ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – Του latsion

ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ  – Του latsion
Η είδηση είναι απολύτως αληθής: «Το ιππικό επέστρεψε στον Ελληνικό Στρατό ύστερα από πενήντα χρόνια με επικεφαλής απόστρατο ταξίαρχο εβδομήντα τριών ετών. Θα επιχειρει στα χερσαία σύνορα του Έβρου με την Τουρκία»!
Το ακούει ο πατέρας μου και του έρχεται ένα νευρικό γέλιο: «Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια για τους εμπνευστές της επανασύστασης του ιππικού είναι το πώς θα αντιδράσουν οι Τούρκοι όταν στη συνέχεια επιχειρήσουμε να εξοπλίσουμε με άλογα τα ακριτικά νησιά μας». Πιάνουν τα γέλια εμένα και την Πέπη.
Ο αρμόδιος άνθρωπος για την επανασύσταση του ιππικού είναι ο 75χρονος και όχι 73χρονος (του κρύψανε και δυο χρόνια οι αθεόφοβοι!), Ταξίαρχος Δημήτριος Καψάλης, ο οποίος αποφοίτησε το 1969 από την Σχολή Ευελπίδων και συμμετείχε σε όλες τις διοργανώσεις παρέλασης αλόγων στις εθνικές επετείους, της Χούντας. Ο υπερήλικας στρατιωτικός αποστρατεύτηκε ως Αντισυνταγματάρχης το 1996 και επανέρχεται σήμερα με την βαθμό του Ταξιάρχου για να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό. Μάλιστα ο ίδιος φορώντας κολάν ιππασίας δήλωσε: «Η απόφαση επανασύστασης του ιππικού στον ελληνικό στρατό πάρθηκε από τον λεβέντη αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο από κοινού με τον αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση. Μου εμπιστεύτηκαν αυτό το τεράστιο εγχείρημα και θέλω να τους ευχαριστήσω για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και την στήριξη που έχουν προσφέρει για να δημιουργηθεί η νέα Ίλη Ιππικού».
Μια ίλη που έχει αυτή τη στιγμή 7 άλογα και παρόλα αυτά τοποθετήθηκαν ήδη 13 αξιωματικοί! Πάντα large στους διορισμούς «ημετέρων»!
Μαθαίνοντας όλα αυτά η μάνα μου έμεινε άφωνη. Δίπλα στον πατέρα μου έχουμε το πιεσόμετρο. «Ρε, τι άλλο θα σκεφτούν για διορισμούς αυτά τα διεστραμμένα μυαλά», λέει η μάνα μου. «Εσύ φταις που δεν άφησες να στείλουμε το γιο μας στο βουνό να βγάζει καυσόξυλα με τα μουλάρια» πετάχτηκε ο πατέρας μου, «τώρα θα ήξερε να ιππεύει και θα τον βάζαμε στο ιππικό».
Έβαλε λοιπόν ο ταξίαρχος αγγελία ότι ψάχνει άλογα για το ιππικό του στρατού με πολύ καλή αμοιβή. Του έστειλαν μήνυμα διάφοροι ιδιοκτήτες αλόγων και ο ταξίαρχος τους ειδοποίησε ότι θα επισκέπτεται ο ίδιος στο χώρο που ζούνε μέχρι στιγμής τα άλογα για να δει αν είναι ικανά για το στρατό. Δυο φιλαράκια με καταγωγή από κάποιο χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενημέρωσαν το ΓΕΕΘΑ ότι έχουν δυο άλογα κατάλληλα για το ιππικό. Εγώ ξέρω ότι είχαν δυο άλογα για ιππασία αλλά τώρα τελευταία δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Έτσι σκαρφίστηκαν τρόπους για να τα πουλήσουν στον στρατό και να βγάλουν κανένα ευρώ.
Τους ειδοποιούν λοιπόν ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πάει αυτοπροσώπως ο ταξίαρχος για να δει τα άλογα στους στάβλους. Πάει λοιπόν τη Δευτέρα στον στάβλο του ενός αλόγου και βλέπει τη μια πλευρά του τοίχου γεμάτη κύπελλα. «Τι είναι αυτά;» ρωτά τον ιδιοκτήτη. «Αυτά είναι τα μετάλλια που κέρδισε το άλογο τρέχοντας σε αγώνες» λέει ο ιδιοκτήτης. Εντυπωσιάστηκε ο ταξίαρχος και κλείνει αμέσως συμφωνία να πάρει το άλογο στον στρατό.
Φεύγει ο ταξίαρχος και χαρούμενος ο ιδιοκτήτης του αλόγου τηλεφωνεί στον φίλο του να του πει τα καθέκαστα. Τον ακούει ο φίλος του που περίμενε την άλλη μέρα επίσκεψη από τον ταξίαρχο και τον ρωτά τι ακριβώς είδε στο άλογο και το διάλεξε. «Δεν ξέρω» του απαντά ο πρώτος, «αλλά ο ταξίαρχος εντυπωσιάστηκε από τα κύπελλα του αλόγου και το πήρε. Το δικό σου δεν έχει τέτοιες διακρίσεις».
Σκεφτικός ο ιδιοκτήτης του δεύτερου αλόγου προσπαθεί κι αυτός να βρει κάποιο τρόπο για να εντυπωσιάσει τον ταξίαρχο με το δικό του άλογο. Ξαφνικά του έρχεται μια φαεινή ιδέα. Τρέχει στο παζάρι και αγοράζει μια μεγάλη φωτογραφία με μια ζέβρα. Τη φέρνει στο στάβλο και την κρεμάει στον τοίχο απέναντι από το άλογο. Έρχεται την άλλη μέρα ο ταξίαρχος, βλέπει το άλογο και το μάτι του πέφτει στη φωτογραφία με τη ζέβρα. «Τι είναι αυτή η φωτογραφία;» ρωτά περίεργος. «Το άλογο» απαντά απαθής ο ιδιοκτήτης του, «απ΄όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ»!
Ε, ρε γλέντια!

Μοίρασε το άρθρο!