Υποψήφιος με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη ο οινοποιός Δημήτρης Κιουτσούκης

Την ένταξη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» του χημικού μηχανικού-οινοποιού Δημήτρη Κιουτσούκη ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Ο Δημήτρης Κιουτσούκης γεννήθηκε το 1964 στη Δράμα, όπου τελείωσε το λύκειο. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη αγάπη του για τη φύση ήταν αυτή που οδήγησε τον Δημήτρη Κιουτσούκη στην απόφαση να εγκαταλείψει τη θορυβώδη ζωή στην πόλη και να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, όπου και ζει από το 1994.

Στις πλαγιές της Μυγδονίας, σε μια περιοχή φημισμένη από την αρχαιότητα για τα ποιοτικά της κρασιά, ο Δημήτρης Κιουτσούκης φύτεψε με τη βοήθεια της οικογένειάς του 110 στρέμματα αμπελώνα, εκπληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο όνειρό του για τη δημιουργία ενός οινοποιείου.

Έτσι δημιουργήθηκε το κτήμα «Καμάρα», μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, που ασχολείται αποκλειστικά με τη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια. Η επιχείρηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας, έχει κατά βάση εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς το 80% της παραγωγής εξάγεται σε διεθνείς αγορές.

Μάλιστα, για να ασχοληθεί με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιών, λόγω της μεγάλης αγάπης του για τη γη και την οικολογία, ο κ. Κιουτσούκης παραιτήθηκε από τη θέση του καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία είχε διοριστεί.

Πριν από τον διορισμό του στη μέση εκπαίδευση, είχε δημιουργήσει τη δική του εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου σε εταιρία ζωοτροφών, είχε απασχοληθεί ως καθηγητής σε φροντιστήρια, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής πωλήσεων Βορείου Ελλάδος σε πολυεθνική εταιρεία.

Από το 1989 ο Δημήτρης Κιουτσούκης είμαι παντρεμένος με την Ελευθερία Γιαπανίδου, εκπαιδευτικό, με την οποία κι έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, τη Μαρία, τη Σταυρούλα, τον Θανάση, τον Απόστολο και τη Δήμητρα.

Μοίρασε το άρθρο!