Υπήρξαν και νεκροί στη Θεσσαλονίκη – Πολλά κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, την γρίπη, αλλά και στον ιό του Δυτικού Νείλου αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας -Υπέρτασης, Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Βασίλης Κώτσης.

Σχετικά με τον κορωνοϊό ο καθηγητής μιλώντας στον Real Fm 107,1 περιέγραψε μια καλή εικόνα όσον αφορά στις νοσήσεις η οποία εν πολλοίς οφείλεται και στο τείχος της ανοσίας που έχει δημιουργηθεί στον γενικό πληθυσμό με τον εμβολιασμό και τη νόσηση. Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατασταλμένοι και όσοι έχουν πολλά προβλήματα υγείας πρέπει να προσέξουν ακόμη περισσότερο.

Προβληματίζει η συνύπαρξη γρίπης – κορωνοϊού

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη συνύπαρξη γρίπης – κορoνοϊού υπογραμμίζοντας πως και η γρίπη σκοτώνει.

Γι’ αυτό θεωρεί αναγκαίο τον εμβολιασμό και για τις δύο νόσους, ενώ εξήγησε ποιοι πρέπει να κάνουν και τα δυο εμβόλια και με ποια χρονική «απόσταση».

Πρόσθεσε δε όπως όλα δείχνουν και φέτος θα είναι κυρίαρχος ο ιός ΗιΝ1.

Καμπανάκι για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο κ. Κώτσης χτύπησε το καμπανάκι για τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς «γίναμε… τροπική χώρα», ενώ λόγω της κλιματικής αλλαγής «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα». Μάλιστα, αποκάλυψε πως στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν πολλά κρούσματα, ενώ υπήρξαν και θάνατοι.

Και μπορεί φέτος «να μην “ακούστηκε” η ελονοσία», αλλά, σύμφωνα με τον κ. Κώτση, «είμαστε σε μία περίοδο που και η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου θα μας απασχολούν».

Ενέσιμο φάρμακο μειώνει το σωματικό βάρος!

Ο καθηγητής Παθολογίας -Υπέρτασης στο ΑΠΘ μετέφερε και τα συμπεράσματα μελετών που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο διεθνές συνέδριο στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος. Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως έρχονται νέα ενέσιμα φάρμακα για την παχυσαρκία που μειώνουν το σωματικό βάρος κατά 15%-25%!

Τέλος, πρόσθεσε ο κ. Κώτσης, επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν πως στη διάρκεια της πανδημίας οι πολίτες επέδειξαν αμέλεια όσον αφορά στις υπόλοιπες νόσους. Έτσι, «είδαμε βαρύτερα εγκεφαλικά και βαρύτερες νοσήσεις από καρδιαγγειακά επεισόδια».

πηγή: thestival.gr

Μοίρασε το άρθρο!