Χωριά των Χριστουγέννων στη Βόρεια Ελλάδα – Χωριά μαγικά και παραμυθένια

Τα παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψε το περιοδικό “Πρακτορείο” του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δίνοντας ιδέες για αποδράσεις μικρών και μεγάλων στη μαγεία!

Μαγικά Χριστούγεννα και “χωριό των Μαγεμένων” στη Θεσσαλονίκη και “Αστερόκοσμος” στη ΔΕΘ

Τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από φτερά και πούπουλα, από φωτιζόμενους κύβους και “καθρεφτένια” δέντρα ζει φέτος η Θεσσαλονίκη. Ο άξονας της Αριστοτέλους έχει ντυθεί εδώ και μέρες γιορτινά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ το φυσικό έλατο, ύψους 17 μέτρων και η φάτνη που δεσπόζουν στην Πλατεία υποδέχονται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Το εορταστικό σκηνικό στην Αριστοτέλους συμπληρώνουν οι τριγωνικές φωτιζόμενες αψίδες (ιδανικό σημείο για φωτογραφίες και …selfies) και το “Χωριό των Μαγεμένων”, ένας χώρος με 34 ξύλινα σπιτάκια γεμάτα από χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, παραδοσιακά γλυκά, πίτες και ζαχαρωτά που σε καλούν να τα δοκιμάσεις. Πίσω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου βρίσκεται και το χωριό του Αη Βασίλη. Έξι σπιτάκια είναι αφιερωμένα στα παιδιά. Εκεί απασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες. Το σκηνικό συμπληρώνουν ένα παγοδρόμιο, το καρουζέλ και το τρενάκι που ταξιδεύει τους επιβάτες στην εορταστική ατμόσφαιρα της περιοχής.

Ο μπλε “ουρανός” δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε φέτος από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, καθώς έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και στολίζει ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, όμως, με εκατοντάδες λαμπιόνια έχουν ανάψει -για πρώτη φορά- σε όλες τις δημοτικές ενότητες του κεντρικού δήμου.

Επιθυμία της νέας δημοτικής αρχής του Κωνσταντίνου Ζέρβα ήταν να μπει «ξανά η Θεσσαλονίκη στο μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων» με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και όλα τα …γούστα! Από Πρωτοψάλτη, Σαββόπουλο και Φουρέιρα μέχρι πιανιστικό σχήμα, ομάδα υψίφωνων ερμηνευτών και κουαρτέτο βιολιών. Κι όπως ανακοινώθηκε, η αλλαγή του έτους και η έλευση του 2020 θα γίνει από το θαλάσσιο μέτωπο πλαισιωμένη από ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων!

Στα “συν” της Θεσσαλονίκης είναι βεβαίως και ο “Αστερόκοσμος” ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρκο που στήνεται τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, με επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια λούνα παρκ, να κάνουν βόλτες σε παγοδρόμια και να ψυχαγωγηθούν μέσα από διάφορες παραστάσεις και δημιουργικά εργαστήρια, χωρίς να προβληματίζονται για τις καιρικές συνθήκες και το κρύο αφού οι δράσεις φιλοξενούνται εντός περιπτέρων. Συνολικά 23.000 τ.μ. αξιοποιούνται για τις ανάγκες του “Αστερόκοσμου”, ο οποίος θα λειτουργεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Πανέμορφη η Θεσσαλονίκη.ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Ονειρούπολη” Δράμας – Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

Την κινητήριο δύναμη των Χριστουγέννων, την Αγάπη, ανακαλύπτουν και ζουν για μια ακόμη χρονιά μικροί και μεγάλοι στην Ονειρούπολη. Για 16η χρονιά η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων χτυπά στη Δράμα και στο χωριό του Αη Βασίλη, όπου οργανώνεται η μεγάλη γιορτή που γοητεύει όσους είναι ή νιώθουν ακόμα παιδιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Η Αγάπη όλα τα κινεί», ο δήμος Δράμας, τα στελέχη της Ονειρούπολης, οι δεκάδες εθελοντές αλλά και τα ξωτικά της χριστουγεννιάτικης πόλης ο Χιονούλης, ο Ταρανδούλης, ο Ονειρούλης και η πολική αρκούδα μεταφέρουν όλους τους επισκέπτες σε μια εορταστική ατμόσφαιρα όπου η ΑΓΑΠΗ πρωταγωνιστεί, είναι κυρίαρχο συναίσθημα.

