«Τα φάγαμε όλοι μαζί»– Οι εγκληματίες και οι αθώοι – Οι δράστες και τα θύματα – Οι πονηροί και τα κορόιδα…

img_874903-300x168

«Τα φάγαμε όλοι μαζί» ή μας τα φάγανε και μας τα τρώνε τσίκι-τσίκι τα «πιράνχας»; ΕΕ των λαών και ΟΝΕ των εταίρων, ανέκδοτα για αφελείς – Η απώλεια της δημόσιας, της ιδιωτικής περιουσίας και της εθνικής κυριαρχίας – Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι – Οι εγκληματίες και οι αθώοι – Οι δράστες και τα θύματα – Οι πονηροί και τα κορόιδα…

Όσο λιγότερα ξέρει κανείς γι αυτά, που πέρασαν, τόσο χειρότερη θα είναι η κρίση του γι’ αυτά που θα ‘ρθουν! Γι αυτό ας ξεφυλλίσουμε την ιστορία κι ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά:

• Για ό,τι γίνεται γύρω μας δεν ευθύνονται μόνο αυτοί που πράττουν κάτι, αλλά και οι αδιάφοροι, οι κοιμισμένοι, αυτοί που δεν πράττουν τίποτα, που ανέχονται τα πάντα παθητικά και εθελόδουλα, που απέχουν.

• Δεν είναι μόνο οι δράστες υπεύθυνοι για την τέλεση των εγκλημάτων, συνυπεύθυνοι είναι και οι αδρανείς, όσοι ολιγώρησαν και ολιγωρούν και δεν παρεμπόδισαν ούτε παρεμποδίζουν την επικράτηση του κακού.

• Η μεγάλη ενοχή μας είναι, ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες -εκεί που δεν υπάρχουν- αυτές, που μας εμφύτευσε η προπαγάνδα «τα φάγαμε όλοι μαζί». Έτσι, αποδεχόμαστε, ότι είμαστε αμαρτωλοί, φταίχτες, βλάκες, ανίκανοι, τεμπέληδες, ραγιάδες, καραγκιόζηδες και κορόιδα, γιατί δήθεν «εμείς τους ψηφίζαμε κι εμείς τα τρώγαμε». Τα ίδια ή παρόμοια διατυμπάνιζαν 400 χρόνια οι Τουρκαλάδες, οι προύχοντες, οι κοτζαμπάσηδες και παρακαλώ η πλειονότητα του ιερατείου στους σκλαβωμένους ραγιάδες για να τους σπάνε το ηθικό και τους διατηρούν υποτελείς (βλ. «Ελληνική Νομαρχία» του Ανωνύμου του Έλληνα). (1) «Αν περάσεις στον λαό την συνευθύνη για το κατάστασή του, τον κυριεύεις». (Γκαίπελς) (2)

• Όμως η παραπάνω (φασιστική) καταδικαστική ετυμηγορία είναι άδικη! Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από τις δυσανάλογες περιμέτρους των… κοιλιών μας: σε εμάς τους πολλούς κάτι σπιθαμές, σ’ αυτούς τους λίγους κάτι οργιές!… Σε εμάς κάτι «ψίχουλα» στους λογαριασμούς, σ’ αυτούς, εκατομμύρια ευρώ, δολάρια, λίρες, ελβετικά φράγκα (βλ. π.χ. αμέτρητες λίστες εχόντων -σιγή ιχθύος από τους ντόπιους και εξωχώριους «θεσμούς», για να αμείβονται όσοι κάνουν την «βρώμικη δουλειά». Γιατί τα λεφτά, πράγματι υπάρχουν -δεν κάηκαν- απλά έχουν κλαπεί από τις τσέπες των ανυποψίαστων πολλών και συγκεντρώθηκαν στα εγχώρια και υπεράκτια σεντούκια των πονηρών απατεώνων (πρβλ. τους δείκτες ανισοκατανομής Gini. (3) Η σχετική φτώχεια μεταξύ των χωρών στον κόσμο είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο. Πριν 250 χρόνια όλες οι χώρες στον κόσμο είχαν περίπου το ίδιο εισόδημα! (βλ. π.χ. WIKIPEDIA)

• Πού να υποψιαστούν οι αφελείς Ρωμιοί, που δεν είχαν ξεμυτήσει ποτέ από την χώρα τους, πόσο πονηροί, ραδιούργοι και εχθρικοί είναι οι «Κουτόφραγκοι»; Ήξερε όμως ο γερο-Καραμανλής -που είχε παραδώσει παλαιότερα το 1959, με τις συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, την απόλυτη εθνική κυριαρχία της Κύπρου-, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί για χρόνια στους Παρισίους, κι επιστρέφοντας εδώ άλλαξε το Ελληνικό Σύνταγμα, το 1975, και με το άρθρο 28 εξέδωσε την Ελλάδα ως πόρνη στην ΕΟΚ των βάρβαρων Ευρωπαίων νταβατζήδων! (4)

