Χαμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το «Μαρινακιστάν»

Άγριος πόλεμος ξέσπασε και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Βόλος.

Όλα ξεκίνησαν μετά τον ισόπαλο αγώνα μεταξύ της Ξάνθης και του Ολυμπιακού το περασμένο Σάββατο, όταν ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, άφησε με δηλώσεις του αιχμές για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΠΑΕ Ξάνθης και Βόλου. Ειδικότερα ανέφερε:

«Δεν είναι σημερινό το ζήτημα, όλο το χρόνο έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να είναι κακός σε ένα παιχνίδι και βλέπετε πως κάθε Κυριακή αντιμετωπίζουμε το ίδιο φαινόμενο. Σήμερα χάθηκε το VAR, όλως περιέργως δεν υπήρχε πουθενά. Υπήρχε μια φάση με τον Ελ Αραμπί και δεν είδαμε κανένα VAR να ασχολείται, σε άλλα παιχνίδια για να μετρήσει ένα δικό μας γκολ βλέπουνε πέντε και έξι φορές το VAR.

Η ουσία είναι μία. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε αληθινά και να μην υπάρχουν πια μισόλογα. Η αλήθεια πως ζούμε σε ένα ποδόσφαιρο που έχει ξεφτιλιστεί παντελώς, έχουν φέρει οι άνθρωποι της ΕΠΟ και συγκεκριμένα ο κ. Γραμμένος, ο οποίος κατά δήλωση του προέδρου του ΠΑΟΚ είναι υπάλληλός του, έχουν φέρει έναν άνθρωπο που λέγεται Περέιρα, μπορείτε να ρωτήσετε εμάς που έχουμε πορτογαλική παροικία, ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο Περέιρα και τι έχει κάνει στην Πορτογαλία σαν διαιτητής και τι εξυπηρετούσε εκεί.

Πρέπει και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αθλητισμού και οι υπόλοιποι, η ΕΕΑ, να ασχοληθούν σοβαρά. Κυρίως με το φαινόμενο που όλη η Ελλάδα ξέρει και κανείς δεν μιλά για αυτό.

Ξέρετε εσείς ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Βόλου; Δεν ξέρετε; Γιατί όλη η Ελλάδα λέει και γράφει ότι έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Όλη η Ελλάδα λέει ότι αυτές οι δύο ομάδες έχουν εξαγοραστεί από τον ΠΑΟΚ, γιατί δεν το λέτε με το όνομά του. Να βγουν να μας πουν, ποιος είναι αυτός που βάζει τα χρήματα στην Ξάνθη και ποιος στον Βόλο. Πόσο αγόρασαν τις μετοχές; Σε ποια εταιρία ανήκουν;

Από εδώ και πέρα θα τα λέμε με το όνομά τους και ας κάνουν όσες διώξεις θέλουν, έχουν ξεφτιλίσει το ποδόσφαιρο. Βλέπετε πρώτα απ’ όλα ότι διώκονται μόνο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Γιατί; Γιατί λέμε την αλήθεια, λέμε κάθε Κυριακή αυτό που συμβαίνει. Και πρέπει να μας διώκουν. Κανείς άλλος δεν διώκεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς και η διοίκηση της ΕΠΟ με τον κ. Γραμμένο και ο κ. Περέιρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν υπό την ασπίδα της UEFA που πρέπει να καταλάβει τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία ομοσπονδία η οποία είναι όνειδος και πρέπει η καινούρια Κυβέρνηση, να μη συνεχίσει αυτά που γίνονταν πριν για να δούμε τι θα κάνουμε.

Γιατί δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους; Αυτό που συζητάει όλη η Ελλάδα, γιατί δεν μπορεί να αγγίξει το ποδόσφαιρο. Πείτε μας σε ποιον ανήκει η Ξάνθη. Πείτε μας σε ποιον ανήκει ο Βόλος. Ανοίξτε το μετοχικό κεφάλαιο να δούμε, ποιος έχει αγοράσει αυτή την ομάδα. Πως έχει αλλάξει έτσι; Ο Βόλος; Τι είναι, κανονική ομάδα; Που παίζει τη μια Κυριακή και την άλλη βγάζει επτά παίκτες κόντρα στον ΠΑΟΚ; Φοβόμαστε να τα πούμε; Αυτή είναι η αλήθεια.

Πείτε το στον κόσμο να το ακούσει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο το έχουν ξεφτιλίσει κι αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά… Εμείς κάθε Τετάρτη πηγαίνουμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου, παίζουμε Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν είναι ο αντίπαλός μας και η Τότεναμ, αλλά δεν μπορούμε και να μη μιλάμε.

