Το χρονικό της απαγωγής Λεμπιδάκη και όλες οι λεπτομέρειες της επιχείρησης της αστυνομίας

720_538531_012e7147a3-93a5a819481d3308

Ελεύθερος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης που επί έξι μήνες κρατείτο όμηρος από τους απαγωγείς του. Ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκε σήμερα το πρωί, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, επί της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Χανίων και κρατείτο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πάνω όροφο της του κτιρίου, όπου και εντοπίστηκε δεμένος, σε ένα κρεβάτι, ύστερα από αιφνιδιαστική έρευνα της ΕΛΑΣ.

Επικεφαλής της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν και επίλεκτοι άνδρες της ΕΛΑΣ ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στην Κρήτη Υποστράτηγος Μιχάλης Λαγουδάκης.

Ο χώρος που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε η μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Ο επιχειρηματίας, με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του, μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ εκεί έσπευσε άμεσα και η οικογένεια του.

Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ήταν αρκετά καταπονημένος έχοντας φθάσει τα 45 κιλά, αλλά είχε με απόλυτη διαύγεια.

Φως στις λεπτομέρειες της κράτησής του αναμένεται να δώσει ο ίδιος με την κατάθεσή του στις Αρχές.

 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο και ένα ακόμη άτομο που εντοπίστηκε στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη του Λεμπιδάκη. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του enikos.gr, η 17χρονη κόρη ενός εκ των οκτώ συλληφθέντων, φέρεται να εμπλέκεται στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία. Η ίδια φέρεται να έφτιαχνε το usb, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς για να επικοινωνούν με την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει ακόμη 10 προσαγωγές και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιες να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Σκοπιανός ο οποίος εντοπίστηκε να είναι στο ίδιο δωμάτιο με τον 53χρονο επιχειρηματία στη μάντρα ανταλλακτικών όπου κρατούνταν όμηρος.

Επίσης εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ένας από τους Κρητικούς συλληφθέντες να είχε εμπλακεί στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο τελευταίος πιθανόν να ήταν και ο “εγκέφαλος” της απαγωγής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένας ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά και ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων.

Κατέθεσε στην αστυνομία ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στις αρχές για την 6μηνη ομηρεία του στα χέρια των απαγωγέων του.

Ο 53χρνος επιχειρηματίας παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ ταλαιπωρημένος κατέθεσε με διαλείμματα δίνοντας σημαντικά στοιχεία στις αρχές που προσπαθούν να συμπληρώσουν το “παζλ” της απαγωγής.

Τι λέει η μητέρα της 17χρονης που έχει συλληφθεί για την απαγωγή Λεμπιδάκη 

Η μητέρα της 17χρονης, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα από όσα προσάπτονται στην ανήλικη κόρη της, είπε πως ό,τι κάρτα χρησιμοποιούσε η μικρή την αγόραζε η μητέρα της ή της έδινε χρήματα για να πάρει η ίδια την κάρτα από το περίπτερο.

«Το πρωί ήρθαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν και τους δύο. Όλο αυτό εγώ το έμαθα στις 3 το μεσημέρι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, κανείς δεν μου δίνει πληροφορίες», λέει σοκαρισμένη.

Επιπλέον, παραδέχτηκε πως η οικογένειά της αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο να έβαζε ο πατέρας την ανήλικη κόρη του να αγοράζει κάρτες, για να βγάλει χρήματα.

Μοίρασε το άρθρο!