Στα «κόκκινα» ξανά η Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα

Τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ και η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.297 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (67.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 86.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.273 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 (ημερήσια μεταβολή +4.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 224 ασθενείς.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 179.802 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.417 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων)

 

Κορονοϊός

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.297 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοϊός

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Που εντοπίζονται τα νέα κρούσματα – 57 στη Θεσσαλονίκη

Μαζί με την ανακοίνωση για το πόσα νέα κρούσματα «γέννησε» ο κορωνοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και την γεωγραφική κατανομή.

Από τα 884 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, τα 437 είναι στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 57 ενώ 79 είναι τα νέα κρούσματα στη Αχαια.

Επίσης, 35 νέα κρούσματα καταγράφονται στη Λάρισα, 14 στο Ρέθυμνο και 16 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι 7 από τα κρούσματα είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες  εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων:

 

 

Κίνδυνος να ξεφύγει και πάλι η κατάσταση, σύμφωνα με τον καθηγητή – Λάθος το κλείσιμο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου καθώς δεν είναι εφαρμόσιμο

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πρέπει άμεσα να παρθούν πιο σκληρά μέτρα, καθώς αν δεν ληφθούν μέχρι τα τέλη του μήνα προς αρχές Μαρτίου, η πόλη θα αντιμετωπίσει σοβαρό θέμα. 

 «Το κλείσιμο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με τοπικό lockdown δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να εφαρμοστεί. Είναι ένα λανθασμένο μέτρο», τονίζει ο καθηγητής στον «Τ.Θ.» και συμπληρώνει ότι «αν υπάρχει ένα πρόβλημα σε συγκεκριμένο δήμο, κλείνεις όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς η υπερμετάδοση δεν μπορεί να περιοριστεί αν κλείσεις μόνο μία περιοχή».

«Αν δεν συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα, θα αρχίσουμε να παρατηρούμε αύξηση κρουσμάτων, δεδομένου ότι θα συνεχίσουμε με τους όρους που ίσχυαν πριν το lockdown. Αν γίνει αυτό και χαλαρώσουμε, βλέπουμε να συνεχίζεται αυτή η αύξηση και να βάζει σε πίεση το σύστημα υγείας και το τρίτο κύμα να κορυφώνεται στις 15 Μαΐου. Για να μη φτάσουμε, λοιπόν, σε αυτά τα επίπεδα, θα πρέπει να κρατήσουμε λίγο παραπάνω το lockdown τώρα, έτσι ώστε τα μειώσουμε τη διασπορά και να μπορούμε, όταν θα ανοίξουμε, να έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια διαχείρισης του κινδύνου. Επίσης θα πρέπει να εφαρμόσουμε τηλεργασία στο 75% και να προχωρήσουμε σε απολυμάνσεις του αέρα σε κτήρια, αίθουσες κ.λπ.».

Μοίρασε το άρθρο!