Σας τα λέω και θα τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια, ας τρέχουμε. Αυτή είναι η αλήθεια, να μας πει η ΕΕΑ και το Υπουργείο Αθλητισμού που ανήκουν αυτές είναι οι ομάδες. Που είναι όλοι αυτοί οι Εισαγγελείς; Εδώ γράφουν τα Μέσα της Θεσσαλονίκης, ότι ο Βόλος ανήκει στον ΠΑΟΚ. Που είναι οι Εισαγγελείς; Εδώ περνάγαμε τυχαία στο Χίλτον κάποτε και έκαναν διώξεις, που είναι τώρα; Έφυγαν; Παραιτήθηκαν; Τώρα δεν υπάρχουν; Και θα ζούμε αυτό κάθε Κυριακή; Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κάνει μηνύσεις επειδή θεωρεί πως υπάρχει μεγάλη ζημιά, δεν θα το αφήσουμε έτσι. Αλλά αρχίστε όλοι να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Εμείς δεν φοβόμαστε διώξεις. Είμαστε Ολυμπιακός. Ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, εκπροσωπούμε τη μισή Ελλάδα. Δεν μας φοβίζει κανένας, θα τα λέμε με το όνομά τους. Ας ξεκινήσουν να μας πουν σε ποιον ανήκουν αυτές οι δύο ομάδες».

Ξάνθη: Το που ανήκουμε μπορείτε να το μάθετε σε δυο λεπτά χωρίς φανφαρισμούς, κύριε Καραπαπά

Λίγο μετά η θρακιώτικη ΠΑΕ έσπευσε να απαντήσει με ανακοίνωση. Σε αυτή ανέφερε:

«ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κύριε Καραπαπά είναι πολύ έξυπνο το τρυπάκι σας να βγαίνετε και να λέτε: «Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης; Όλη η Ελλάδα λέει ότι έχει εξαγοραστεί από τον ΠΑΟΚ». Είσαστε πραγματικά ένα ωραίο παιδί, ευθυτενές, όμορφο, ας έχετε όμως και τα «g…» να βγείτε να πείτε όχι αυτό το οποίο λέτε «όλη η Ελλάδα λέει», αλλά το εξής πολύ απλό και εύκολο και εκτιμητέο, όχι από τα 4 εκατομμύρια φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά και από τα 8 εκατομμύρια Ελλήνων φιλάθλων, αν υπάρχουν.

Για να μη παίζουμε λοιπόν κύριε Καραπαπά, η δήλωση σας θα έπρεπε να είναι: «Εγώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καραπαπάς δηλώνω ότι η Ξάνθη ανήκει στον ΠΑΟΚ» έτσι απλά σταράτα, αντρίκια και επαγγελματικά.

Το που ανήκει η Ξάνθη το γνωρίζετε και μέσω των οργάνων, αν δε το γνωρίζετε μπορείτε να το μάθετε σε δύο λεπτά χωρίς τους φαμφαρονισμούς που κάνετε. Έτσι εύκολα και απλά σε δύο λεπτά. Και έχετε όλους τους τρόπους να το κάνετε.

Μάθετε λοιπόν από αυτά τα όργανα, που ανήκει η Ξάνθη (πράγμα που ήδη το γνωρίζετε) και εν συνεχεία βγείτε με ολοσέλιδες καταχωρίσεις και ενημερώστε το φίλαθλο ελληνικό κοινό.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα λεγόμενα σας δεν μας αφορούν, αλλά εσείς ξέρετε, μπορεί και για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρετε, να μην κέρδισε ο Ολυμπιακός την Ξάνθη. Εσείς το ξέρετε καλύτερα».

PS1: Αναμένουμε την ξεκάθαρη συγκεκριμένη δήλωση σας που αφορά την Ξάνθη.

PS2: Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας που ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που την εκπροσωπεί στην Ευρώπη και μάλιστα σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο και πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως χρωμάτων, πρέπει να είναι δίπλα και υποστηρικτές του σε αυτή την προσπάθεια. Αντίθετα κύριε Καραπαπά, επιτρέψτε μας να σας πούμε, ότι οι δηλώσεις που κάνατε και που αφορούν την Ξάνθη, δεν σας τιμούν».

ΠΑΟΚ: Καφενειακές κουβέντες, θα κινηθούμε νομικά

Από τη μεριά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση το βράδυ του Σαββάτου σε σχέση με όσα υποστήριξε ο Κώστας Καραπαπάς τονίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, ώστε να αποδείξει όσα δήλωσε ενώ κάλεσε την “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ να μην αναλώνεται σε “καφενειακές κουβέντες” όπως χαρακτηρίζονται μέσα στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημείωνε:

«Έχουμε βαρεθεί σε κάθε παιγνίδι του Ολυμπιακού, να διαβάζουμε τα ίδια επαναλαμβανόμενα παραληρήματα, που προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακαλύψουν άλλοθι για τις αποτυχίες τους. Αναλώνονται στις ίδιες καραμέλες, επικαλούμενοι καφενειακές κουβέντες. Τις οποίες μάλιστα, οι ίδιοι κατασκευάζουν και οι ίδιοι αναπαράγουν. Όταν αποφασίσουν να μιλήσουν σοβαρά, ίσως σκεφτούμε να συζητήσουμε σοβαρά μαζί τους. Με φαντασιόπληκτους, το εκλαμβάνουμε ως χάσιμο χρόνου. Εμείς έχουμε σημαντικό αγώνα αύριο, ψάχνουμε τη νίκη και όχι δικαιολογίες, άρα εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα. Ας βρουν κάποιον του επιπέδου τους».

