Σύσκεψη με τον αστυνομικό διευθυντή του ΑΤ Ωραιοκάστρου

Θέματα που αφορούν στην προεκλογική δράση των δημοτικών παρατάξεων αλλά και την ομαλή διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε στο δημαρχείο ο αστυνομικός διευθυντής Ωραιοκάστρου Παύλος Παπαδόπουλος. Στη σύσκεψη ήταν παρών ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος άκουσε με προσοχή τα όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος όσον αφορά στις διατάξεις του εκλογικού νόμου και συμφώνησε με την προτροπή του κ. Παπαδόπουλου για ένα ήπιο προεκλογικό κλίμα χωρίς ακρότητες δηλώνοντας παράλληλα τον απόλυτο σεβασμό της νομοθεσίας από τον συνδυασμό «Συνεργασία Τώρα».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το πρόβλημα του Kibo που τοποθετήθηκε πριν από μερικούς μήνες στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του ΑΤ Ωραιοκάστρου προκειμένου να στεγάσει γραφεία αστυνομικών και αίθουσα αναμονής για τους πολίτες, αλλά παραμένει αναξιοποίητο, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως είναι σήμερα. Το Kibo αποτελεί «δωρεά» του δήμου Ωραιοκάστρου προς το τοπικό ΑΤ και μεταφέρθηκε στον συγκεκριμένο χώρο από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις (καθαριότητα, ρεύμα κλπ). Έτσι, σήμερα, αρκετούς μήνες μετά τη μεταφορά του, όχι μόνο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αστυνομικούς και τους πολίτες που τόσο το έχουν ανάγκη αλλά παραμένει εστία βρωμιάς.

«Όπως μας είπε ο αστυνομικός διευθυντής, αλλά και όπως διαπιστώνουμε και εμείς και οι συνδημότες μας, οι κτιριακές ελλείψεις στο ΑΤ είναι δραματικές. Οι αστυνομικοί είναι στοιβαγμένοι ο ένας επάνω στον άλλο σε στενούς χώρους, καθώς το κτίριο έχει υποδομές κατοικίας και κάθε άλλο παρά μπορεί να εξυπηρετεί μια υπηρεσία όπως η αστυνομία. Μάλιστα οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και για τους πολίτες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην αυλή –με κρύο, βροχή ή καύσωνα- όταν μεταβαίνουν στο ΑΤ για την έκδοση ταυτότητας ή για άλλες υποθέσεις», είπε ο κ. Πολυχρονίδης προσθέτοντας πως ο αστυνομικός διευθυντής επισήμανε στη συνάντηση πως είναι αναγκαία όχι μόνο η λειτουργία του επίμαχου Kibo, αλλά και η τοποθέτηση και ενός δεύτερου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τμήματος Ασφαλείας.

«Ο δήμος μπορεί με το προσωπικό που διαθέτει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο Kibo, ώστε να το κάνει λειτουργικό, συμβάλλοντας έτσι και στην εξυπηρέτηση των πολιτών του Ωραιοκάστρου», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014, συνέδραμε πάντα στις ανάγκες που προέκυπταν στο αστυνομικό τμήμα. «Βοηθούσαμε με παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, και για τη συντήρηση των περιπολικών. Οι αστυνομικοί πρέπει να ασχολούνται με τα κρούσματα παραβατικότητας και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και όχι με θέματα –όπως η στέγασή τους και η λειτουργία των γραφείων- που θα έπρεπε να είναι λυμένα ως αυτονόητα. Και αν δεν είναι λυμένα, διότι το κράτος λόγω της οικονομικής στενότητας διαθέτει για τα αστυνομικά τμήματα περιορισμένα κονδύλια, ο δήμος πρέπει –και μπορεί- να συνεισφέρει και να δίνει λύσεις σε τέτοια προβλήματα», σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και πρόσθεσε: «Ας μην κρύβεται η απερχόμενη διοίκηση του δήμου πίσω από δικαιολογίες περί αδυναμίας παρέμβασης διότι -όπως λέει- το Kibo δεν είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου. Δεν μπορεί να παρέμβει διότι δεν υπάρχει εκ μέρους της πολιτική βούληση για να το κάνει. Αντί, λοιπόν, να στέλνει εργάτες να φυτεύουν… προεκλογικές πικροδάφνες για ‘’τα μάτια του κόσμου’’, ας στείλει κάποιους να καθαρίσουν το kibo, να το κάνουν ‘’λαμπίκο’’ και λειτουργικό και να δοθεί επιτέλους σε χρήση».

Μοίρασε το άρθρο!