Στην Αθήνα ο Χαφτάρ – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Στην Αθήνα έφθασε το βράδυ της Πέμπτης ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος είχε ιδιωτική συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

«Η συνάντηση μας αυτή ήταν κοινωνική. Τον υποδεχθήκαμε και τον καλωσορίσαμε στην χώρα μας. Από αύριο το πρωί ξεκινούν οι διαδοχικές συναντήσεις», είπε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Εξωτερικών.

 Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, αναφορικά με την κυριακάτικη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, «η Ελλάδα δεν έχει να ζητήσει κάτι. Είναι πάγιες οι θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Εμείς θέλουμε ειρήνη στην Λιβύη και αυτό θέλουμε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 π.μ., στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ (Khalifa Haftar). Ακολούθως, θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 13:00 στο Γραφείο του στη Βουλή.

Η έλευση του επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) προγραμματίστηκε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, δύο 24ωρα πριν από την Διάσκεψη του Βερολίνου, από την οποία αποκλείστηκε τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πηγή  πληροφοριών-φωτογραφιών: ANT1

Μοίρασε το άρθρο!