Τα 8 απαραίτητα του φαρμακείου των διακοπών

9849da9f863856075ac6eb012b5d981c_L

04/07/2016

Αν ακόμη δεν έχετε φύγει για διακοπές και βρίσκεστε στη φάση που φτιάχνετε τη λίστα με αυτά που πρέπει να πάρετε μαζί σας, τότε σε καμία περίπτωση μην ξεχάσετε να φτιάξετε το προσωπικό σας φαρμακείο, που θα σας σώσει, όταν σας τύχει η… στραβή στις διακοπές.

Μην περιμένετε να πάθετε κάτι γι να επισκεφθείτε το φαρμακείο, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά. Άλλωστε, το κόστος όσων σας προτείνουμε, είναι ιδιαίτερα μικρό κ δν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας.

Για τις αλλεργίες
Ιδανικά για την αντιμετώπιση των αλλεργιών και των δερματικών εξανθημάτων είναι τα αντιισταμινικά χάπια. Προμηθευτείτε μία αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιοτικά για τα τοπικά συμπτώματα, καθώς και αμμωνία για τα τσιμπήματα.

Για το έγκαυμα
Μάι κρέμα από αλόη θα καταπραΰνει τα συμπτώματα και θα αναγεννήσει τα κατεστραμμένα κύτταρα.

Για τη δυσκοιλιότητα
Η αλλαγή του περιβάλλοντος, ακόμη και του νερού, μπορεί να σας προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ήπιο καθαρτικό με τη μορφή σιροπιού ή και υπόθετου.

Για τη διάρροια
Στα φαρμακεία υπάρχουν έτοιμα διαλύματα για να αναπληρώσετε τους χαμένους ηλεκτρολύτες, καθώς είναι σημαντικό ο οργανισμός μας να παραμένει ενυδατωμένος.

Για τον εμετό
Ισχύει ό,τι και με τη διάρροια. Φροντίστε να έχετε πρόχειρο ένα διάλυμα για την αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών.

Για τη ναυτία
Σίγουρα έχετε ακούσει για τη δραμαμίνη. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε, λοιπόν, με αυτοκίνητο ή πλοίο, τότε ένα χαπάκι θα προλάβει τη ναυτία.

Για τον πόνο και τον πυρετό
Μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση να βάλετε στο φαρμακείο σας ένα φάρμακο με ασπιρίνη, παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη. Επίσης απαραίτητο είναι και το θερμόμετρο.

Για τις πληγές και τα διαστρέμματα
Αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικό διάλυμα και ελαστικοί επίδεσμοι θα σας φανούν απαραίτητα για τους μικροτραυματισμούς και τα διαστρέμματα.

Μοίρασε το άρθρο!