Μπέος: Στη χώρα μας εφαρμόζεται ο νόμος του Μαρινακιστάν

Στο ζήτημα παρενέβη μέσω ανάρτησής του στο facebook και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στον Κώστα Καραπαπά αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομώνυμης ομάδας.

Μάλιστα, στην απάντηση του έκανε λόγο για «Μαρινακιστάν», ενώ αναφέρθηκε στον εφέτη Τζιμπλάκη και στις υποθέσεις του Τζήλου και της Τράπεζας Κρήτης. Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Βόλου αναφέρει:

«Αν και αποτελεί τουλάχιστον ιλαροτραγωδία η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τη σημερινή της διοίκηση και ιδιοκτησία, να προειδοποιεί και να απειλεί με δικαστικές προσφυγές και «αποκαλύψεις», γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας, τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις κάποιων εξ αυτών, δεν θεωρώ τίποτα απίθανο. Άλλωστε η προσωπική μου περιπέτεια χάρις στο γνωστό σύστημα με δικαστές – εργαλεία, τύπου Τζιμπλάκη, δεν μου αφήνει περιθώρια να αμφιβάλλω.

Απλώς απορώ αν την πρώτη φορά οδηγήθηκα στη φυλακή για να γλιτώσει, εντέλει, ένα «άδειο μύδι», καθώς κάποιοι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν τολμούσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ποίων μέσων θα μετέλθουν τώρα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, αυτοί και που τότε το επιχείρησαν;

Γιατί βεβαίως θέματα υπάρχουν πολλά και σημαντικά για να απασχολήσουν την Δικαιοσύνη, αν οι λειτουργοί της πραγματικά το επιθυμούν. Υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις, όπως παραδείγματος χάριν αυτή του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0, όπου και μάρτυρες υπήρχαν, αλλά και αδιάσειστα στοιχεία.. διώξεις, όμως, και ποινές, παραδόξως όχι…

Όπως, επίσης, υπάρχει, πάντα σε εκκρεμότητα, αυτή της απόπειρας δολοφονίας του διαιτητή Τζήλου, ο οποίος για κακή του τύχη λίγες ημέρες πριν από τον άνανδρο ξυλοδαρμό του είχε οριστεί να διαιτητεύσει το ματς Ξάνθη – Ολυμπιακός. Και φυσικά δεν αναφέρομαι τους δράστες, αλλά στους ηθικούς αυτουργούς.

Και υπάρχει πάντα ανοιχτή, εδώ και 11 χρόνια, η υπόθεση με τα εκατομμύρια της Τράπεζας Κρήτης. Θα χαριστούν και αυτά; Πόσα χρόνια χρειάζεται για να αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη και ειδικά όταν η υπόθεση αυτή έχει σχέση με το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή του πολύπαθου ελληνικού λαού;

Όταν λοιπόν διερευνηθούν οι υποθέσεις αυτές και πολλές άλλες, τότε βεβαίως η Ελληνική Δικαιοσύνη όχι απλώς μπορεί, αλλά οφείλει να ασχοληθεί και με άλλα, έστω και αν «βρομάει» από μακριά ότι είναι στημένα και κατασκευασμένα, κατά την προσφιλή συνήθεια κάποιων.

Και βέβαια πάντα υπό την αίρεση ότι θα έχει απομείνει ικανός αριθμός δικαστικών στη χώρα και δεν θα έχουν παραιτηθεί ή μετοικήσει, στο μεταξύ.

Σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να με απειλήσουν και να μου απαγορεύσουν τη δημόσια έκφραση της γνώμης μου, έχω να πω ότι στη σημερινή Ελλάδα υπάρχουν και άλλοι πολλοί που αντιδρούν και εν τέλει δεν θα επιτρέψουν σε επίδοξους κυβερνήτες – νταβατζήδες, να οικοδομήσουν την εξουσία τους με στρατιές αργυρώνητων και μισθοφόρων δημοσιογράφων και με περιπτώσεις επίορκων δικαστικών λειτουργών, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Όπως εγώ, υπάρχουν εκατομμύρια Ελληνες που δεν ανέχονται στην πατρίδα μας, να εφαρμόζεται ο νόμος του «Μαρινακιστάν», να καταγγέλλουν, να κρίνουν και να δικάζουν πρωτομάστορες του παρασκηνίου και της διαπλοκής.

Με άλλα λόγια στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορούν να μιλούν για σκοινί.

Ειδικά για τον κ. Μαρινάκη θα τον προέτρεπα να ασχοληθεί με τα του οίκου του, που είναι και Μέγας, και να αφήσει τον Βόλο. Και όταν λέω τον Βόλο αναφέρομαι και στην πόλη, αλλά και στην ομάδα. Εξάλλου πήρε ηχηρή απάντηση στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, όπου ενεπλάκη ενεργά.

Κλείνοντας να ευχηθούμε στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου βεβαίως εκπροσωπεί την Ελλάδα και όχι το «Μαρινακιστάν».

Μοίρασε το άρθρο!