Το καλοκαίρι στην θάλασσα θα κολυμπάμε ο καθένας στα 15 τετραγωνικά όπως στα σούπερ μάρκετ

 

Από πού ν’ αρχίσω τώρα και πού να τελειώσω; Θ’ αρχίσω από την εξώπορτα και θα τελειώσω στην πόρτα της κουζίνας. Έτσι κι αλλιώς έξω δεν μπορώ να βγω. Το έχω φάει το σπίτι στο πάνω κάτω, έχω ανακαλύψει σημεία που δεν ήξερα ποτέ ότι υπάρχουν.

Αν ο πατέρας ήταν γκαντέμης για την Ελλάδα, ο Κυριάκος είναι γκαντέμης γι’ όλο τον πλανήτη. Βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι αυτός που έφερε τη γκαντεμιά στο σύμπαν.

Αλλά ποιος να γκαντεμιάσει αυτή τη χώρα, όταν έχουμε έναν λαό ο όποιος κάνει ότι του έρθει στο κεφάλι; Του λες «μένουμε σπίτι» κι αυτός παίρνει την οικογένεια με το αυτοκίνητο, μπαίνει στο καράβι και την πάει να δουν τον παππού στο νησί.

Τι σου φέραμε παππού απ’ την Αθήνα;
Τον θάνατο!

Εγώ πιστεύω το κάνουν και επίτηδες. Έχω έναν φίλο μου που περίμενε να πεθάνει ο παππούς του για να κληρονομήσει το κτήμα και μόλις άρχισε να βήχει ο ίδιος μπήκε στο αμάξι και πήγε να δει τον παππού βολίδα. Τώρα περιμένει να δει αν πέτυχε το σχέδιο.

Αν μιλάμε για ατυχία, άτυχος ήταν ο θείος της φίλης μου. Ήρθε από την Αφρική να τους δει για πέντε μέρες και θα μείνει 14 μέρες αποκλεισμένος σε καραντίνα και δεν θα τους δει, παρά μόνο μέσω οθόνης.

Έτσι όπως βλέπουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες τα εγγόνια τους λίγο πριν πεθάνουν κατά τις περιγραφές ενός γιατρού στην Ιταλία. Τους αποχαιρετούν μέσω κινητού.

Ο πλανήτης μας ζει ώρες τραγικές. Από τη μια στιγμή στην άλλη πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων όνειρα, προοπτικές, μέλλον. Αναποδογύρισαν οι ζωές όλων. Η Ελλάδα την ώρα που πήγαινε να σηκωθεί έρχεται να ξανακαθίσει στην πολυθρόνα της απόγνωσης.

Όλες τις συμφορές μαζί με τον Κυριάκο θα τις ζήσουν.

Ξέρετε πόσο ανυπόφορη είναι η ζωή κάποιων ανθρώπων μέσα στο σπίτι; Οι καυγάδες, τα νεύρα και τα διαζύγια που θα βγουν αυτήν την περίοδο δεν λέγεται. Μη βλέπετε στα social media χαρές, τραγούδια, γυμναστικές. Η ζωή είναι τελείως αλλιώς όταν δεν τη δείχνεις. Εκεί είναι η πραγματική ζωή. Τι κάνει το ζώο στη φωλιά του.

Δεν είναι όμως μόνο οι νεώτεροι που δείχνουν να μην πειθαρχούν. Είναι και οι μεγάλοι σε ηλικία. Κυρίως αυτοί. Που αντί να καθίσουν να προσευχηθούν στο σπίτι τους θέλουν  να πάνε στις εκκλησίες. Επειδή είναι πιστοί. Δηλαδή όλοι αυτοί που πεθαίνουν στον κόσμο είναι οι άπιστοι; Αυτοί που πήγανε στους Αγίους τόπους και έφεραν τον ιό είναι άπιστοι; Αυτοί που πήγαν στο μνημόσυνο στην Κοζάνη και έχουν αρρωστήσει δυο χωριά και ξεκίνησαν οι θάνατοι, είναι άπιστοι;

Ο Άδωνις, έκανε τόσο γρήγορες κωλοτούμπες που δεν προλάβαινε ούτε η σκιά του να τις δει. Πριν μια βδομάδα μας έλεγε ότι δεν είναι αισχροκέρδεια να πωλούνται τα αντισηπτικά 200% ακριβότερα γιατί λειτουργεί ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Μετά το κράξιμο το γύρισε στο «πρόστιμα σε όσους κερδοσκοπούν».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε και μπράβο του: «Ελπίζω όταν θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση να μην ξαναπιάσουν την πένα τους για να γράψουν τα ίδια για τους ήρωες τους νοσηλευτές και εργαζόμενους που χωρίς αυτούς δεν ξέρω αν θα μιλάγαμε σήμερα».

