Σταματήστε να λαϊκίζετε και διαβάστε για να ενημερωθείτε για τον ιό του Νείλου στην Ελλάδα

Έλεος! Μια λέξη απόγνωσης για τη μανία καταδίωξης, που διακατέχει ορισμένους, οι οποίοι “τρέφονται” από πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού και κινδυνολογίας. Όσοι αρθρογραφείτε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι φέρετε ευθύνη για τα γραφόμενά σας. Και ακριβώς επειδή ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είναι γιατρός πιστεύουμε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα, έχει συνεχή επικοινωνία με τους αρμοδίους, έχει προχωρήσει σε εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών του για την προστασία από τα κουνούπια, ενώ έχουν γίνει και ψεκασμοί στον ευρύτερο δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σταματήστε να λαϊκίζετε και διαβάστε για να ενημερωθείτε. Και αφού ενημερωθείτε…ενημερώστε ΥΠΕΥΘΥΝΑ και αυτούς που διαβάζουν τα γραφόμενα σας.

Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ: “Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014 και 2017, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες. Δεδομένης της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, κρίνεται αναμενόμενη η εμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα, κατά την τρέχουσα περίοδο, ενώ θεωρείται πιθανή η επανεμφάνιση και τις επόμενες περιόδους μετάδοσης”.

Επηρεαζόμενες περιοχές από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα – Περίοδος μετάδοσης 2018

I. Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

 το Δήμο Μεγαρέων

 το Δήμο Ελευσίνας

II. Από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας:

 το Δήμο Τανάγρας

III. Από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:

 το Δήμο Χαλκηδόνος

 το Δήμο Ωραιοκάστρου

 το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

IV. Από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:

 το Δήμο Ηλιουπόλεως

V. Από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας:

 το Δήμο Χαλκιδέων

VI. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:

 το Δήμο Αλεξάνδρειας

VII. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς & Νήσων:

 το Δήμο Σαλαμίνας

Θέλετε να μας πείτε ότι όλοι αυτοί οι δήμαρχοι δεν ενδιαφέρονται για το καλό των δημοτών τους; Είδατε κάποια ενημέρωση των δημοτών, που δεν έκανε ο δήμος Ωραιοκάστρου προσπαθώντας να «κουκουλώσει», όπως λένε μερικοί, το κρούσμα ιου του Δυτικού Νείλου;

Στις 25 Ιουλίου 2018 υπήρξε δελτίο ενημέρωσης προς τους δημότες για την προστασία από τα κουνούπια. Στις 26 Ιουλίου υπήρξε η επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και στις 27 Ιουλίου νέα ανακοίνωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Στην εβδομαδιαία έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης αναφέρεται μεταξύ άλλων «ο πιθανός τόπος έκθεσης των ανθρωπίνων κρουσμάτων από τον ιο του Δυτικού Νείλου αποτελεί αδρό κριτήριο για την εκτίμηση των περιοχών κυκλοφορίας του ιού». Συνεπώς αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού. Υπάρχει λόγος επιπλέον ενημέρωσης του κόσμου για το πώς θα μπορέσει να προστατευτεί.

Υπενθυμίζεται ότι γίνονται διαρκώς ψεκασμοί από την Περιφέρεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών και αναφέρουμε διαρκώς σε ποιες περιοχές και πότε έχουν γίνει. Επίσης ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Διαβατών διοργανώνουν σειρά ενημερωτικών ομιλιών στα Κ.Α.Π.Η. με θέμα «Προστασία από τα κουνούπια». (και γι αυτό υπάρχει δελτίο τύπου στο επίσημο site του δημου Ωραιοκάστρου)

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα στον δήμο Ωραιοκάστρου έχουν γίνει ψεκασμοί στις εξής περιοχές:

Στις 9 Μαΐου σε Μεσαίο, Μονόλοφο, Πετρωτό

Στις 16 Μαΐου σε Ωραιόκαστρο και Παλαιόκαστρο

Στις 23 Μαΐου σε Δρυμό, Λητή, Μελισσοχώρι

Στις 6 Ιουνίου σε Ανθούπολη, Νεοχωρούδα και Πεντάλοφο

Στις 12 Ιουνίου σε Δρυμό, Λητή, Μελισσοχώρι, Κ.Φ.Π. Διαβατών

Στις 19 Ιουνίου σε Μεσαίο, Μονόλοφο, νέα Φιλαδέλφεια, Πετρωτό

Στις 20 Ιουνίου σε Παλαιόκαστρο, Πεντάλοφο, Ωραιόκαστρο

Στις 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες και ψεκασμοί (φυσικό – περιαστικό σύστημα) για την καταπολέμηση κουνουπιών σε Ανθούπολη, Νεοχωρούδα, Πεντάλοφο και Ωραιόκαστρο

Στις 17 Ιουλίου σε Μεσσαίο, Μονόλοφο, Νέα Φιλαδέλφεια και Πετρωτό

Στις 25 Ιουλίου στην περιοχή του Πενταλόφου, ενώ έχει προγραμματιστεί να γίνουν και στις 27 Ιουλίου

Πρόκειται για δράσεις, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Κ.Μ. και έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο.

 

Μοίρασε το άρθρο!