1ο ΦΩΤΟΑΛΜΠΟΥΜ: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου / 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας συντονίστηκαν σήμερα στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας,με την συμμετοχή  εκατοντάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα!

Ο δήμος Ωραιοκάστρου για ακόμη μια χρονιά σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου στήριξε την προσπάθεια του Let’s do it Greece.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου / 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης προς το περιβάλλον από τον χώρο του σχολείου τους!

Μαθητές,εκπαιδευτικοί, γονείς, εθελοντές και μέλη του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου έσβησαν τα συνθήματα από τους τοίχους των σχολείων, έβαψαν τις μπασκέτες, τις διαγραμμίσεις του γηπέδου, τα κάγκελα και μάζεψαν τις πευκοβελόνες και τα σκουπίδια από τον αύλειο χώρο.Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος έχει σημαντική παρουσίαση στον Δήμο Ωραιοκάστρου,με πολύ αξιόλογες εκδηλώσεις.Πραγματικά τους οφείλουμε πολλά,και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας για την εθελοντική τους αυτή δράση.

Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου Ωραιοκάστρου, με τον πρόεδρο της Παντελή Πορφυριάδη,που πάντα στηρίζει κάθε προσπάθεια που αφορά στα σχολεία, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος των υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν για τον καλλωπισμό των δύο σχολείων. Επίσης η αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Ωραιοκάστρου,με τον Αντιδήμαρχο της Ηλία Ζιακούλη,ανέλαβε να βοηθήσει στον καθαρισμό του χώρου.

Στην όλη αυτή προσπάθεια ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης,δήλωσε ότι όλοι έχουμε χρέος και υποχρέωση απέναντι στη νέα γενιά, και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τη μοναδική και ουσιαστική κληρονομιά που ο καθένας από όλους εμάς,αφήνει για τα παιδιά του και τις μελλούμενες γενιές και αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη πολιτισμού.Γι αυτό τον λόγο οφείλουμε να παρέμβουμε θετικά και δημιουργικά, ώστε να διασφαλίσουμε τον ποιοτικό τρόπο διαβίωσης που θέλουμε. 

πηγή PoliteiaMeOrama.gr

φωτογραφίες PoliteiaMeOrama.gr

Μοίρασε το άρθρο!