Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την επίθεση στο Λονδίνο

Επίθεση σημειώθηκε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, στην γέφυρα του Ουέστμινστερ, το απόγευμα της Τετάρτης, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του Λονδίνου. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας. Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο δράστες. Ο δράστης έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό. Κατά άλλες πηγές ο δράστης πρόλαβε να μαχαιρώσει τρεις αστυνομικούς πριν χτυπηθεί από αστυνομικά πυρά. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν είναι νεκρός.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια γυναίκα και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν από την επίθεση. Οι τραυματίες ανέρχονται σε δώδεκα, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Τρεις από τους τραυματίες είναι Γάλλοι.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα της επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, όπου πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκαν 32 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 320. Η περιοχή αποκλείστηκε και το βρετανικό κοινοβούλιο διέκοψε τις εργασίες του. Η πρωθυπουργός απομακρύνθηκε, ενώ διεθνή μέσα αναφέρουν πως οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τη βρετανική αστυνομία, ωστόσο όπως ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση. Η επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος δράστης.

O Τομ Μακτάγκ, δημοσιογράφος του Politico, βρέθηκε τυχαία στο σημείο της επίθεσης. «Τι είδα: το πλήθος να τρέχει και να φωνάζει, έναν δράστη να μπαίνει τρέχοντας στην είσοδο του κοινοβουλίου, να μαχαιρώνει έναν αστυνομικό και να συνεχίζει να τρέχει. Η αστυνομία τον πυροβόλησε δύο φορές, έπεσε», ανέφερε.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Sky News: «Περπατούσαμε προς τον σταθμό και ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Ενας άνδρας έριξε το αυτοκίνητο και χτύπησε κάποιους πεζούς. Ηταν πεσμένοι εκεί και ένα τεράστιο πλήθος εμφανίστηκε από τη γωνία, δίπλα στις πύλες του κοινοβουλίου. Ο άνδρας πέρασε δίπλα μου, με ένα μεγάλο μαχαίρι και άρχισε να χτυπάει με αυτό τον αστυνομικό. Δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που είδα».

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την επίθεση στο Λονδίνο, που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο βρετανικό κοινοβούλιο – ΦΩΤΟ

Ο Βρετανός βουλευτής που βγήκε έξω για να βοηθήσει τους τραυματίες – ΦΩΤΟ

Πηγές: Reuters, Russia Today, The Telegraph, EPA

Μοίρασε το άρθρο!