Όλα όσα περιμένουμε στην μικρή οθόνη – Η μυθοπλασία επέστρεψε δυναμικά

Την τελευταία δεκαετία η ελληνική τηλεόραση δεινοπαθούσε με τα reality και τις φθηνές παραγωγές, αποτέλεσμα αυτού πολλοί από εμάς να στραφούμε στις streaming πλατφόρμες του εξωτερικού.  Με την προβολή των “Άγριων Μελισσών” που φαίνεται να άλλαξαν μια για πάντα την σύγχρονη ιστορία των ελληνικών σίριαλ, έτσι επέστρεψαν δυναμικά οι σειρές μυθοπλασίας, με σπουδαίο cast, υποθέσεις με εξαίρετο ενδιαφέρον και κινηματογραφική σκηνοθεσία. Η μυθοπλασία επέστρεψε δυναμικά τα τελευταία δύο χρόνια στις οθόνες μας. Και φέτος ο πήχης έχει ανέβει, πάμε να δούμε τι περιμένουμε για την σεζόν 2022-2023. 

Λέξεις: Μυρτώ Τούλα – Νίκος Γκάγιας.

“Κάνε ότι κοιμάσαι” 

Μία νέα ψυχολογική αστυνομική σειρά που υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό έρχεται στην ΕΡΤ. Ένα κοινωνικό νουάρ που εστιάζει στη νέα γενιά, την πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής αλλά και την εσωτερική δύναμη μερικών πολιτών που προσπαθούν να υπερασπιστούν μία πόλη η οποία αλλάζει δραματικά. Στο πρώτο trailer βλέπουμε μία κοπέλα σε ένα εγκαταλελλειμένο κτίριο, με το αγόρι της το οποίο της προτείνει να γυρίσουν βίντεο τις προσωπικές τους στιγμές, σε μία εποχή που το revenge porn ακούγεται πιο πολύ από ποτέ. 

 Σε μια έντονα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Γιάννη Σκαραγκά, έρχεται στις οθόνες μας τον Σεπτέμβρη, και υπόσχεται νύχτες αγωνίας, με νέους ηθοποιούς που φαίνεται να εξελίσσουν τον κόσμο της υποκριτικής.

Λίγα λόγια για την υπόθεση… Όλα ξεκινούν όταν ένας καθηγητής επιστρέφοντας σπίτι του βρίσκει δολοφονημένη τη σύζυγό του και εξαφανισμένη την κόρη του. Στην προσπάθειά του να μάθει τι έχει συμβεί θα αρχίσει να ξεμπλέκει ένα κουβάρι ανατροπών γεμάτο μυστήριο και πολλά μυστικά.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Γιάννης Σίντος, Γεωργία Μεσαρίτη, Αναστασία Στυλιανίδη, Βασίλης Ντάρμας, Μαρία Μαυρομμάτη, Αλέξανδρος Piechowiak, Χρήστος Διαμαντούδης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Γεροδήμος, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημήτρης Καλαντζής, Έλενα Ντέντα, Καλλιόπη Πετροπούλου, Γιώργος Δεπάστας, Ανανίας Μητσιόπουλος, Χρήστος Στεφανής. Σενάριο: Γιάννης Σκαραγκάς Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πανταζούδης, Αλέκος Κυράνης Διεύθυνση φωτογραφίας: Κλαούντιο Μπολιβάρ, Έλτον Μπίφσα Σκηνογραφία: Αναστασία Χαρμούση Κοστούμια: Ελίνα Μαντζάκου Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος Μοντάζ: Νίκος Στεφάνου Παραγωγή: Silverline Media Productions Α.Ε..

“Maestro”

maestro-papakaliatis-andriolatoy-1024x683.jpeg

Μετά από 12 χρόνια ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στην μικρή οθόνη, με μία mini σειρά 9 επεισοδίων. Ένα ερωτικό δράμα που εκτυλίσσεται στην σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα, με τη σεναριακή δεξιοτεχνία και την υψηλή αισθητική του που θα αναδείξει την Αθήνα, την Κέρκυρα και τους Παξούς, υπόσχεται αυτή η ιστοριά πάθους και σύγκρουσης να μας κρατήσει ξάγρυπνους.

Στο πρώτο trailer που κυκλοφότησε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ενδοοικογενειακή βία, την ομοφυλλοφιλική σχέση, τον έρωτα και την μουσική μέσα από την εκπληκτική ερμηνεία καταξιωμένων ηθοποιών, και την κινηματογραφική ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση… O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Παίζουν:Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης. 

