Όλα τα σενάρια που φέρνουν τον ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο του Europa League

0a798bbfa43f1d92f752648eb6bd8528_l

Ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης με το τεράστιο ”διπλό” στη Φλωρεντία, ωστόσο πρέπει να ολοκληρώσει τη δουλειά στην τελευταία αγωνιστική για να πάρει τη 2η θέση στον όμιλο, αφού δεν δύναται να τερματίσει πρώτος σε κανένα σενάριο.

Το πιο απλό για τους Θεσσαλονικείς είναι να νικήσουν την Σλόβαν Λίμπερετς και παράλληλα να μην πάρει τη νίκη η Κάραμπαχ με τη Φιορεντίνα ώστε να υπερτερήσουν των Αζέρων.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Κάραμπαχ νικήσουν, τότε θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία με τη Φιορεντίνα στους 10 βαθμούς. Σε αυτό το σενάριο θα μετρήσουν τα αποτελέσματα μεταξύ των τριών, κάτι που θα φέρει την Κάραμπαχ στην πρώτη θέση (θα έχει 9 βαθμούς στα ματς μεταξύ των τριών), ενώ ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα θα ισοβαθμήσουν στους 4 βαθμούς και θα παίξουν την πρόκριση στη διαφορά των γκολ!

Το χειρότερο σενάριο θα είναι να φέρουν ισοπαλία τόσο η ελληνική ομάδα όσο και οι Αζέροι, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα μειονεκτεί στην ισοβαθμία και θα μείνει εκτός.

Τέλος, υπάρχει και ένα ακόμα ακραίο σενάριο που θέλει τη Σλόβαν να κερδίζει στην Τούμπα και τη Φιορεντίνα να φεύγει νικήτρια από το Μπακού. Τότε, η πρόκριση θα πάει στους Τσέχους, οι οποίοι θα υπερτερούν στην τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και Κάραμπαχ αφήνοντας τους Αζέρους τρίτους και τους Θεσσαλονικείς τελευταίους!

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Φιορεντίνα    5    10    13-5

2. Καραμπάχ    5    7    6-10

3. ΠΑΟΚ    5    7    5-6

4. Σλόβαν Λίμπερετς    5    4    7-10

sportdog.gr

26/11/2016

Μοίρασε το άρθρο!