Τα ψηφιακά πορτοφόλια κερδίζουν τους καταναλωτές

Digital+Payments

Τα ψηφιακά πορτοφόλια και οι νέοι τρόποι πληρωμών αποτέλεσαν μεγάλα θέματα συζήτησης στα social media το 2016, σύμφωνα με έρευνα της Mastercard, Digital Payments

Οι νέοι τρόποι πληρωμών φαίνεται ότι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στα smartphones και τους φορητούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Mastercard, Digital Payments. Παράλληλα, οι καταναλωτές φαίνεται πως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις νέες τεχνολογίες που στόχο έχουν να κάνουν τις αγορές τους πιο γρήγορες, πιο εύκολες και πιο ασφαλείς.

Στην 5η ετήσια έρευνα της Mastercard, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την PRIME Research και την Synthesio, αναλύθηκαν τουλάχιστον 3.5 εκατομμύρια συζητήσεις παγκοσμίως σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα Facebook, Twitter, Instagram και Weibo.

«Η φετινή έρευνα αποκαλύπτει μια αλλαγή στο επίπεδο του ενδιαφέροντος για νέους τρόπους αγορών και πληρωμών, που μέχρι και μερικά χρόνια πριν θα φάνταζαν εκτός πραγματικότητας», δήλωσε η VP Digital Communications της Mastercard, Μάρσι Κόεν.

Μεγάλο θέμα συζήτησης στα social media αποτέλεσε επίσης η αυξημένη αποδοχή των ψηφιακών πορτοφολιών στα φυσικά καταστήματα, το Διαδίκτυο και σε αγορές εντός εφαρμογών, ενώ η ενεργοποίηση νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, ήταν το δεύτερο δημοφιλέστερο θέμα μέσα στο 2016, αναφέρεται στην έρευνα. Επιπλέον, οι καταναλωτές στις συζητήσεις τους υπογράμμιζαν διαρκώς ότι η επιτυχία των νέων τεχνολογιών και των νέων τρόπων πληρωμών θα κριθεί από το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρεται μέσω αυτών.

Η 24MEDIA, το μεγαλύτερο δίκτυο ψηφιακών μέσων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ, διοργανώνει στις 28 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το νέο συνέδριο της σειράς Game Changer, με θέμα “Digital Growth”. Το Συνέδριο θα τονίσει στρατηγικές και θα εξειδικεύσει τους τομείς παρέμβασης, στους οποίους θα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια, έτσι ώστε η χώρα μας να ενταχθεί με αξιώσεις στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη.

Περισσότερα για τη θεματολογία και τους ομιλητές του Συνεδρίου, καθώς και για το πώς μπορείτε, να εξασφαλίσετε το εισιτήριό σας, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τουGame Changer.

08/03/2017

Μοίρασε το άρθρο!