Τραγωδία από πτώση αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες στην Κολομβία

ptwsi33
Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν πως συνετρίβη αεροπλάνο με 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα. Σύμφωνα με το ABC News, το αεροσκάφος τύπου Avro RJ85 με πρώτη του πτήση το 1999, συνετρίβη καθ’ οδόν προς το διεθνές αεροδρόμιο του Μεντεγίν. Όπως ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού στο Twitter του αεροδρομίου, το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο του Σάο Πάουλο, έκανε στάση στο Santa Cruz de la Sierra και από εκεί απογειώθηκε με τελικό προορισμό την Κολομβία
Μάλιστα, η τραγωδία είναι και αθλητική, καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε από τη Βραζιλία, που πήγαινε να παίξει κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν.
Σύμφωνα με το Russia Today, το αεροπλάνο έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμου και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως πόσοι είναι οι επιζώντες και τι ακριβώς έχει συμβεί με τους 81 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο. Η πτήση φέρεται να συνετρίβη στην περιοχή El Gerro Gordo.
Σύμφωνα με το AFP, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου, υπάρχουν πέντε επιζώντες, ενώ έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 25 πτώματα από τα συντρίμμια. Ανάμεσα στους επιζώντες, τα ξένα media μεταδίδουν ότι είναι οι ποδοσφαιριστές: Alan Ruschel, Danilo και Jakson Follmann, αλλά και ο δημοσιογράφος, Rafael Henzel.
«Οπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής δέχονται τους τραυματίες.
Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτικής αεροπορίας οι επιζώντες είναι έξι, ενώ ένας από τους παίκτες της ομάδας με το όνομα Αλαν Ράσελ, είναι ο πρώτος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μάσκα οξυγόνου. Η ομάδα Τσαπεκοένσε ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook μια σύντομη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «μακάρι ο Θεός να είναι μαζί με τους αθλητές μας, τους αξιωματούχους, τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους που συνόδευαν την αποστολή».
«Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μεντελίν Φεντερίκο Γκουτιέρες σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ενώ κατευθυνόταν σε μία ορεινή περιοχή λίγο έξω από την πόλη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατέπεσε το αεροσκάφος.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία ανέρχονται σε 76.
 29/11/2016

Μοίρασε το άρθρο!