«Όσα σημειώνω, τα σημειώνω γιατί δεν υποφέρω να βλέπω το άδικο να πνίγει το ΔΙΚΑΙΟ»

Όταν οι φήμες και η έλλειψη σωστής πληροφόρησης, εισπράττονται από ένα πολίτη, είναι συνήθως διαμορφωμένες με τρόπο τέτοιον, ώστε να αρέσουν στον παραλήπτη. Παίρνοντας λοιπόν στα χέρια μας το νέο φύλλο της εφημερίδας ανημέρωτοςtoday, αυτή θα είναι η νέα του ονομασία από το επόμενο φύλλο, με την πρώτη ματιά διακρίνουμε ότι η είδηση συγχέεται με το σχόλιο, η αλήθεια αποσιωπάται και στις περισσότερες των περιπτώσεων διαστρεβλώνεται, με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να αποπρασανατολίζεται από τα σημαντικά θέματα, και να στρέφει το κοινωνικό ενδιαφέρον σε επουσιώδη ζητήματα.

Αυτό λοιπόν τον δρόμο προσπάθησε για μια ακόμα φορά να ακολουθήσει η συγκεκριμένη εφημερίδα, που δεν θα την ξαναδείτε και μετά τις εκλογές. Προσπάθησε εντέχνως να κρύψει τα σημαντικά έργα που γίνονται στον δήμο Ωραιοκάστρου στον τελευταίο μήνα και όφειλε να καλύψει, όπως:

Το έργο της κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και την κατασκευή εξωτερικού συλλεκτήριου αγωγού, ο οποίος θα συνδέεται με τον συλλεκτήρα των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας, ένα έργο που το ποσό χρηματοδότησης του ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ με το πρόγραμμα «Φιλόδημος.

Την σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας από τον δήμο Ωραιοκάστρου, που για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί και καινοτομεί, προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο στην μείωση των ενεργειακών δαπανών και την προώθηση καθαρής ενέργειας, στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικότερης κοινωνικής πολιτικής. 

Για τις προσπάθειες της διοίκησης και προσωπικά του δημάρχου Αστέριου Γαβότση, για την επέκταση του φυσικού αερίου σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα της Καλλιθέας και της Μυγδονίας.

Για το Κέντρο Διαλογής Ταξινόμησης (ΚΔΤ) αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ξεκινά στον δήμο μας, όπου θα συγκεντρώνονται συσκευές από όλη την Περιφέρεια, με σκοπό είτε την επισκευή και παραγωγή λειτουργικών μεταχειρισμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, είτε τη διαλογή και συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών.

Και τέλος και το πιο σημαντικό, ότι τα τελευταία χρόνια με στρατηγικό σχεδιασμό μακράς πνοής κατάφερε η διοίκηση να υπάρχει εξυγίανση στα οικονομικά του δήμου σε ένα δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, και συγχρόνως να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της ευρύτερης περιοχή.

Αυτά είναι κύριοι τα σημαντικά θέματα που θέλουν να ενημερώνονται οι πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου, και όχι αυτά που θέλετε να παρουσιάσετε. Εντάξει γνωρίζουμε ότι δεν έχετε καμία σχέση με το Ωραιόκαστρο, αλλά μη υποτιμάτε και την νοημοσύνη μας.

Και τι διαβάσαμε στην εν λόγω εφημερίδα, και μάλιστα στο κεντρικό της θέμα, Για τα λατομεία του Μεσαίου που δείχνει πόσο ανημέρωτοι είσαστε, αυλές από σχολεία να παρουσιάζονται για γήπεδα ποδοσφαίρου, ρεπορτάζ για την κοινότητα του Μεσαίου, ότι ρημάζει, ντροπή σας, γιατί αν είχατε σωστή και όχι κατευθυνόμενη ενημέρωση, θα ξέρατε ότι έχει έναν πρόεδρο, τον Τάσο Λαζαρίδη, που κατά γενική ομολογία είναι από τους καλύτερους που περάσανε από τον τόπο αυτό, και αν θέλετε ρωτήστε και τους εκλεκτούς σας από εκεί.

Μιλάτε για αλγεινή απουσία του Τσακίρη από το έκτακτο συμβούλιο στο Μεσαίο, ξεχνώντας επιδεικτικά κάποιους άλλους, και πως τυχαίνει να είναι πάλι εκλεκτός σας, που εκείνη την ώρα να κόβει πίτες. Ασέβεια στους νέους, λες και μόνο οι μισές παρατάξεις έχουν νέους υποψηφίους, και φυσικά παραπολιτικές αναφορές που είναι πιο κρύες και από τον βαρύ χειμώνα που είχαμε φέτος.

Όσο όμως κύριοι κι αν το ψέμα σας βολεύει, και πολλές φορές σας εξυπηρετεί σε πράγματα και καταστάσεις της καθημερινότητας, έχει πάντα κοντά ποδάρια που λέει ο λαός μας, και ημερομηνία λήξεως. Η  αλήθεια, το ψέμα το αποκαλύπτει πάντοτε, και όσο σκληρή και αν είναι, πρέπει να λέγεται σε κάθε μια περίπτωση, σε όλες τις εκφράσεις.

« Όσα σημειώνω, τα σημειώνω γιατί δεν υποφέρω

να βλέπω το άδικο να πνίγει το ΔΙΚΑΙΟ»

                                  Μακρυγιάννης

 

Μοίρασε το άρθρο!