Τα καλύτερα παγωτατζίδικα στην Αθήνα

Η Αθήνα βράζει, εσείς βρίσκεστε στο μάτι του καύσωνα και η ανάγκη για κάτι δροσερό (και γλυκό) είναι επιτακτική. Βάλτε πλώρη για τις παρακάτω διευθύνσεις στο κέντρο της πόλης και εγγυημένα θα ζήσετε στιγμές απόλαυσης και δροσιάς.

Kokkion
Πρωτογένους 2, τηλ: 698 156 3511

Το μόνο που έλειπε από την Πρωτογένους ήταν ένα παγωτατζίδικο – και τελικά έφτασε. Στο Kokkion θα δοκιμάσετε εξαιρετικό χειροποίητο παγωτό, σε ιδιαίτερες γεύσεις όπως bitter σοκολάτα με φρούτα του πάθους, σοκολάτα γάλακτος με κονφί πορτοκάλι, σορμπέ λεμόνι με λουίζα και μανταρίνι με τζίντζερ. Στα ψυγεία του θα βρείτε επίσης πραλίνες, οικογενειακά παγωτά και χειροποίητα γλυκά για το σπίτι.

Zuccherino
Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 3015

 

Στο πιο «κεντρικό» κατάστημα της αλυσίδας, θα πιάσετε τραπεζάκι στο δροσερό του χώρο και θα απολαύσετε παγωμένες γεύσεις που θα καλύψουν κάθε ουρανίσκο. ΙΟΝ Αμυγδάλου, παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδι, φραγκοστάφυλο, λευκή σοκολάτα με μύρτιλλο, Red Velvet Cake, Πάστα Φλώρα Βερύκοκο και Choco Choco Brownies για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι μερικές από τις γεύσεις που ξεχωρίζουν. Διαθέτουν επίσης και ωραιότατα γλυκά, πάστες, τάρτες κ.α.

The ice cream shop
Πλ. Μοναστηρακίου 7, τηλ: 21 0321 3153

Στην ολοζώντανη πλατεία Μοναστηρακίου οι παγωτομηχανές του Ice Cream Shop βγάζουν αυθεντικό ιταλικό παγωτό καθημερινά, το οποίο απολαμβάνετε στο όμορφο και πολύχρωμο εσωτερικό του και στα ροζ τραπεζάκια της πλατείας. Πέραν των κλασικών γεύσεων εδώ θα βρείτε βανίλια Ταϊτής, παγωτό μιλφέιγ, σορμπέ μάνγκο, παγωτό τσουρέκι, στρατσιατέλα και αυθεντική βάφλα Λιέγης (βάφλα με κομμάτια ζάχαρης που καραμελώνουν όταν ψήνεται).

Melt
Αιόλου 19, τηλ: 21 0323 1548

Η βιτρίνα του στην Αιόλου θα σας κάνει να λιώσετε από τη λιγούρα για το ιταλικό παγωτό. Με βάση φρέσκες πρώτες ύλες, το Melt σερβίρει στα τραπεζάκια του ή στο χέρι λαχταριστές γεύσεις όπως βανίλια Μαδαγασκάρης αρωματισμένη με Μπέρμπον, χειροποίητα παγωτίνια, μασκαρπόνε με τζίντζερ και λάιμ, φιστίκι, σορμπέ μοσχολέμονο με μέντα, μαστίχα Χίου, καρύδα και φουντούκι.

Sorolop
Ανδρέα Μεταξά 17, τηλ: 210 3801118

Αξίζει μια βόλτα στα Εξάρχεια για να το ρίξετε στο Σορολόπ, και να φάτε πέρα από το εξαιρετικό προφιτερόλ που συναρμολογείται τη στιγμή που το ζητάτε, τα εξίσου φρέσκα και λαχταριστά παγωτά του. Στρατσιατέλα, τσουρέκι με μαστίχα, εκμέκ κανταΐφι, καπουτσίνο, cheesecake, τιραμισού και φυστικοβούτυρο είναι μερικές από τις σταθερές, γλυκές αξίες. Διαθέτει επίσης και επιλογές για διαβητικού.

Le Greche gelato alta qualita
Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, τηλ: 2167006458

Δυο βήματα από την πλατεία Συντάγματος, το Le Greche αγαπά το ιταλικό παγωτό και το σερβίρει σε κάθε πιθανή εκδοχή του – ακόμα και σε σάντουιτς. Σορμπέ λεμόνι μέντα, ανανάς, φυστίκι, τιραμισού, σοκολάτα με περγαμόντο, ρικότα και παγωτό καφές συγκαταλέγονται στα παγωμένα χιτ του πληθωρικού του καταλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει εξίσου νόστιμα γλυκά.

DaVinci
Αδριανού 50, τηλ: 21 0325 3863

Η τέχνη του παγωτού σε όλο της το γλυκό μεγαλείο εκφράζεται στην Ανδριανού, εκεί όπου το κατάστημα της γλυκιάς αλυσίδας μας παρασύρει σε πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων. Η μαύρη βανίλια, η σοκολάτα κίντερ, η σοκολατοφράουλα (θυμάστε την Kiss;), η σοκολάτα μπουένο και το τιραμισού είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον. Oι βάφλες και τα χειροποίητα γλυκά είναι εξίσου ωραία.

Μοίρασε το άρθρο!