Τα κάμπινγκ αντιμέτωπα με τις αυξήσεις των καυσίμων και τον πόλεμο

Πολλοί είναι εκείνοι που εν μέσω πανδημίας γνώρισαν και επέλεξαν το κάμπινγκ για τις διακοπές τους. Βέβαια για κάποιους άλλους δεν πρόκειται για μία απλή επιλογή αλλά για έναν τρόπο ζωής που δεν θα άλλαζαν ούτε με το πιο ακριβό πεντάστερο ξενοδοχείο.  

Τα δύο περασμένα καλοκαίρια τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό επηρέασαν έντονα τον κλάδο του κάμπινγκ, όπως και πολλούς άλλους. Όπως εξηγεί στη Parallaxi ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, κ. Αντώνης Δεληδημητρίου τις προηγούμενες χρονιές τα πράγματα ήταν δύσκολα και πολλά κάμπινγκ δεν άνοιξαν καθόλου.

«Περιμένουμε πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2021. Οι αυξήσεις στα καύσιμα και ο πόλεμος είναι δύο μεγάλα προβλήματα για τον κλάδο. Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει θα πάμε καλύτερα αυτό το καλοκαίρι.

Κάποιοι άνθρωποi (οι λεγόμενοι περιηγητές) έρχονται από πολύ νωρίς, πηγαίνουν να δουν αρχαιολογικούς χώρους, κάθονται 1-2 μέρες σ’ ένα κάμπινγκ και μετά σε κάποιο άλλο. Όλα αυτά έχουν επηρεαστεί από τις αυξήσεις των καυσίμων καθώς οι αποστάσεις που διανύουν είναι πολύ μεγάλες. Άρα τα καύσιμα είναι ένας λόγος που ρίχνουν την κίνηση, ιδίως για την Χαλκιδική που δούλευε και με τη Νότια Ελλάδα αλλά φέτος και αυτοί οι άνθρωποι το σκέφτονται»

pexels-lukas-1309587.jpg

Το μεγάλο πρόβλημα επίσης για τα κάμπινγκ, όπως αναφέρει ο κ. Δεληδημητρίου είναι οι εστίες ελεύθερης κατασκήνωσης, τα ξενοδοχεία, τα παραξενοδοχεία, τα aribnb.

Αναφορικά με την Χαλκιδική δηλώνει ότι: «η συγκεκριμένη περιοχή έχει ένα ευτύχημα γιατί στηρίζεται στα Βαλκάνια. Ήδη οι Βούλγαροι είχαν ένα 3ήμερο αργίας και εμφανίστηκαν. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν στο ποσοστό του 2019, όμως ήταν αρκετοί. Πιστεύουμε πως αυτοί θα μας στηρίξουν και περιμένουμε επίσης την στήριξη των Ευρωπαίων. Βέβαια δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο θα επηρεαστούν και αυτοί από τις αυξήσεις των καυσίμων και τον πόλεμο»

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τελευταία δύο χρόνια στα κάμπινγκ υπήρχαν περισσότεροι Έλληνες.

«Χάσαμε πολλούς πελάτες από το εξωτερικό λόγω των μέτρων που ίσχυαν για την πανδημία. Επίσης αυτές τις δύο χρονιές από την κεντροδυτική Ευρώπη πήγαν Ισπανία, Μαρόκο, Βόρειο Γαλλία, Νότια Ιταλία. Ελπίζω που τώρα που χαλάρωσαν λίγο τα μέτρα πως όλοι αυτοί θα επιστρέψουν»

kampinghk.jpg

Σκηνές VS Ενοικιαζόμενα καταλύματα

Αναφορικά με το που προτιμούν να μένουν Έλληνες και τουρίστες στα κάμπινγκ, ο κ. Δεληδημητρίου επισημαίνει ότι: «Οι Ευρωπαίοι συνήθως έρχονται με το δικό τους σπίτι, τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο. Ταυτόχρονα υπάρχουν και εκείνοι που επιλέγουν να μείνουν σε ένα μπανγκαλόου, σ’ ένα ενοικιαζόμενο τροχόσπιτο, σε μία κινητή κατοικία. Δηλαδή διαλέγουν ένα ενοικιαζόμενο κατάλυμα. Από την άλλη οι Έλληνες μένουν παντού. Όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που επιλέγουν τις σκηνές, που παλαιότερα αποτελούσαν τον κύριο τρόπο κατασκήνωσης»

Μοίρασε το άρθρο!