Τεράστιος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε το Monte Carlo Masters

Ο Έλληνας σταρ αντιμετώπισε στον τελικό τον νικητή του άλλου ημιτελικού, του Αντρέι Ρούμπλεφ, οποίος απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ.

Το Monte Carlo Masters ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Κανείς Έλληνας δεν το είχε κατακτήσει ενώ ο τελευταίος Σοβιετικός ήταν το 1990

Οι δύο νεαροί τενίστες δεν είχαν κατακτήσει ποτέ 1000άρι του ATP και η “μάχη” ήταν μεγάλη, αφού και τα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν στο 3-3 μέχρι το σημερινό τελικό, με τον Ρώσο να επικρατεί στο τελευταίο εξ αυτών.

Η τρίτη του παρουσία του Στέφανου ήταν και η… τυχερή,
Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα ο Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το… στρίψιμο του νομίσματος κι επέλεξε να ξεκινήσει το ματς σερβίροντας, ενώ ο Ρούμπλεφ αποφάσισε να αλλάξουν πλευρές.

Ωραία μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση για τον Έλληνα τενίστα στο ξεκίνημα του ματς! Υπερασπίστηκε το σερβίς του, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε το πρώτο break point που του παρουσιάστηκε, με αποτέλεσμα να πάρει τα τρία πρώτα game (3-0).

Ο Ρούμπλεφ, όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασε, αλλά ο Στέφανος είχε βρεθεί πλέον στο σημείο που του αρκούσε να μην δεχθεί break και τα κατάφερε εξαιρετικά. Πήρε με love game τα δύο από τα τρία επόμενα, στα οποία σέρβιρε και πήρε το πρώτο πρώτο σετ με 6-3.

Εξαιρετική εικόνα από τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος ήταν συνεπής, απέφυγε τα πολλά λάθη, ενώ με την επιμονή του ανάγκασε τον Ρώσο σε σημαντικά λάθη στο πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ, η ευκαιρία για break δεν ήρθε στο πρώτο αλλά στο τρίτο game. Όπως και να έχει ο Τσιτσιπάς δεν την άφησε να πάει χαμένη, μολονότι ήταν ένα game, το οποίο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στο αμέσως επόμενο game υπερασπίστηκε το σερβίς του χωρίς να χάσει πόντο για το 3-1!

Μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι του για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος στο έκτο game κινδύνευσε με break, ωστόσο βγάζοντας και πάλι πλουραλισμό στο παιχνίδι του ανάγκασε τον αντίπαλο του σε λάθη, με αποτέλεσμα να κάνει το 4-2.

Σπουδαίο πρώτο σετ από τον Έλληνα τενίστα που το κέρδισε με 6-3

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία στο Monte Carlo αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τίτλο Masters στο τένις!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του Monte Carlo Masters με 6-3, 6-3 του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ και έφτασε στους 6 τίτλους καριέρας σε 14 τελικούς που έχει αγωνιστεί.

Αυτός είναι ο δεύτερος σπουδαιότερος τίτλος στην καριέρα του, μετά από το ATP Finals 2019, και έχει και 4 τίτλους ATP 250.

Για να φτάσει στον τίτλο απέκλεισε στον ημιτελικό τον παίκτη που έβγαλε νοκ άουτ τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Νταν Έβανς, και στον τελικό επικράτησε του Ρούμπλεφ ο οποίος απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ!

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Τσιτσιπά σε 7 αγώνες απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος την Δευτέρα θα είναι στο Νο7 και ο Στέφανος θα παραμείνει στο Νο5.

Μαζί με τον τίτλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πάρει και ως prize money 251,085 ευρώ.

Ο Έλληνας είναι πλέον και στην 1η θέση στην «κούρσα» που οδηγεί στο ATP Finals 2021 που θα διεξαθχεί στο Τορίνο τον Νοέμβριο.

Έφτανε ένα μπρέικ!
Στο 1ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρχίζει με μπρέικ (2-0) και θα υπερασπιστεί το μπρέικ για να φτάσει στο 3-0!

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα κρατήσει για πρώτη φορά το σερβίς του για να μειώσει σε 3-1 αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς με love service game φτάνει στο 4-1! Μειώνει εκ νέου σε 4-2 ο Ρώσος αλλά ο Έλληνας κρατάει πάλι το σερβίς του και οδηγεί το σετ στο 5-2.

Με love service game μειώνει σε 5-3 ο Ρούμπλεφ αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κλείσει το σετ στο 6-3!

Ο Τσιτσιπάς έχει 9 winners και 5 αβίαστα λάθη και ο Ρούμπλεφ έχει 4-8.

Ο πρώτος Έλληνας Masters
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προηγηθεί με μπρέικ (2-1) στο 2ο σετ και με το σερβίς του θα φτάσει στο 3-1.

Μειώνει σε 3-2 ο Αντρέι Ρούμπλεφ και σε 4-3. Θα πάει στο 5-3 ο Στέφανος και με μπρέικ θα κλείσει στο 6-3!

O Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 18 winners και 13 αβίαστα στο παιχνίδι και ο Αντρέι Ρούμπλεφ 10-21. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 3/3 και 0/0.

Κατέκτησε το Μόντε Κάρλο ο Στέφανος. τόπος ο οποίος είναι και η μόνιμη κατοικία του.
είναι ο πρώτος του τίτλος σε τουρνουά Masters και σίγουρα θα είναι ο πρώτος από τους πολλούς.

Μοίρασε το άρθρο!