Τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν αμφισβητούμενη νησίδα στον ποταμό Έβρο

Διάβημα προς την Άγκυρα έχει διενεργηθεί κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Έβρου, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

 Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-evros.gr, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν κατασκηνώσει σε κοίτη του ποταμού Έβρου, κοντά στην περιοχή Μελισσοκομείο στις Φέρες, τουρκικές δυνάμεις. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει, δημιουργώντας εκεί μια νησίδα.

Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία, προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή, η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, αυτήν την στιγμή βρίσκονται στην περιοχή 15 Τούρκοι εκ των οποίων οι πέντε είναι αστυνομικοί, ενώ οι υπόλοιποι 10 είναι του στρατού.

Τριβές υπήρχαν και στο παρελθόν, ωστόσο, πλέον στην περιοχή υπάρχει η σταθερή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, οι οποίες και εμποδίζουν τις εργασίες των στελεχών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να ολοκληρώσουν τη διευθέτηση του χώρου από ελληνικής πλευράς, ενόψει επέκτασης του φράχτη και στον Νότιο Εβρο.

Μοίρασε το άρθρο!