Συμμαχία των δήμων Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας για τη διαχείριση του ζητήματος των αδεσπότων

Κοινό μέτωπο για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συγκροτούν οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας. Οι δύο δήμοι προχωρούν άμεσα σε διαδημοτική σύμβαση συνεργασίας, ώστε να υλοποιήσουν από κοινού τον σχεδιασμό για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και να διεκδικήσουν την αναγκαία χρηματοδότηση.

Το πράσινο φως για την υπογραφή της διαδημοτικής σύμβασης από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου άναψε ομοφώνως στη χτεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη.

«Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ‘Αλκυονίδας’ και την αποχώρηση από τον σύνδεσμο του δήμου Δέλτα, οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συμπράττουμε στη λογική της από κοινού διαχείρισης του μείζονος αυτού ζητήματος. Μέσα από τη διαδημοτική σύμβαση συνεργασίας, στην οποία προχωρούμε οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που προσφέρεται μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος ΙΙ’ του υπουργείου Εσωτερικών να χρηματοδοτηθούμε για τη δημιουργία καταφυγίου για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς», σημείωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Η πρόταση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος ΙΙ’, την οποία προετοιμάζουν οι δύο δήμοι, είναι συνολικού ύψους 600.000 ευρώ.

Σε αγροτεμάχιο του δήμου Ωραιοκάστρου

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε αγροτεμάχιο του δήμου Ωραιοκάστρου, που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό κατά χρήση με χτεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, η οποία επίσης ελήφθη ομοφώνως.

Το εν λόγω αγροτεμάχιο καλύπτει έκταση περίπου 20 στρεμμάτων και βρίσκεται στη θέση «Κανόνι» στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας.

Μοίρασε το άρθρο!