησε με άλλα δεδομένα καθώς το σύνολο του Άλαν Πάρντιου ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 47′ καθώς ο Μαντσίνι βρήκε ωραία τον Μάνου Γκαρθία στα δεξιά, ο Μεταξάς δεν τον πρόλαβε, και εκτέλεσε τον Κλέιμαν με δυνατό σουτ για το 1-0, πανηγυρίζοντας μάλιστα με φανέλα αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 60′ ήταν η σειρά του Ματέο Γκαρσία να βρει τον Μάνου Γκαρθία με τον τελευταίο να προλαβαίνει τον Εσκοβάλ στέλνοντας με ωραίο πλασέ τη μπάλα στη δεξιά γωνία του εξουδετερωμένου Κλέιμαν για το 2-0.

To μαγικό βράδυ του Ισπανού μεσοεπιθετικού ωστόσο δεν τελείωσε εκεί καθώς στο 74′ εξαπέλυσε σουτάρα από μακριά και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 3-0 ολοκληρώνοντας έτσι το χατ-τρικ του.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης ανέβηκε στην 5η θέση με 31 βαθμούς αφήνοντας τον Βόλο στην 6η με 29 πόντους. 

Την επόμενη, -20η- αγωνιστική, ο Άρης θα φιλοξενηθεί από την ΑΕΚ, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στην «OPAP Arena» ενώ αντίθετα ο Βόλος θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (Οντουμπάτζο 22′), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Νταρίντα (Ετέμπο 69′), Μάνου Γκαρθία, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (Ροντρίγκες 81′), Μαντσίνι (Μαζικού 81′), Γκρέι (Ιτούρμπε 80′).

Βόλος (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίριναν, Λούνα (Σι 68′), Μπαριέντος, Μεταξάς (Γκάγκι 56′), Τσιρίνος, Ντέλετιτς, Μεθκίδα (Πιρές 68′), Οζέγκοβιτς (Κούτσιας 84′).

Μοίρασε το άρθρο!