Οι πύλες της Ονειρούπολης άνοιξαν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2020 το χωριό του Αη Βασίλη ζωντανεύει κάθε μέρα, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις, διασκέδαση, πολλές εκπλήξεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες για παιδιά, συναυλίες και το σημαντικότερο: πολύ παιχνίδι!
Ο Αη Βασίλης, πάντα χαμογελαστός υποδέχεται τους μικρούς φίλους στο παραμυθένιο σπίτι του, κι εκεί, διπλά στο τζάκι, φωτογραφίζεται μαζί τους, ανταλλάσει ευχές και τους προσφέρει μικρά δώρα.

Φέτος, στους παραμυθένιους δρόμους της Ονειρούπολης τα παιδιά “ζωντανεύουν” αγαπημένα παραμύθια, κερδίζουν το παράσημο των ξωτικών και ζουν μαγικές διαδρομές στην πόλη των ονείρων. Αφήνονται στις μασκότ να τα παρασύρουν με τη μαγική τους ενέργεια, επισκέπτονται την «Κιβωτό του Κόσμου» για να γεμίσουν συναισθήματα και δίνουν μια ευχή στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Γίνονται ζωγράφοι, μουσικοί, εξερευνητές, ξυλουργοί, ζαχαροπλάστες ή τραγουδιστές, δημιουργώντας τις πιο ζωντανές και όμορφες αναμνήσεις για μια ολόκληρη χρονιά.
Εξάλλου τι είναι Χριστούγεννα πέρα από όμορφα δώρα, ζεστές ευχές, πλούσια συναισθήματα, καλή παρέα, έντονη δράση, λαμπερά στολίδια και πολύ παιχνίδι. Με άλλα λόγια είναι μια ονειρεμένη γιορτή που (και φέτος) τη ζουν μικροί και μεγάλοι και την απολαμβάνουν στην Ονειρούπολη!

Σαν Παραμύθι… στο Σουφλί

Το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο “Σαν Παραμύθι” κυριαρχεί και φέτος στο Σουφλί του Εβρου. Οι “σελίδες του βιβλίου” θα ανοίξουν στις 21 Δεκεμβρίου και για επτά ημέρες μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να κατασκευάσουν, να ζωγραφίσουν, να ανακαλύψουν και να πάρουν μέρος σε πολλές δράσεις γνωρίζοντας από κοντά όλους τους αγαπημένους και όχι μόνο, ήρωες των παραμυθιών και των κινουμένων σχεδίων.

Το “Σαν Παραμύθι” στήνεται και φέτος στο βιομηχανικό συγκρότημα “Τζίβρε” και ετοιμάζεται να μυήσει τον επισκέπτη στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του τόπου. Το πάρκο είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου: “ΚινήΣου”, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του δήμου Σουφλίου.

“Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” στην Κατερίνη

Παράδοση αποτελεί τα τελευταία χρόνια για την Κατερίνη αλλά και τους επισκέπτες το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου”. Και φέτος η φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού έχει βάλει τα γιορτινά της και είναι γεμάτη εκπλήξεις. Παιχνίδια, εργαστήρια, παραμύθια, πολύχρωμα αερόστατα, δωρεάν γλυκίσματα και λιχουδιές προσκαλούν μικρούς σε μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών.

Οι δράσεις έχουν αυξηθεί στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με πρωτοβουλία και της δημοτικής αρχής Κατερίνης, ενώ αντίθετα, φέτος, δεν λειτουργεί στην πόλη το “Πάρκο των Χρωμάτων”.

Σοκολατένια Χριστούγεννα στη Βέροια

Ένα μικρό θεματικό χριστουγεννιάτικο χωριό έχει “ξεφυτρώσει” στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια. Εκεί έχουν κάνει την εμφάνισή τους ένα βιβλιοδετείο, ένα ζαχαροπλαστείο ξωτικών, το ταχυδρομείο για τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη, ενώ από εκεί ξεκινά το ταξίδι του το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας.

Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να… γλυκαθούν χωρίς περιορισμούς στη διάρκεια της τριήμερης Γιορτής Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πάρκο της Εληάς (ναι, γράφεται με… ήτα), από τις 20 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Μοίρασε το άρθρο!