Φάουλ-όνειρο και φεύγει για τελικό ο ΠΑΟΚ που νίκησε την ΑΕΚ με 0-1

Ο φόβος φάνταζε ο μεγάλος νικητής στη «μάχη» του ΟΑΚΑ αλλά ο Τόμας Μουργκ μίλησε στο τέλος και πιθανότατα στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, «εκτέλεσε» μέσα από μια στατική φάση την ΑΕΚ και ανοίγει το δρόμο του τελικού για τον ΠΑΟΚ!

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν στο χειρότερο μομέντουμ αγωνιστικά δεδομένου πως αμφότερες ήθελαν να αφήσουν πίσω τους σκληρές ήττες που άφησαν σημάδια και έφεραν αναταράξεις στο εσωτερικό των ομάδων. Το Κύπελλο φάνταζε για δύο πληγωμένα «θηρία» ως… αποκούμπι, θέλοντας να βρουν από το πρώτο ημιτελικό αποτέλεσμα και σφυγμούς ενόψει της συνέχειας. Προσδοκίες πριν τη σέντρα του αγώνα τουλάχιστον, καθώς οι όποιες ελπίδες για μια δυνατή μονομαχία των «Δικεφάλων» που έψαχναν αντίδραση, πήγαν περίπατο σε χρόνο ρεκόρ… μέχρι να μιλήσει ο Μουργκ μέσα από τη φανταστική εκτέλεση φάουλ στο φινάλε του αγώνα!

Ο πρώτος λόγος στο ΟΑΚΑ ανήκε στην ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να καταγράφουν τρεις τελικές εντός εστίας πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο, ενδεικτικό της… θεωρητικά υπεροχής τους έναντι του Δικεφάλου του Βορρά που αδυνατούσε ενα δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες μπροστά από τα καρέ του Τσιντώτα.

Πρόσωπο του αγώνα κατά τη διάρκεια του α΄μέρους, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος δέχθηκε δριμεία κριτική για την εμφάνισή του στη Λεωφόρο αλλά είδε τον Πάμπλο Γκαρσία να του εμπιστεύεται εκ νέου φανέλα βασικού στο ΟΑΚΑ και από μοιραίος να γίνεται… ωραίος, καταγράφοντας -μάλιστα- μια σπουδαία επέμβαση στο 26΄στην έμπνευση του Ολιβέιρα. 

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν αποθέματα και ενδεχομένως πιο καθαρό μυαλό στην ανάπτυξη, κυκλοφορώντας καλύτερα τη μπάλα, ψάχνοντας χώρους από τα πλάγια και τον άξονα – σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που στόχευσε στις βαθιές μπαλιές με αποδέκτη τον Κρμέντσικ, καταγράφοντας την πρώτη οργανωμένη επίθεση κατόπιν συνεργασίας των παικτών του στο 32′ 

Το παιχνίδι φάνταζε περισσότερο με σκακιέρα φόβου για τους Χιμένεθ – Γκαρσία, με τον Πορτογάλο να προχωρά σε εσωτερική αλλαγή των Γκαρσία – Τάνκοβιτς και τον Ουρουγουανό να ακολουθεί στην αλλαγή των εξτρέμ του, από την οποία βρήκε και την πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία κατόπιν προσφοράς… Τσιντώντα που έστρωσε τη μπάλα στον Τζόλη αλλά ο 19χρονος από τα αριστερά έπασε ένα αδύναμο σουτ. Το 0-0 ήταν και στο σκορ που συνόδεψε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ήταν σαφές πως οι δύο προπονητές είχαν κυρίως στο μυαλό τους να διατηρήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν δεδομένου πως οι λογαριασμοί θα κλείσουν οριστικά στην Τούμπα, επιχειρώντας μέσα από τις αλλαγές να βρουν «φρέσκα» πόδια για το γκολ στην κόντρα επίθεση γιατί από ανάπτυξη και πλάνο… το απόλυτο μηδέν! 

Ο φόβος κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ και οι Δικέφαλοι έδειξαν πως δεν μπορούσαν να «σηκώσουν» κι άλλες πληγές, κινούμενοι άκρως συντηρητικά σε ένα 45λεπτο που θέλουν να ξεχάσουν από σήμερα κιόλας αμφότερες δεδομένης της κακής διαχείρισης και προσέγγισης του ματς. Ή κοινώς τόσο μπορούσαν τόσο έκαναν… Μέχρι το φάουλ του Τόμας Μουργκ! Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο φινάλε του αγώνα, ο Αυστριακός ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώντα που δίνει στον ΠΑΟΚ ένα «χρυσό» γκολ που του δείχνει το δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου! Όλα, όμως, θα κριθούν στη ρεβάνς της Τούμπας… 

Μοίρασε το άρθρο!