“Τα νούμερα”

stighmiotipo-2022-07-19-113238-pm.png

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, έχοντας ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος, παρουσιάζει την φετινή σεζόν ένα νέο τηλεοπτικό project που θα παντρέψει την την κωμωδία με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το σατιρικό ντοκιμαντέρ. Μία μουσική σύγχρονη αθηναϊκή κωμωδία, με χαρακτήρες και γκεστς σε ρόλους έκπληξη, που θα φωτίσει τα παρασκήνια, τα καμαρίνια, τα βεστιάρια, τους έρωτες, το ψώνιο και την μανία των καλλιτεχνών. 24 επεισόδια που θα προβληθούν στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ από τον Σεπτέμβρη, σε μία καινοτόμα σειρά που δεν μοιάζει με άλλες του παρελθόντος. Σε κάθε επεισόδιο θα υπάρχουν κάποιες σκηνές που θα εκτυλίσσονται σε ένα μουσικό βαριετέ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση… Τα “Νούμερα” είναι μια σειρά μυθοπλασίας που ακολουθεί την ιστορία ενός τραγουδοποιού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη “Μάντρα” του Αττίκ, με την υπόσχεση ότι η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης Παίζουν: Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλουτά, Βάσω Καβαλιεράτου, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Μπέζος, Θανάσης Δόβρης, Θανάσης Αλευράς, Ελένη Ουζουνίδου, Χάρης Χιώτης, Άννη Θεοχάρη, Αλέξανδρος Χωματιανός, Άλκηστις Ζιρώ, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιάννης Σαρακατσάνης και η μικρή Έβελυν Λύτρα.

“Φλόγα και άνεμος”

floga.jpeg

Το μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου για τον θυελλώδη έρωτα της Κυβέλης Ανδριανού και του Γεωργίου Παπανδρέου γίνεται σειρά 12 επεισοδίων, στην ΕΡΤ. Με κοστούμια, σκηνικά και αισθητική αλλοτινών εποχών. Άλλη μία σειρά εποχής που θα εικονοποίησει την μυθιστοριογραφία, στην Ελλάδα του 20ου αιώνα και την ιστορία της χώρας, με τους εθνικούς διχασμούς, τον εμφύλιο και εν συνεχεία την δικτατορία. Εικόνες και χαρακτήρες που θα μας ταξιδέψουν πίσω στην Χίο το 1920, στην Αθήνα της κατοχής και στην Ελλάδα της χούντας  με επίκεντρο την κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου που κατέληξε να γίνει το πρώτο λαϊκό συλλαλητήριο κατά της δικτατορίας.

Η σύγχρονη ελληνική ιστορία σε μόλις 12 κεφάλαια με έναν έρωτα που έγραψε σελίδες στις εφημερίδες της εποχής.  Λίγα λόγια για την υπόθεση… Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης και η Φωτεινή  έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα  και τη γυναίκα του, Όλγα. Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέληκαι τον Γεώργιο Παπανδρέου από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951. Τον Σεπτέμβριο στην ΕΡΤ. 

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη , Άρης Λεμπεσόπουλος, Θέμις Μπαζάκα  , Δημήτρης Καταλειφός  , Αργύρης Πανταζάρας , Λένα Παπαληγούρα  , Πέγκυ Τρικαλιώτη , Δημήτρης Σαμόλης  , Αναστάσης Ροϊλός  , Πέγκυ Σταθακοπούλου , Κόρα Καρβούνη , Δωροθέα Μερκούρη  , Ισιδώρα Δωροπούλου , Θανάσης Τσαλταμπάσης , Αργύρης Αγγέλου , Δημήτρης Μαύρος ) , Εύα Σιμάτου. 

“Έτερος Εγώ: Νέμεσις”

cosmote-tv-eteros-egho-nemesis-4.webp

Προηγήθηκε μία ταινία και δυο σεζόν που κανένας από τους πιστούς τηλεθεατές δεν μπόρεσε να σταματήσει να παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα μπροστά στην μικρή οθόνη. Το “Ετερός Εγώ” τις περασμένες σεζόν μας απέδειξε πως η ελληνική μυθοπλασία μπορεί ακόμη να διαπρέψει και όλα αυτά μέσα από το σύμπαν του Σωτήρη Τσαφούλια, που κατάφερε να ανεβάσει τον πήχη για τις αστυνομικές ελληνικές σειρές πολύ ψηλά.

