Το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ Αλέξανδρο Χαΐτογλου

newego_LARGE_t_1101_54687084_type13148

08/06/2016

Το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ Αλέξανδρο ΧαΐτογλουΤο τελευταίο αντίο στον πρόεδρο είπαν συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι από τον επιχειρηματικό κλάδο.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, όπου εψάλη μέσα σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου που πλαισιωνόταν από τρεις ακόμη μητροπολίτες. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ήταν στενός φίλος του εκλιπόντος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης,ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Κυριάκος Λουφάκης, οι επιχειρηματίες Αλέξανδρος Μπακατσέλος και Νίκος Πέντζος, που κατά το παρελθόν είχαν διατελέσει πρόεδροι του ΣΒΒΕ και ο σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης.
Στην εκκλησία, το προαύλιο της οποίας είχε κατακλυστεί από στεφάνια, παραβρέθηκαν ακόμη βουλευτές της πόλης και μέλη της οικογένειας της ομάδας του Ηρακλή.
Η ταφή έγινε στα κοιμητήρια Ωραιοκάστρου.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «φιλάνθρωπο» και «άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την πατρίδα και εσέβετο την ανθρώπινη ύπαρξη». «Να είστε υπερήφανοι για αυτόν τον άνθρωπο. Η αξία του φαίνεται από το πλήθος των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν μέσα στον Ιερό Ναό, αλλά και στον αύλιο χώρο», πρόσθεσε.
Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νίκος Μέρτζος, εμφανώς συγκινημένος, είπε πως ο Αλ. Χαΐτογλου «ήταν μαχητής πρώτης γραμμής, ένας άνθρωπος γενναιόδωρος».
«Έκανε τον ιδρώτα του αγιασμό και πότισε τον τόπο. Ο άνθρωπος αυτός γέννησε ανάπτυξη», τόνισε από την πλευρά του ο Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.
Στην επιχειρηματική ικανότητα και την προσήλωση του Αλέξανδρου Χαΐτογλου αναφέρθηκε ο α΄αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μακεδονικού Αγώνα Ιωάννης Χασιώτης εξήρε την προσφορά του Αλέξανδρου Χαΐτογλου στο έργο του Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ Αλέξανδρος Χαΐτογλου έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Ιουνίου σε ηλικία 62 ετών, από αιφνίδια ανακοπή καρδιάς.
Ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην οικογενειακή εταιρία και χάρη στη μοναδική του διορατικότητα, το ήθος, την εργατικότητα και το όραμά του, συνέβαλε καθοριστικά στην ανοδική πορεία της επιχείρησης, στην επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην ανάδειξή της ως τη μεγαλύτερη βιομηχανία στην Ελλάδα, στο είδος της.
Παντρεύτηκε τη Λένα Παπανικολάου και μαζί της απέκτησε 3 παιδιά.
Λάτρης της ιστορίας και με πλούσια προσωπική συλλογή, ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών διετέλεσε Αντιπρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του στην πραγματοποίηση εκθέσεων αλλά και εκδόσεων ιστορικών βιβλίων και ημερολογίων ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά του στα κοινά, μέσω πλήθους ανώνυμων, ως επί το πλείστον, αγαθοεργιών.

Ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου υπήρξε ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που έζησε τη ζωή του με απόλυτη διακριτικότητα και ένας ιδιαίτερα ικανός επιχειρηματίας που έχει βραβευθεί πολλάκις για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Προικισμένος με όραμα και πάθος για δημιουργία, αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση στην επιχειρηματική κοινότητα ενώ παράλληλα, ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό και υπόδειγμα συζύγου, πατέρα και εργοδότη.

Πηγή: http://www.voria.gr

Μοίρασε το άρθρο!