Χαλκιδική: Ανοίγει το 2022 το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Μεντεκίδης

Μια ακόμη σημαντική τουριστική επένδυση προχωράει με γοργά βήματα στη Χαλκιδική και το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα ανοίξει τις πύλες του το 2022, με τα σχέδια για την επέκταση της επένδυσης να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

 Πρόκεται για την επένδυση της εταιρείας ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, η οποία είχε αποκτήσει από το ΤΑΙΠΕΔ την έκταση 267 στρεμμάτων στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Νικήτη, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, έναντι 9,6 εκ. ευρώ.

Η συνολική επένδυση αναμένεται αν αγγίξει τα 50 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από το 5άστερο ξενοδοχείο και τη δημιουργία τουριστικού χωριού με παραθεριστικές κατοικίες.

Το έργο του ξενοδοχείου έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά (κατά 70%) και θα ξεκινήσει την επόμενη τουριστική σεζόν του 2022.

Φορέας της επένδυσης για το ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι η εταιρεία ΑΚΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία με κάποια μεγάλη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων αλλά σε κάθε περίπτωση το ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο και θα λειτουργεί από την άνοιξη του 2022.

Το προφίλ της επένδυσης

Η συνολική έκταση των 267 στρεμμάτων χωρίζεται σε τρεις επιμέρους ζώνες.

Στη Ζώνη Ι θα γίνει το νέο ξενοδοχείο, σε έκταση 65 στρεμμάτων. Θα είναι 5 αστέρων και η δυναμικότητά του υπολογίζεται να αγγίξει τα 250 δωμάτια. Το ξενοδοχείο θα έχει συνολική επιφάνεια 13.000 τ.μ.

Θα αποτελείται από ένα κεντρικό 3ώροφο κτίριο καθώς και άλλα δυώροφα κτίρια με bungalows αλλά και βοηθητικούς χώρους.

Στη Ζώνη ΙΙ θα γίνει το τουριστικό χωριό, σε έκταση περίπου 125 στρεμμάτων. Θα περιλαμβάνει 150 κατοικίες τουλάχιστον 200 τ.μ. η καθεμία.

Στη Ζώνη ΙΙΙ, που έχει έκταση 51 στρεμμάτων περίπου, θα υπάρξουν παρεμβάσεις ήπιας αναψυχής.

Στη συνολική έκταση υπάρχει επίσης δασική περιοχή 26 στρεμμάτων περίπου, στην οποία θα γίνουν επιφανειακές μόνο διαμορφώσεις.

Την αρχιτεκτονική μελέτη και σχεδιασμό της επένδυσης έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο DRGF Architects.

Το σύνολο της επένδυσης θα αγγίξει τα 50 εκ. ευρώ.

Η επέκταση της επένδυσης με το τουριστικό χωριό

Έως ότου ολοκληρωθεί το 5άστερο ξενοδοχείο θα έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για το τουριστικό χωριό με τις παραθεριστικές κατοικίες.

Έχουν ήδη εκδοθεί οι άδειες για τις υποδομές στην έκταση ενώ εκκρεμεί η νέα υπουργική απόφαση για τις οικοδομικές άδειες των κατοικιών.

Αναμένεται την επόμενη σεζόν (2022) να έχουν ήδη παραδοθεί κάποιες από τις 150 τουριστικές κατοικίες.

Πηγή bizness.gr

Μοίρασε το άρθρο!