Η τρίτη σεζόν με το νέο cast και την ολοκλήρωση της σειράς ήρθε για να καθαηλώσει.  Λίγα λόγια για την υπόθεση… Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας και πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του. Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το τμήμα ανθρωποκτονιών ζητά και πάλι τη συμβολή του. 

Στο πλευρό του πρωταγωνιστή Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, επιστρέφουν οι Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Μενενάκου, Μάνος Βακούσης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Δημήτρης Καπετανάκος, Τάσος Νούσιας και Κόρα Καρβούνη. Πλην των γνώριμων προσώπων όμως, στη σειρά θα εμφανιστούν και νέα. Ανάμεσα στα ονόματα που θα συνδράμουν με τις υποκριτικές τους ικανότητες , βρίσκονται οι – πάρτε ανάσα- Γιάννης Μπέζος, Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Χρονοπούλου, Ηλίας Λογοθέτης, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Στράτος «Stan» Αντιπαριώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Αθηνά Τσιλύρα και Σοφία Πανάγου. Δημιουργοί: Σωτήρης Τσαφούλιας, Παναγιώτης Ιωσηφέλης Βασίζεται σε Έτερος Εγώ (ταινία) Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας Σενάριο: Σωτήρης Τσαφούλιας, Κατερίνα Φιλιώτου.

«Το βραχιόλι της φωτιάς»

untitled-design-1-WmSpL.jpg

Μία νέα σειρά μυθοπλασίας έρχεται στην ΕΡΤ, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα και σενάριο του Νίκου Απειρανθίτη και της Σοφίας Σωτηρίου. Μέσα σε οκτώ επεισόδια οι συντελεστές της σειράς υπόσχονται να μεταφέρουν στη μικρή οθόνη ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας και να μας ταξιδέψουν στις αρχές του 20ου αιώνα. Μια συγκλονιστική ιστορία για όσους έχασαν τα πάντα, αλλά βρήκαν το κουράγιο να σηκωθούν ξανά. Για όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και βγήκαν πιο ζωντανοί από ποτέ. Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η ιστορία ξεκινάει από την μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκη το 1917, τότε που η οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν αναζητά καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα, φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ. Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Σοφία Σωτηρίου Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας Πρωτότυπη μουσική: Μίνως Μάτσας Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Γκαλ Ρομπίσα κ.ά..

«Αυτή η νύχτα μένει» 

g-stankoghloy-h-mauromati-b-mpismpikis.jpg

Η νέα σειρά του Alpha είναι έτοιμη να ταξιδέψει τους τηλεθεατές σε μία εποχή που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της, βασισμένη στο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή «Αυτή η νύχτα μένει». Το καστ των ηθοποιών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κατερίνας Φιλιώτου και με το σενάριο της Γιάννας Κανελλοπούλου και του Γιώργου Μακρή, θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στα μπουζούκια της επαρχίας.

Το πρώτο teaser έχει ήδη δημοσιευθεί, χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο σίγουρο είναι πως στους τίτλους η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει τη μεγάλη επιτυχία του Σταμάτη Κραουνάκη, «Αυτή η νύχτα μένει» σε νέα ενορχήστρωση του Νίκου Κατσίκη. Λίγα λόγια για την υπόθεση Οι ζωές διαφορετικών ανθρώπων αλλά και διαφορετικών κόσμων μπλέκονται. Της νύχτας και του περιθωρίου από τη μία, της ημέρας και της έννομης τάξης από την άλλη.

Οι δύο κόσμοι θα έρθουν κοντά για να συγκρουστούν μέχρι θανάτου. Καθώς τα μυστικά όλων αποκαλύπτονται και οι απώλειες στοιβάζονται κι από τις δυο πλευρές, ένας μεγάλος έρωτας θα γεννηθεί κι οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν ποιος είναι στ’ αλήθεια ο κόσμος γύρω τους όπως και ο εαυτός τους. Γιατί κάτω από τη σκληρότητα και την υποκρισία, η μοίρα όλων μας είναι κοινή. Σενάριο: Γιάννα Κανελλοπούλου και Γιώργος Μακρής. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φιλιώτου

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Νικολέτα Καρρά, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιάννης Τσορτέρκης, Άννα Μάσχα, Ελένη Ρουσσινού, Γιάννης Απέργης, Γιάννης Εγγλέζος, Ναταλία Σουίφτ, Κόρα Καρβούνη, Θάνος Αλεξανδρής.