• Πού να ξέρει ο κάθε τσοπάνης, ο αγρότης, ο οικοδόμος, ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο ταξιτζής κοκ από χρηματιστηριακά κόλπα στο ΧΑΑ (πλασματικά στοιχεία, κατευθυνόνενες δημοσιεύσεις, τεχνητή άνοδος ή κάθοδος των αξιών κ.λπ); Ήξεραν όμως οι τραπεζίτες, που δάνειζαν μετοχοδάνεια και τα λαμόγια ψευτοεπιχειρηματίες, που έφτιαχναν μόνο φούσκες κι έκαναν αρπαχτές στο ΧΑΑ… (5)

• Από πού να έχει ιδέα ο πολύς λαός, τί σημαίνει να «παράγουν» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αδιαφανείς διαδικασίες παρακαλώ, φωτοτυπίες ως χρήμα από το τίποτα, ψεύτικους αριθμούς στις οθόνες των λάπτοπ χωρίς αντίκρυσμα, αέρα κοπανιστό δηλαδή, και να ανταλλάσσουν μετά αυτές τις πλασματικές «αξίες» με πραγματική δημόσια και ιδιωτική περιουσία και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας του! Ήξεραν όμως -χωρίς βέβαια να χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικό μυαλό, για να καταλαβαίνει απλά πράγματα- οι ακαδημαϊκοί καθηγητές Σημίτης, Παπαντωνίου, Γκαργκάνας, Στουρνάρας, Παπαδήμος και τόσοι άλλοι, που θανάτωσαν το Εθνικό μας Νόμισμα την Δραχμή -αν θες να καταστρέψεις μια χώρα, καταστρέφεις το χρήμα της (Λένιν)- και μας έμπασαν στο λάκκο των λεόντων την ΟΝΕ, έτσι επειδή γούσταραν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν -αφού ενημέρωναν πρώτα! (6), (7), (8), (9)

• Με τα παραπάνω κόλπα και τις απάτες των κορπορατικών συμμοριών πολιτικοί-τραπεζίτες -επιχειρηματίες-δημοσιογράφοι καταντήσαμε σήμερα, να μας διαφεντεύουν κάτι περίεργοι τύποι, όπως ο σακάτης Σόιμπλε, ο μέθυσος Γιούνκερ, το «παλληκάρι» Ντάισελμπλουμ και η ξερακιανή νονά Άνγκελα, με κάτι εδώ αστείους πολιτικούς παρατρεχάμενους, γραβατωμένους ή αγραβάτωτους από Τσίπρα έως Μητσοτάκη, από Παπανδρέου έως Λοβέρδο, από Θεοδωράκη έως Λεβέντη, από Γεωργιάδη έως Τσακαλώτο και πάει λέγοντας…

• Για να πετύχουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ την αρπαγή του πλούτου και την απώλεια της κρατικής και Εθνικής οντότητας της Ελλάδος, έγιναν -εκτός των άλλων- πολλαπλές κατ’ εξακολούθηση μεθοδεύσεις και παραβιάσεις κατά του ίδιου του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, του Ελληνικού Συντάγματος. (10)

• Γι αυτούς και άλλους σχετικούς λόγους, πρέπει πάραυτα, να αποτινάξουμε κάθε είδος συνευθύνης και συνενοχής από πάνω μας. Αυτές τις φέρουν ακέραιες οι πολιτικοί, που τρέφονται από τον Ελληνικό Λαό, οι οποίοι διορίζονται, για να διαχειρίζονται ως διαχειριστές άριστα την περιουσία του και όχι σαν πωλητές να την ξεπουλούν.

• Απλά πράγματα είναι: Θα τα καταλάβουμε καμιά φορά, για να τους στείλουμε όλους αυτούς κυριολεκτικά στο διάολο, ή θα περιμένουμε άλλα 400 ολόκληρα χρόνια -ποιος ζει και ποιος πεθαίνει- για να ‘μαστε πάλι ελεύθεροι, ανεξάρτητοι, αυτόνομοι κι ευτυχισμένοι;

Του Αθανάσιου Καρανάσιου. Πολ. Μηχανικού – Επιμελητή

 

Μοίρασε το άρθρο!