Τραυματιοφορέας κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Aποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Όλα ξεκίνησαν μετά από σχετική αναφορά συναδέλφου του τραυματιοφορέα για ανάρμοστες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος ανήλικων παιδιών.

 Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο καταγγελλόμενος φέρεται να επιχείρησε να βιάσει ένα 8χρονο αλλά και ένα 6χρονο κορίτσι.

Για το ζήτημα έχει ήδη διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο και, όπως αναφέρει το πόρισμα, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά από τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση έδωσε και η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών

Ο εν λόγω εργαζόμενος έχει τεθεί, μάλιστα, σε αναστολή από την περασμένη Πέμπτη, ενώ σήμερα την υπόθεση εξετάζει το πειθαρχικό συμβούλιο.

Το πόρισμα και οι μαρτυρίες

 Αναλυτικότερα, στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης συντάχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2021 (ΕΜΠ 36/8-2-2021) και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το piperata.gr, διαπιστώνεται ότι ένας τραυματιοφορέας, θώπευε τα παιδιά στα γεννητικά τους όργανα κατά τη διάρκεια συνεδρίας καθετηριασμών στο αιμοδυναμικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παράλληλα, περισσότερα στοιχεία προκύπτουν με βάση και τις μαρτυρίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Η πρώτη μάρτυς, ειδικευόμενη ιατρός της, στη διάρκεια της συνεδρίας (29/1/2021) που είχε αναλάβει την αναισθησιολογική φροντίδα του 6χρονου κοριτσιού παρατήρησε τα ακόλουθα μαζί με την ιατρό επιμελήτρια της: «Ενώ το παιδί ήταν υπό γενική αναισθησία και ακάλυπτο και η ίδια βρισκόταν σκυφτή σε θέση δεξιόθεν πλαγίως της ασθενούς, όταν  όρθωσε το σώμα της είδε τον τραυματιοφορέα να αποσύρει γρήγορα το χέρι του από το αιδοίο του παιδιού… Κατόπιν, της δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του παιδιού οφείλεται στο γεγονός ότι το μάτι της είχε πέσει πάνω στο χέρι του. Αυτές λοιπόν οι σκέψεις την οδήγησαν να παρατηρεί τις κινήσεις των χεριών του και να εποπτεύει το παιδί μέχρι το τέλος της επέμβασης». 

Όσον δε για το περαστικό με το δεύτερο κοριτσάκι, ηλικίας 8 έτους, την ώρα που η ειδικευόμενη και η επιμελήτρια της στέκονταν αντιστοίχως σε κεφαλιαία και πλάγια δεξιά θέση έμπροσθεν της ανήλικης, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι: «Κατά τη φάση της εισαγωγής της αναισθησίας και ενώ ο τραυματιοφορέας με το δεξί του χέρι είχε σταθεροποιήσει το παιδί για την αποφυγή αντιδραστικών κινήσεων, με το αριστερό του χέρι, που ήτο πιο κάτω από την ειδική ποδιά του παιδιού, η οποία ήταν τραβηγμένη μέχρι την υποομφάλια, υπερηβική χώρα της ασθενούς, είδε (σς η γιατρός) να κάνει κινήσεις προώθησης επαναφοράς που διήρκεσαν ελάχιστα, οι οποίες επαναλήφθηκαν μετά από λίγο».

Μετά τη διασωλήνωση «η νοσηλεύτρια αφαίρεσε την ποδιά και το εσώρουχο του παιδιού και ανήγγειλε την παρουσία αίματος, στο σημείο που αντιστοιχεί στο αιδοίο της μικρής». Ακολούθως, η πρώτη μάρτυς (σ.σ.: η ειδικευόμενη γιατρός) «ούσα υποψιασμένη από τις κινήσεις (σ.σ.: του τραυματιοφορέα) που προηγήθηκαν, έριξε εσκεμμένα το βλέμμα της στα χέρια του που φορούσε γάντια και είδε στον δείκτη του αριστερού χεριού του έκκριμα ανοικτού κόκκινου χρώματος, εφάμιλλο με αυτό της κηλίδας του εσωρούχου».

Η δεύτερη μάρτυρας, η επιμελήτρια γιατρός μαζί με την έμπειρη νοσηλεύτρια του τμήματος, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν από την ειδικευόμενη για τα καθέκαστα, ενήργησαν ώστε να τον «συλλάβουν» επί τω έργω. «Υποψιασμένη πλέον και η ίδια αποφάσισε να παρακολουθήσει τις κινήσεις του κι άλλαξε θέση, πηγαίνοντας πάνω από το κεφάλι του παιδιού..

Ο τραυματιοφορέας είχε πάρει θέση εκ νέου δίπλα στο παιδί, έχοντας όμως τα χέρια κάτω από την κουβέρτα, με το δεξί του χέρι στο ύψος του αριστερού ώμου και το αριστερό του στο ύψος του εφηβαίου».

Τότε η επιμελήτρια «νοιώθοντας ταραχή και με σκοπό να διαπιστώσει την πραγματική θέση του αριστερού του χεριού, σήκωσε απότομα την κουβέρτα, οπότε είδε το χέρι του στην αιδοιομηρική πτυχή με τον δείκτη στη μεσότητα των έξω γεννητικών οργάνων ως μη όφειλε και παρατήρησε επιπλέον ότι στο δείκτη του αριστερού του χεριού το γάντι ήταν χρωματισμένο ελαφρά με οροαιματηρό έκκριμα»!

Μοίρασε το άρθρο!