Στην κορυφή του κόσμου οι έφηβοι του πόλο!

Έγραψε ιστορία στο Σομπατέλι η Εθνική Εφήβων! Τα αγόρια του Δημήτρη Κραβαρίτη επικράτησαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με 9-8 επί της Ισπανίας και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου.
  
Οι Έφηβοι ακολούθησαν πιστά τον δρόμο της δόξας που χάραξε πέρυσι στο Βελιγράδι η λίγο μεγαλύτερη γενιά, αυτή των Νέων Ανδρών, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν με επιμέρους σκορ 4-1 μετέτρεψε το 3-3 της πρώτης περιόδου σε 7-4, βάζοντας γερές βάσεις για να φτάσει στο στόχο της.

Οι Ισπανοί μείωσαν στην τρίτη περίοδο τη διαφορά στα δύο γκολ και ακόμη περισσότερο στην τελευταία (8-9), αλλά η Εθνική ομάδα άντεξε και πήρε την τεράστια νίκη.

Κορυφαίος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο Καλογερόπουλος με 3 γκολ.

Τα οκτάλεπτα (πρώτη η Ισπανία): 3-3, 1-4 (ημ.), 3-2, 1-0.

Στο «μικρό τελικό» η Ουγγαρία επικράτησε με 14-13 της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης εφήβων, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στο συγχαρητήριο μήνυμα του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει:

«Θερμά συγχαρητήρια για την, εμβληματικής σημασίας, παγκόσμια επιτυχία σας, η οποία σας ανοίγει διάπλατα το δρόμο προς ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον και, ταυτοχρόνως, αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της νέας γενιάς μας».

Η κυβέρνηση

Μέσω του διαδικτύου έσπευσαν να συγχαρούν την Εθνική Εφήβων για την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας οι Γιώργος Βασιλειάδης και Ιούλιος Συναδινός.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εθνική εφήβων πόλο απέδειξε ότι η Ελλάδα εκτός από ένδοξο παρελθόν και παρόν, έχει και εξαιρετικά ελπιδοφόρο μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου. Συγχαρητήρια στην ΚΟΕ και τον πρ. Διαθεσόπουλο που έχουν καταστήσει την Ελλάδα υπερδύναμη στο σπορ!»

Από την πλευρά του ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός, σχολίασε στο Facebook: «Η ελληνική υδατοσφαίριση, πιστή στη παράδοση, κατέκτησε πάλι την κορυφή του κόσμου. Η εθνική ομάδα εφήβων αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές, στον προπονητή Δημήτρη Κραβαρίτη και το τεχνικό επιτελείο του. Η επιτυχία της ελληνικής υδατοσφαίρισης έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που συνθέτουν το μαγικό καλοκαίρι του ελληνικού αθλητισμού. Αποτελεί οδηγό, με υπομονή, επιμονή και σχέδιο, για ανάλογα αποτελέσματα σε όλα τα αθλήματα στο μέλλον.»

Μοίρασε το άρθρο!