«Στον αέρα» οι πανελλαδικές

Αλαλούμ επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, την στιγμή μάλιστα που παραμένει άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τα σχολεία.

Από τη μια μεριά, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι  «ακόμα και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο». Πρόσθεσε πως « μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι», ενώ ανέφερε ότι  θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο».
«Η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη» κατέληξε η υπουργός.

 Την ίδια στιγμή όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν έδειξε ανάλογη σιγουριά με την υπουργό Παιδείας, Ειδικότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είπε πως ζούμε μια «πρωτοφανή κατάσταση» η οποία αξιολογείται καθημερινά και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα γίνουν οι πανελλήνιες εξετάσεις».

Μοίρασε το άρθρο!