Το ανθρωπόμορφο ρομπότ του δήμου Ωραιοκάστρου στην «Beyond»

Τις μέρες αυτές ο Pepper διατίθεται προς επίδειξη στη «Beyond» που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου

«Όυπς έκανες λάθος. Δεν πειράζει» λέει ο Pepper, τοποθετώντας το χέρι στην μέση του την ώρα που απευθύνεται στα μικρά παιδιά που προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια διαδραστική άσκηση ανακύκλωσης. Κι όμως, δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για ένα ανθρωπόμορφο τροχήλατο ρομπότ με προσαρμοσμένη οθόνη. Δεν νουθετεί μόνο παιδιά για θέματα ανακύκλωσης αλλά εξυπηρετεί και τους δημότες του Ωραιοκάστρου καθώς υποδέχεται ασθενείς, δίνει σειρά προτεραιότητας, ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις του δήμου σχετικά με την υγεία και στην περίοδο του covid-19 αναγνώριζε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από τον ιό.

«Ο Pepper μας συνοδεύει ενάμιση χρόνο τώρα και οι πολίτες φαίνεται να τον έχουν αγκαλιάσει. Μαζί με μια κινητή μονάδα ταξίδεψε και ο Pepper σε απομακρυσμένα χωριά όπου είχε θετική ανταπόκριση από τους ανθρώπους εκεί αφού είχαν την δυνατότητα να κάνουν και προληπτικές εξετάσεις δωρεάν στο πλαίσιο του προγράμματος» δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ o Νικόλαος Βαδόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Euroaction, της εταιρείας που ασχολείται με το πρόγραμμα για λογαριασμό του δήμου Ωραιοκάστρου. Όπως αναφέρει ο ίδιος, σκοπός του δήμου είναι να χρησιμοποιηθεί και σε σχολεία, σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα, για παράδειγμα τη διατροφή ή το μπούλινγκ.

Η ιδιαιτερότητα του ρομπότ αυτού είναι η διαδραστικότητά του, καθώς, με τη φυσική γλώσσα σώματος που διαθέτει και με την οθόνη του, μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο μάθησης, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Το γεγονός αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνει και το κοριτσάκι που πλησίασε τον Pepper με ένα πλατύ χαμόγελο και θέλησε να βγει φωτογραφία μαζί του κρατώντας του το χέρι στο Περίπτερο της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στην 3η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας «Beyond», στη ΔΕΘ.

Τις μέρες αυτές ο Pepper διατίθεται προς επίδειξη στη «Beyond» που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου. Σημειώνεται ότι το ρομπότ αξιοποιήθηκε από τον Δήμο Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Remote Healthcare Service Provision», με το ακρωνύμιο «RemoteCARE» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

 
pepper_robot_2.jpg

Μοίρασε το άρθρο!