«Παγιδευμένοι»

paghidefmenoi.png

Μία ακόμη αστυνομική-δραματική σειρά έρχεται -πιθανότατα- στην καθημερινή ζώνη του ΑΝΤ1. Το κανάλι του Φαλήρου έχει παράδοση στα αστυνομικά δράματα γι’ αυτό ακολουθεί και φέτος την σωστή συνταγή, επιλέγοντας αγαπημένους ηθοποιούς. Το πρώτο teaser δεν προδίδει πολλές λεπτομέρειες, όμως μας προετοιμάζει για μία σειρά με πολύ μυστήριο.

Λίγα λόγια για την υπόθεση Ένα νεαρό κορίτσι δολοφονείται. Μία δικηγόρος και ένας Εισαγγελέας συναντιούνται και αναγκάζονται να συνεργαστούν για να βρουν τον πραγματικό ένοχο. Ποιοι είναι οι αληθινοί δράστες και ποιοι οι ηθικοί αυτουργοί; Πόσα πρόσωπα έχει η αλήθεια; Ποιοι θα πέσουν στην παγίδα μεγάλων μυστικών και έντονων συναισθημάτων; Σενάριο: Σωτηρία Ψευτούδη Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη Παίζουν: Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ, Κίμωνας Κουρής, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Σταύρος Τσουμάνης, Βασίλης Τριανταφύλλου, Σόλωνας Τσούνης, Μαριλένα Ράδου, Άννα Καλαϊτζίδου, Σοφία Μανωλάκου «Μία νύχτα του Αυγούστου»  Η νέα σειρά της ΕΡΤ φέρνει μνήμες από το παρελθόν. Ο τίτλος της,

«Μια νύχτα του Αυγούστου»,

mia-nykhta-toy-aughoustoy.jpg

βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ και στην πραγματικότητα πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το Νησί». Μετά το πετυχημένο «Καρτ Ποστάλ» η Βικτόρια Χίσλοπ συνεχίζει την συνεργασία της με την δημόσια τηλεόραση. Ένα ταξίδι στην Κρήτη, στον Άγιο Νικόλαο, στην Πλάκα, στο χωριό απέναντι από την Σπιναλόγκα. Λίγα λόγια για την υπόθεση Η νέα δραματική σειρά αποδεικνύεται πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50.

Η Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι στο χωριό. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί γιορτάζουν την απελευθέρωση από τον φόβο και την αρρώστια. Όμως όλα παγώνουν με τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν εκείνος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο. Σενάριο: Παναγιώτης Χριστόπουλος Σκηνοθεσία: Ζωή Σγουρού Παίζουν: Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Καβογιάννη, Λεωνίδας Κακούρης, Γιούλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αινείας Τσαμάτης, Έκτορας Λιάτσος κ.ά.

«Εκτός Υπηρεσίας»

ektos-ipiresias.png

Πέρα από τις δραματικές σειρές, ο ΑΝΤ1 ποντάρει και στο γέλιο τη φετινή χρονιά. Έτσι θα φέρει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες την σειρά «Εκτός Υπηρεσίας», που από το teaser παραπέμπει σε σειρά μυστηρίου, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αστυνομική κωμωδία πολλά υποσχόμενη, μόνο από την ανάγνωση της υπόθεσης.  Λίγα λόγια για την υπόθεση Ένα ήσυχο χωριό, στη μέση του πουθενά. Ένα μέρος, όπου όλα κυλούν όμορφα και ήρεμα. Η εγκληματικότητα είναι λέξη άγνωστη, επομένως το αστυνομικό τμήμα πρέπει να κλείσει, λόγω αδράνειας.

Οι αστυνομικοί θα μετατεθούν, άγνωστο για που… Έκπληκτοι και απελπισμένοι, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τολμούν να δώσουν μια ανορθόδοξη λύση στο πρόβλημά τους! Να σκηνοθετήσουν ψεύτικα εγκλήματα για να αποδείξουν ότι όχι μόνο είναι χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι. Ο τρόμος σκορπίζεται στο μικρό αυτό χωριό και όλοι ψάχνουν να βρουν τον ένοχο. Βέβαια, δε γνωρίζουν πως οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι… “προστάτες” τους.

