Χριστούγεννα στο Βερολίνο: Βόλτες γεμάτες… μελωδίες και γεύσεις!

Περισσότερες από πενήντα υπολογίζονται οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας

Ξύλινα σπιτάκια με καλούδια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, αναμνηστικά και χειροποίητες κατασκευές, πάγκοι με τρόφιμα και ποτά, καρουζέλ και παγοδρόμια, προσελκύουν, αυτήν την περίοδο, από το πρωί έως το βράδυ χιλιάδες κόσμου. Στις γειτονιές και τις πλατείες του Βερολίνου, περιγράφουμε κάποιες από τις χριστουγεννιάτικες εντυπωσιακές αγορές.

  

Πραγματοποιείται για 17η χρονιά, υποδέχεται περισσότερους από 600.000 επισκέπτες – Βερολινέζους και ξένους-, και στα υπέροχα διακοσμημένα μαγαζάκια με τους 150 και πλέον τεχνίτες θα βρείτε διακοσμητικά είδη χειροτεχνίας, κεραμικά, γλυπτά, χριστουγεννιάτικες σπεσιαλιτέ κ.ά. Υπάρχει και πρόγραμμα διασκέδασης με ακροβάτες, αγγέλους, χορωδίες, μουσικές και χορευτικές ομάδες.

Η διάρκεια της αγοράς είναι έως 31 Δεκεμβρίου με ώρες λειτουργίας 11.00 – 22.00, παραμονή Χριστουγέννων έως τις 18.00, παραμονή Πρωτοχρονιάς έως τη 01.00 π.μ. Υπάρχει εισιτήριο 1 ευρώ εκτός από τα παιδιά έως 12 ετών και από Δευτέρα – Παρασκευή μεταξύ 11.00 – 14.00.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το πρόγραμμα με μουσικές και πυροτεχνήματα θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ με αποκορύφωμα τα μεσάνυχτα, στην αλλαγή του χρόνου, με ένα υπέροχο θέαμα πυροτεχνημάτων. Εκείνο το βράδυ η είσοδος είναι στα 6 ευρώ (gendarmenmarktberlin.de).

Από τις πλέον ρομαντικές χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου, σε ένα ιστορικό περιβάλλον, με φόντο το παλάτι Charlottenburg. Η ιδέα της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς του Παλατιού του Charlottenburg σχεδιάστηκε ήδη από το 1999, ωστόσο η πρεμιέρα έγινε το 2007.

Εντυπωσιάζει ο φωτισμός των κτιρίων και των πάρκων του παλατιού, η δε αγορά με τα φανταχτερά στολίδια, τη ‘ζεστή’ ατμόσφαιρα, τις χειροτεχνίες, εκθέσεις και μαγειρικές, μουσικές, εκπλήξεις για τα παιδιά κ.ά., σας βάζει στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Μοναδικός ο συνδυασμός εμπειριών με τις περιηγήσεις μέσα στο παλάτι Charlottenburg και τις εορταστικές εκδηλώσεις έξω από αυτό.
Φέτος είναι και πάλι δύο νοσταλγικά καρουσέλ για τους μικρούς φίλους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν (http://www.wvdsc.de/).

Στην Alexandrrplatz

Στην Alexanderplatz – τη μεγαλύτερη πλατεία του Βερολίνου, την οποία συνήθως αποκαλούν Alex-, θα βρείτε αρκετές Χριστουγεννιάτικες αγορές, και μεταξύ άλλων, και παγοδρόμιο.

Είναι κοντά στο εμπορικό κέντρο Galeria Kaufhof. Ανοιχτά έως 26 Δεκεμβρίου, με ώρες λειτουργίας 10.00 – 22.00, παραμονή Χριστουγέννων 10.00 – 16.00.

Στο Κόκκινο Δημαρχείο

Σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Alexanderplatz βρίσκεται το Κόκκινο Δημαρχείο, το οποίο μαζί με την Αγία Μαρία, αποτελούν το υπόβαθρο για το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Εκεί, ανάμεσα στα περίπτερα με τα χριστουγεννιάτικα καλούδια, θα διασκεδάσετε ανεβαίνοντας στην λαμπερή πανοραμική ρόδα, ύψους 50 μ., θα δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο παγοδρόμιο των 600 τ.μ., θα ανεβείτε στο καρουζέλ, θα φωτογραφείτε με τον Αγιο Βασίλη. Διάρκεια της αγοράς έως τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Sony Center στην Postdamer Platz

Μέσα στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και κάτω από την εντυπωσιακή οροφή του Sony Center στην Potsdamer Platz, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν μια λαμπρή αστρική μαγεία και το σύγχρονο χορευτικό show «The Magic Moment». Εντυπωσιακός ο υπερμεγέθης πολυέλαιος με τα χιλιάδες ζαφείρι-μπλε, παραμυθένιο το σκηνικό, μυθικά πλάσματα, παραδοσιακές και φιλόξενες καλύβες με τρόφιμα, εορταστικές σπεσιαλιτέ, νόστιμα γλυκά, ποτά, ζεστά ροφήματα.

Στην Postdamer Platz, έως τις 26 Δεκεμβρίου, θα περιηγηθείτε στην αλπική θεματική χειμερινή παγκόσμια Χριστουγεννιάτικη αγορά και στις στολισμένες καλύβες θα βρείτε διακοσμητικά δέντρα, ξυλόγλυπτα, καλάθια, αρτοσκευάσματα κ.ά.
Το κυριότερο σημείο της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι το μικρό παγοδρόμιο και η πίστα μήκους 70 μ. για tubes.

Αφιερωμένη στη Σκανδιναβία

Ρομαντική χριστουγεννιάτικη αγορά, αφιερωμένη στις σκανδιναβικές χώρες, πραγματοποιείται μεταξύ του Kulturbrauerei στο Prenzlauer Berg. Τα περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια με κόκκινο και κίτρινο τούβλο αντιπροσωπεύουν τη βιομηχανική αρχιτεκτονική από το 1800. Διάρκεια έως 22 Δεκεμβρίου, ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 15.00 – 22.00, Σάββατο – Κυριακή 13.00 – 22.00 (lucia-weihnachtsmarkt.de).

Στην Breitscheid Platz

Είναι η 36η χρονιά που πραγματοποιείται η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz, μεταξύ της εκκλησίας Memorial Church Kaiser (Gedächtniskirche) και του μεγάλου εμπορικού κέντρου Europa Center, στην καρδιά του Δυτικού Βερολίνου.

Ακριβώς δίπλα, θα βρείτε το Kurfürstendamm και  την Tauentzienstraße, φωτισμένα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Διάρκεια αγοράς έως τις 5 Ιανουαρίου 2020 (schaustellerverband-berlin.de)

Μοίρασε το άρθρο!