Συντριβή αεροπλάνου με 107 επιβαίνοντες

Συνετρίβη επιβατικό αεροπλάνο  με 107 επιβαίνοντες, που ταξίδευε από το Λαχόρη στο Καράτσι, κοντά στο αεροδρόμιο του προορισμού του.

Ένα αεροσκάφος των Διεθνών Πακιστανικών Γραμμών (PIA), με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα (22/05) σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Καράτσι στο νότιο Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

«Η πτήση PK 8303 με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα συνετρίβη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο συνετρίβη στην κατοικημένη περιοχή Model Colony που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης, περίπου δύο χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε σπίτια κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Geo μετέδωσε πλάνα από τον τόπο της συντριβής που δείχνουν μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και ασθενοφόρα που προσπαθούν να περάσουν. Επίσης φαίνεται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από τον τόπο της συντριβής.

AP_20143419900955.jpg

Τι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες

Σε δηλώσεις τους προς πακιστανικά ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αεροσκάφος προσπάθησε δύο έως τρεις φορές να προσεγγίσει το αεροδρόμιο Τζίνα του Καράτσι, προτού τελικά συντριβή στην κατοικημένη περιοχή Model Colony.

Εξάλλου, το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Πακιστάν ανακοίνωσε μέσω twitter ότι στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή περιμετρικά του σημείου συντριβής προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η πτώση του αεροσκάφους, αλλά και να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με το BBC, το αεροπορικό δυστύχημα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επανέναρξη των εμπορικών πτήσεων στο Πακιστάν που είχαν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μοίρασε το άρθρο!