Τώρα αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης τι σημαίνει να υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας δυνατό.

Ο άλλος ο αχτένιστος στη Μεγάλη Βρετανία τρόμαξε να καταλάβει ότι το γεγονός ότι έφυγε απ’ την Ευρώπη δε σημαίνει ότι θα φύγει κι από την πανδημία. Εμείς καραντίνα και οι Εγγλέζοι στα κέφια.

Αυτά βλέπουν τα πιτσιρίκια. Σου λέει γιατί οι Εγγλέζοι να είναι έξω κι εμείς μέσα να μας ζαλίζει η μάνα μας τα’ αυτιά;

Ταξιτζής στα Τρίκαλα αποφάσισε να πηγαίνει δωρεάν τα φάρμακα στους ηλικιωμένους τώρα που δεν μπορούν οι ίδιοι να βγουν από τα σπίτια τους και ο ίδιος δεν έχει δουλειά. Αυτό δεν λέγεται ατομική ευθύνη, λέγεται κοινωνική ευθύνη, ή λέγεται υπάρχουν ακόμα και μερικοί άνθρωποι στη χώρα αυτή.

Αρνί μέχρι 10 άτομα. Θα φτάνει 11ος και θα διαλύεται η γιορτή. Τσούγκρισματα δεν θα υπάρχουν ούτε σε ποτήρια, ούτε σε αυγά και ασφαλώς απαγορεύονται τα φιλιά.

Αυτή η Ανάσταση Θα είναι η πρώτη εσωτερική Ανάσταση του Έλληνα. Θα πρέπει να βρει μέσα του ο καθένας τι είναι αυτό που θα θελε να αναστηθεί. Ανάβουμε λαμπάδες εντός!

«Βαρέθηκε ο θεός να μας βλέπει να κάνουμε ψέματα μάτσα μούτσα και μετά να σκοτωνόμαστε», είπε η θεία μου, έβαλε τα γάντια της και πάτησε το κουμπί της τηλεόρασης για να παρακολουθήσει την αγαπημένη της σειρά. Πόσοι πέθαναν σήμερα.

Καραντίνα λοιπόν και δοκιμάζονται νεύρα, σχέσεις, προσωπικότητες, χαρακτήρες.
Ηθοποιοί και τραγουδιστές από τα σπίτια τους τραγουδούν και παίζουν και κατά πως πάνε τα πράγματα θα συνεχίσουν για πολύ καιρό να παίζουνε από ‘κει γιατί δε βλέπω να ορμήσει ο κόσμος σε παραστάσεις αμέσως μετά. Θα αργήσουμε να ξαναμπούμε σε κλειστούς χώρους.

Νέες μορφές θεάματος θα αναπτυχθούν και ήδη αρκετές από αυτές βρίσκονται στα σκαριά.

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα μέρες του ΣΚΑΙ τη φωνή.

Έχω γδάρει τα χέρια μου από το αντισηπτικό. Ούτε χειρουργός να ήμουν. Τόσο dettol ούτε σε βόθρο να’ χα πέσει.

Το καλοκαίρι στη Μύκονο τι θα γίνει στο Nammos;;
Συγγνώμη που με απασχολεί κι αυτό τώρα. Δεν θα καθόμαστε στις ξαπλώστρες κοντά κοντά; Δυο μέτρα από ξαπλώστρα σε ξαπλώστρα;

Δεν θα μπορεί να σε τρίβει ο καλός σου με αντηλιακό για να σας παίρνει ο παπαράτσι;
Πω πω στεναχώριες.
Πώς θα ζήσουμε χωρίς γκλάμουρ;;

Αχρηστεύτηκαν όλα τα πρωινά και μεσημεριανά.
Ευτυχώς ησύχασε η τηλεόραση από την απέραντη χαζομάρα!

Στη θάλασσα θα κολυμπάμε ο καθένας στα 15 τετραγωνικά, όπως στα σούπερ μάρκετ;

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!