Το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου φωταγωγήθηκε με το «Μπλε των Ηνωμένων Εθνών»

Το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου φωταγωγήθηκε με το «Μπλε των Ηνωμένων Εθνών»

Στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών», με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού, συμμετείχε το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020, ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Στην Ελλάδα την πρωτοβουλία υλοποίησε το «Δίκτυο SDG 17 Greece» με ενέργειες της προέδρου, Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, ως επίσημος φορέας του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου με πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, υιοθέτησε τη δράση μεταφέροντας στην τοπική κοινωνία το πανανθρώπινο μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου φωταγωγήθηκε με το «Μπλε των Ηνωμένων Εθνών».

Η συγκεκριμένη συμβολική πρωτοβουλία υπηρετεί τις στοχεύσεις του «Δικτύου SDG 17 Greece» να μεταφέρει στους Έλληνες πολίτες το μήνυμα της συναδέλφωσης, της ειρήνης, της άρσης των διακρίσεων και της κοινής προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον. Κατόπιν σχετικής εισήγησης του «Δικτύου SDG 17 Greece», το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, η οποία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου, ενέκρινε ομόφωνα η ελληνική αυτοδιοίκηση να αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΟΗΕ.

Μοίρασε το άρθρο!