Τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται στην περιοχή του Μεσαίου παρουσίασε στους κατοίκους της περιοχής ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης

Τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται στην περιοχή του Μεσαίου παρουσίασε στους κατοίκους της περιοχής ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Ο δήμαρχοςΩραιοκάστρουμίλησεγια τοφιλόδοξοέργο πνοήςμετονέο αποχετευτικόσύστημα και τις προοπτικές που θα εγκαινιάσειγια την περιοχή.

Το πρόβλημα τηςέλλειψης ή τηςελλιπούς ύπαρξης αποχευτευτικούσυστήματοςγια τησυλλογή και τημεταφοράλυμάτων αποτελεί ακόμη και σήμερα «αγκάθι» για τις υποδομές πληθώρας δήμωνστηνελληνική επικράτεια.

ΣτοΩραιόκαστροένα έργο πνοήςγια τονδήμο αφοράτοαποχετευτικόσεΜεσαίο και Ν. Φιλαδέλφεια.

Τοέργουλοποιείται αφούτο υπουργείοΕσωτερικώνενέκρινετηνένταξητωνέργων αποχέτευσηςτωνοικισμώνΜεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσόχρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.

Τοέργο περιλαμβάνειτην κατασκευήτωνεσωτερικώνδικτύων αποχέτευσηςτωνοικισμώνΜεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και την κατασκευήεξωτερικούσυλλεκτήριου αγωγού, ο οποίος θα συνδέεται μετονσυλλεκτήρατωνοικισμώνΠενταλόφου και Νεοχωρούδας. Τα λύματα θα οδηγούνται στιςΕγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Θεσσαλονίκης

«Για τηδημοτική αρχή και για μένα προσωπικά η κατασκευή αποχετευτικούσυστήματοςστιςσυγκεκριμένες περιοχές, ήταν ένα μεγάλοστοίχημα. Ένα σημαντικόέργουλοποιείται, όπωςείχαμε υποσχεθεί. Αςμηνξεχνάμεότιτο αποχετευτικόσύστημα είναι δείγμα πολιτισμού και προόδουμιας κοινωνίας» είπε ο κ. Γαβότσης και πρόσθεσε πως παράλληλα προχωρούν και άλλα έργα, όπωςη αποχέτευσητωνοικισμώνΠενταλόφου και Νεοχωρούδας, μεσυνολικό προϋπολογισμό 7.171.451,35 ευρώ.

Επί τηςουσίας, στοδήμοΩραιοκάστρου πρόκειται να κατασκευαστείένα δίκτυο αγωγώνγια τησυλλογή και μεταφοράτων παραγόμενωνλυμάτωντωνοικισμώνΠενταλόφου και Νεοχωρούδας, μετελικό προορισμότηνΕγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων-ΒοθρολυμάτωνΘεσσαλονίκηςστηΣίνδο. Tα λύματα τωνενλόγωοικισμών θα συγκεντρώνονται σεδύο αντλιοστάσια και θα μεταφέρονται μέσωεξωτερικούδικτύουστηνΕγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων-ΒοθρολυμάτωνΘεσσαλονίκης. Μάλιστα σεκάθεοικισμόσχεδιάζεται εσωτερικόδίκτυο αποχέτευσης.

«OδηγούμετοΔήμοΩραιοκάστρουσεμια νέα εποχήμευγιέστατα οικονομικά και μεμια διαχείριση που μας δίνειτηδυνατότητα να επιστρέψουμεμέσα από έργα και παρεμβάσειςένα αναπτυξιακόμέρισμα στονδημότη. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε και την προοπτικήτηςορθολογικήςμείωσηςτωνδημοτικώντελών. Ο ΔήμοςΩραιοκάστρουέχεισήμερα μία «βεντάλια» έργων πουφτάνουνσεκόστος τα 50 εκατ. ευρώ», κατέληξε ο κ. Γαβότσης.

 

Μοίρασε το άρθρο!