Σενάριο: Μάκης Πιτταράς και Θωμάς Τσαμπάνης Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεχαγιάς Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Άνδρη Θεοδότου, Αλέξης Βιδαλάκης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Βασιλική Ανδρίτσου και ο Νίκος Ορφανός

«Το κόκκινο ποτάμι

anastasia-pantousi.png

– Η συνέχεια» Το Κόκκινο Ποτάμι του Μανούσου Μανουσάκη καθήλωσε το κοινό και κέρδισε πολλούς τηλεθεατές. Η υπόθεση που συγκίνησε και αγαπήθηκε μετά από δύο χρόνια επιστρέφει για να μας ταξιδέψει ξανά πίσω στον χρόνο στο OPEN.

Μάλιστα μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στην στοά του Αγίου Μηνά, στο Παπάφειο και στο Λιμάνι, καθώς η Ιφιγένεια μαζί με το μωρό της θα φτάσουν πρόσφυγες στην πόλη. Το trailer μας δίνει μία πρώτη γεύση, χωρίς ακόμα να αποκαλύπτονται πολλές πληροφορίες. Λίγα λόγια για την υπόθεση Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται. Σενάριο: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης Παίζουν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Μαριάννα Κιμούλη, Τάσος Σωτηράκης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Εύα Σιμάτου, Μιχάλης Μαρκάτης

Γλυκάνισος

glykanisos-1jpg.webp

O ΣΚΑΪ την φετινή τηλεοπτική σεζόν θα φέρει στις οθόνες σας έναν έρωτα που θα έχει άρωμα “γλυκάνισου” και θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Η νέα δραματική σειρά είναι γυρισμένη στο Πλωμάρι, στο Μόλυβο και στην υπέροχη Μυτιλήνη, ο “Γλυκάνισος” θα ενώσει δύο διαφορετικούς κόσμους και θα γεννήσει την αγάπη κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Λίγα λόγια για την υπόθεση… Mία πρόσφυγας από την Συρία και ένας πλούσιος Μυτιληνιός ερωτεύονται. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του κουλτούρα, τις δικές του αλήθειες, τα δικά του τραύματα. Θα παλέψουν να αντισταθούν στη δίνη του έρωτα, σε αυτό που νιώθουν. Άνθρωποι, φιλίες και οικογενειακές σχέσεις θα δοκιμαστούν. Κάποιοι θα βγουν αλώβητοι, κάποιοι όμως θα πληρώσουν το τίμημα. Θα βγει ο έρωτας νικητής; Ηθοποιοί:  Γιώργος Παπαγεωργίου , Έλενα Πιερίδου , Κώστας Κόκλας , Τάνια Τρύπη , Κώστας Αποστολάκης , Ευγενία Δημητροπούλου , Αιμιλιανός Σταματάκης , Εύρη Σωφρωνιάδου , Χρήστος Κοντογιώργης, Ραφίκα Σαουίς , Βασίλης Αθανασόπουλος , Χάρης Ασημακόπουλος , Αντρέας Κοντόπουλος , Μαίρη Χήναρη , Αντώνης Γιαννακός , Μπίλιω Μαρνέλη , Αθηνά Αλεξοπούλου , Νίκος Κασάπης, Γιούλη Γεωργακοπούλου , Βαγγέλης Στρατηγάκος , Φώτης Κάραλης , Άρτεμις Ιωαννίδη , Δημήτρης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής , Θαλασσινή Βοσταντζόγλου , Κώστας Ζωγραφόπουλος, Τάσος Καρλής  Σενάριο: Γιώργος Κυρίτσης Σκηνοθεσία: Σταύρος Ποταμάρης Βασισμένο σε μια ιδέα της: Ρόζυ Ρήγα Σεναριακή ομάδα: Στέλλα Βασιλαντωνάκη, Λίλιαν Δημητρακοπούλου, Μάρω Κακαβέλα, Τατιάνα Γκαραμπετιάν Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος Production Design: Μιχάλης Σαμιώτης Ενδυματολόγος: Μαρία Κοντοδήμα Casting Director: Ready2cast, Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάββας Χρυσοστόμου, Δημήτρης Λογοθέτης Παραγωγοί: Διονύσης Σαμιώτης, Κατριάννα Παντέλη Παραγωγή: Tanweer Productions.

Μοίρασε το άρθρο!