Καπάνι: Ανοιχτή Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης

Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα Κυριακή της αποκριάς και αύριο, ανήμερα Καθαράς Δευτέρας, η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης. Οι έμποροι στο Καπάνι περιμένουν όσους θέλουν να κάνουν τα τελευταία ψώνια για το σαρακοστιανό τραπέζι. Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα να μην επιτρέπουν φέτος μεγάλες οικογενειακές συναθροίσεις, ωστόσο, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και η κλειστή εστίαση κάνουν τον περισσότερο κόσμο να οργανώνει σπιτικό τραπέζι με θαλασσινά, όπως επιβάλλει η ημέρα.

Οι έμποροι του Καπανίου, λοιπόν, στήνουν τους πάγκους τους και αυτό το διήμερο για να υποδεχθούν όσους θέλουν να κάνουν τις αγορές τους. Όπως λένε, υπάρχει επάρκεια αγαθών για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια.

Ο κόσμος είναι μπερδεμένος με τις απαγορεύσεις μετακινήσεων. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, βαδίζουμε στο άγνωστο. Κι εμείς δεν ξέραμε τι να προμηθευτούμε” ανέφερε ο πρόεδρος των επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος.

Ερωτηθείς για το τι αγοράζουν κυρίως όσοι επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το Καπάνι, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: “Επειδή είναι ιδιόμορφη κατάσταση, μείνανε στη Θεσσαλονίκη ακόμη κι όσοι είχανε την οικονομική δυνατότητα να πάνε ταξίδια. Αυτοί αγοράζουν και ακριβά είδη, όπως γαρίδες και καραβίδες. Υπάρχουν είδη για όλα τα βαλάντια. Εμείς πάμε βήμα- βήμα, ανάλογα με τη ζήτηση“.

Ενδεικτικές τιμές ανά κιλό στην Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης:

Μύδια με κέλυφος: 3 ευρώ

Μύδια- σακουλάκια: 4-5 ευρώ

Σουπιές : 8-10 ευρώ

Θράψαλα: 6-8 ευρώ

Χταπόδια: 10-16 ευρώ

Γαρίδες/ Καραβίδες: 18-30 ευρώ

Μοίρασε το άρθρο!