Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το σημείο όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο όπου συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο 39χρονος κυβερνήτης του μοιραίου Τ2 Buckeye, Νίκος Βασιλείου, το πρωί της Τρίτης.

Από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά στο χωριό Κολλίνες, βόρεια της Σπάρτης, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Ο κ. Γιαννακούρας ήταν εκείνος που περιέγραψε την τραγική στιγμή του εντοπισμού της σορού του άτυχου επισμηναγού. Ο έμπειρος κυβερνήτης δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος όπως ο συγκυβερνήτης του που σώθηκε.

Από την πτώση του αεροπλάνου στη δύσβατη περιοχή «δεν έχει απομείνει τίποτα. Μόνο μερικά κομματάκια», είπε ο Β. Γιαννακούρας, σύμφωνα με το arcadia938.gr.

Αναφερόμενος στη στιγμή που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος πιλότος, είπε: «Από ό,τι είδα κρατούσε το πηδάλιο, δεν είχε προλάβει να εκτοξευτεί και έπεσε στη χαράδρα. Η διαφορά των 40 δευτερολέπτων στην ώρα εκτόξευσης των κυβερνητών ίσως να απέβη μοιραία για τον κυβερνήτη».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, ο πιλότος που σώθηκε, 39 ετών, ήταν σοκαρισμένος. Ελικόπτερο Super Puma τον περισυνέλλεξε από το σημείο του δυστυχήματος και τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

 

 

 

Τη στιγμή της συντριβής έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή και έτσι δεν επεκτάθηκε η φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου και την ανάφλεξή του.

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες κόσμου που βρέθηκε στο σημείο και βοήθησε τον πιλότο που σώθηκε να «απεγκλωβιστεί» από τα δέντρα, ο συγκυβερνήτης αμέσως έτρεξε προς το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος για να αναζητήσει τον κυβερνήτη του. Άλλοι κάτοικοι του χωριού Κολλίνες ισχυρίζονται ότι είδαν καπνούς από το αεροσκάφος πριν αυτό συντριβή στο έδαφος. 

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τη σύζυγο του αδικοχαμένου επισμηναγού 

Επικοινωνία με τη σύζυγο του αδικοχαμένου επισμηναγού, Νικολάου Βασιλείου είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Κατά την επικοινωνία, της εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για την απώλειά του κατά την επιτέλεση του εθνικού καθήκοντος. Επιπλέον, της παρέσχε την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

Ποιος ήταν ο Νίκος Βασιλείου 

 Ο άτυχος κυβερνήτης ήταν πατέρας δύο παιδιών και τα σωστικά συνεργεία τον εντόπισαν μέσα στο αεροσκάφος. 

Ο ίδιος όπως και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ο οποίος εντοπίστηκε σώος, είχαν μεγάλη πτητική εμπειρία με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Μοίρασε το άρθρο!