ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνέντευξη στην Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» παραχώρησε ο Γιώργος Αρβανιτίδης.

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Αγγελική Χατζή  και την Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» παραχώρησε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης.

  1. Με αφορμή την «ιστορική»  Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε μία εξευτελιστική για τα πολιτικά ήθη συναλλαγή που συνεχίζεται  με την μεταγραφή στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέμαι, ο κ. Θεοχαρόπουλος για παράδειγμα, τι «συμβολίζει» πολιτικά;

Έχει γίνει απολύτως σαφές ότι η Κυβέρνηση “εργαλειοποίησε” τη Συμφωνία των Πρεσπών με σκοπό την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Αντί να επιδιώξει ένα μέτωπο εθνικής συνεννόησης, θέλησε να διεμβολίσει, κατά κύριο λόγο, το Κίνημα Αλλαγής. Αυτή η προσπάθεια απέτυχε, και το Κίνημα Αλλαγής έχει βγει πιο δυνατό και η ορθότητα της στάσης μας επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις. Σίγουρα η πολιτική χάνει σε αξιοπιστία όταν βλέπουμε τέτοιου είδους ευκαιριακές μεταμορφώσεις. Τον μόνο συμβολισμό που βλέπω εγώ στον “ξαφνικό έρωτα” του κ. Θεοχαρόπουλου με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική ανασφάλεια εκλογιμότητας. Μην ξεχνάτε ωστόσο, ότι πολλά στελέχη, τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, παρέμειναν στο Κίνημα Αλλαγής και θα δώσουμε μαζί την μάχη για την ανατροπή αυτής της Κυβέρνησης.

  1.  Φοβάστε καθόλου, μήπως το κυβερνητικό κόμμα μετά την απομυθοποίηση της Αριστεράς, ευτελίσει και τον χώρο της Κεντροαριστεράς;

Θα είναι τραγικό αν αυτή η κυβέρνηση καταφέρει με τα πεπραγμένα της να εμπεδώσει στον κόσμο ένα σύνθημα που δυστυχώς ήδη ακούγεται : “Ο λαός δεν …ξεχνά τι σημαίνει αριστερά”. Μια παράφραση δηλαδή του συνθήματος “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” που έχει βγει μέσα από το συλλογικό υποσυνείδητο του λαού μας και την ιστορία. Ο …υπαρκτός Συριζαϊσμός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική Αριστερά, ούτε με την Σοσιαλδημοκρατία ή την Κεντροαριστερά που διαχρονικά εκφράζεται από τη δική μας παράταξη.

  1. Σε μια χώρα οικονομικά διαλυμένη, όπου κυριαρχεί ο κυνισμός, τί πρέπει να αλλάξει με τις εκλογές;

Εμείς μιλάμε για την ανάγκη μιας πολιτικής ανατροπής και προοδευτικής αλλαγής, μετά τις εκλογές.

Η βασικότερη όμως κακοδαιμονία μας, όλα αυτά τα χρόνια ήταν η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να συνεννοηθεί. Με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν βαριές ευθύνες για αυτό. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, τώρα με το Κίνημα Αλλαγής, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, σε σημείο αυτομαστίγωσης. Αλλά να σας θυμίσω ότι τα ΖΑΠΠΕΙΑ και η στείρα λαϊκιστική αντιπολίτευση του στυλ: “θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν στους ρυθμούς μας”, είχαν τεράστιο κόστος.

Στην οικονομία έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δυο στοιχεία αποτελούν κεντρικές μας επιλογές για την μετεκλογική πορεία της χώρας:

  1. Η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% και
  2. Η ριζική αλλαγή του ρόλου του Υπερταμείου της Αποικιοκρατίας, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

Μόνο με αυτές τις αλλαγές θα απελευθερωθούν πόροι, θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

4.Υπάρχει λόγος να συγκροτηθεί μέτωπο «εναντίον της ακροδεξιάς» όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ;

Είναι αλήθεια ότι στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας τα φαινόμενα του άκρατου λαϊκισμού και της ακροδεξιάς βρίσκονται σε έξαρση και χρειάζονται πειστικές απαντήσεις και σοβαρή αντιμετώπιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, τόσο με τις συμμαχίες του με τους ακροδεξιούς, όσο και με την αντιλαϊκή πολιτική του, είναι ο πολιτικός χορηγός της Ακροδεξιάς στη χώρα μας. Τώρα ενώπιον της κρίσης των πολιτών, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας και να ρίξει στάχτη στα μάτια στους πολίτες. Δεν πείθουν οι προθέσεις του. 

Εφημερίδα “Φιλελεύθερος” 08.04.2019, σελ. 16

Μοίρασε το άρθρο!