Συνέλαβαν ληστή από την Θεσσαλονίκη που τον έψαχναν από τα 17 του! Πώς ξέφευγε επί πέντε χρόνια

Στα ίχνη ενός δράστη, που -στην ηλικία μόλις των 17 ετών- μαζί με άγνωστους συνεργούς του «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο με λεία 480.000 ευρώ σε επιχείρηση στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, έφτασαν οι Αρχές.

Ο 22χρονος, σήμερα, κακοποιός ταυτοποιήθηκε, όπως αναφέρει η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, πριν από λίγες ημέρες -αν και οι αρχικές έρευνες ξεκίνησαν το 2017- και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Κλειδί» για την ταυτοποίησή του στάθηκε βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της εταιρείας στην Ευκαρπία στο οποίο έχουν αποτυπωθεί οι κινήσεις τόσο του ίδιου όσο και των συνεργών του.

Σε αυτό το οπτικοακουστικό υλικό, που εξασφάλισε και παρουσιάζει το CNN Greece, οι δράστες φαίνονται να προσεγγίζουν την επιχείρηση με ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο, να σπάνε την πόρτα και να εισβάλλουν στο εσωτερικό της.

Το θράσος τους, μάλιστα, είναι τέτοιο που, όταν γίνονται αντιληπτοί από υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, δεν πτοούνται.

 Ο φύλακας φτάνει στο σημείο με το αυτοκίνητο φύλαξης και μόλις εκείνοι τον απειλούν, βάζει όπισθεν και φεύγει. Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι δράστες συνεχίζουν ατάραχοι την εγκληματική τους δράση, φορτώνουν με την ησυχία τους το χρηματοκιβώτιο στο επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο και γίνονται… καπνός, μετά από δύο λεπτά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 22χρονος είναι μέλος συμμορίας που εμπλέκεται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, ενώ οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

 Εκτός από την λεία του σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, στο «ενεργητικό» του μαζί με τους συνεργούς του έχει: διάρρηξη εταιρείας στη Σίνδο από όπου απέσπασαν 145.233 ευρώ και διάρρηξη σπιτιού στην Πυλαία από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.

Η έρευνα για το πλήρες εύρος της δράσης του 22χρονου, αλλά και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του συνεχίζονται.

Μοίρασε το άρθρο!