Σε καλό δρόμο ο ΠΑΟΚ, ανατροπή και νίκη επί της Φέγενορντ!

Όχι και άσχημα… Αν αναλογιστεί κανείς πως η Φέγενορντ έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της, μετρά ήδη ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια της με φόντο την Ευρώπη και προηγήθηκε μόλις στο 2′, πιάνοντας στον ύπνο τον ΠΑΟΚ που ακόμη δίνει χρόνο και ευκαιρίες σε όλους, τεστάροντας το ρόστερ στο πιο δυνατό φιλικό επί ολλανδικού εδάφους! Βελτιωμένος ο Δικέφαλος, «κουμπώνει» την ενδεκάδα ενόψει Ευρώπης ο Λουτέσκου!

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην σημαίνει τίποτα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην παρούσα φάση, ωστόσο, το φιλικό με τη Φέγενορντ εξελίχθηκε σε μια καλή… πρόκληση για τον ΠΑΟΚ που κλήθηκε να διαχειριστεί εις βάρος του γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, οι Ολλανδοί «πλήγωσαν» τους ασπρόμαυρους μέσα από μια στατική φάση που αναμφίβολα δεν άρεσε καθόλου στον Λουτσέσκου δεδομένης της αδράνειας που είχαν οι ποδοσφαιριστές του…

Μετά από χαμηλή εκτέλεση κόρνερ, ο Μπούρχερ που είχε ανέβει για τη στατική μπάλα, την έστειλε από κοντά στα δίχτυα, αφού προηγήθηκαν κόντρες. Μετά το πεντάλεπτο, ο Δικέφαλος συνήλθε και προσπάθησε σε πρώτη φάση να έχει και τις τρεις γραμμές του πίσω από την μπάλα που αποτελεί βασικό κανόνα για τον Λουτσέσκου προκειμένου να κλείνουν σωστά τους διαδρόμους, κάτι που κατάφεραν καλά στο μεσοδιάστημα του α΄μέρους.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά, πήρε μέτρα στο γήπεδο και βρήκε άμεσα το γκολ της ισοφάρισης χάρη στην εξαιρετική αντίληψη του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος συγκαταλέγεται αναμφίβολα στα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην Ολλανδία! Ο υψηλόσωμος φορ «διάβασε» τη φάση, κυνήγησε την μπάλα, εκμεταλλευόμενος την απόσταση που είχαν οι γραμμές της Φέγενορντ, την τσίμπησε κατά την έξοδο του Μπίλοου που τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χρήστος Τζόλης, κάνοντας το 1-1

Θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα ο ΠΑΟΚ αλλά ήταν σαφές πως δεν είχε «καθαρό» μυαλό στην τελική πάσα, κάτι που φάνηκε και στο 22΄με πρωταγωνιστή τον Σβαμπ που πάτησε στην περιοχή και συγκεκριμένα πολύ πλάγια στα δεξιά, ωστόσο, αντί να πασάρει, επέλεξε να σουτάρει πάνω στον τερματοφύλακα της Φέγενορντ, σπαταλώντας μια ευκαιρία υπό προϋποθέσεις για τους Θεσσαλονικείς.

Σε μια περίοδο που «χτίζεται» και η ομοιογένεια του γκρουπ, η «ασυνεννοησία» εντός γηπέδου ανάμεσα στα χαφ αλλά και στην άμυνα, έφερναν φθηνά λάθη, τα οποία δεν πλήρωσε ο ΠΑΟΚ καθώς στάθηκε και τυχερός στη φάση με το δοκάρι των Ολλανδών και το σουτ του Σινιστέρα εκτός περιοχής στο 42′!

Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας, με την έναρξη του β΄μέρους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε ριζικά την ενδεκάδα του, διατηρώντας ως σταθερά το δίδυμο στα στόπερ με τους Βαρέλα – Μιχαηλίδη και στα χαφ τους Εσίτι – Σβαμπ. 

Σε ένα σημείο του παιχνδιού που η Φέγενορντ είχε τον έλεγχο του ματς, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ανατροπής (1-2) με το νεαρό Κούτσια που το πανηγύρισε έντονα, γνωρίζοντας πόσο κομβικές είναι οι… εκτός έδρας εξετάσεις για όλους. Όλα ξεκίνησαν από ωραία προσπάθεια Καντουρί – Μουργκ, με τον Αυστριακό να «κυνηγάει» μέχρι τέλους τη φάση, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο τη φετινή σεζόν!

Με τη συμπλήρωση της ώρας, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε ριζικές αλλαγές της ενδεκάδας, διατηρώντας εντός αγωνιστικού χώρου μόνο τον Μιχαηλίδη ενώ ανεπίσημο ντεμπούτο πραγματοποίησε, αγωνιζόμενος στον άξονα, και ο Γιασμίν Κούρτις, ο οποίος έχει ακόμη δρόμο μπροστά του αλλά θα ενισχύσει σημαντικά τους ασπρόμαυρους με το παιχνίδι του, την εμπειρία αλλά και την προσωπικότητά του! 

Βάσει της χρησιμοποίησης του ρόστερ, φάνηκε πως ο Ρουμάνος κινείται σταδιακά με γνώμονα την αναζήτηση της πρώτηςς ενδεκάδας της σεζόν με φόντο την Ευρώπη… Πολλά τα νεύρα στο φινάλε του ματς από τον Λουτσέσκου καθώς οι επιπολαιότητες από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, τα εύκολα λάθη, έδιναν χώρο στη Φέγενορντ που ναι μεν κινούνταν σε χαμηλό τέμπο, είχε δε το ματς στα μέτρα της.

Λόγω της έντονης και ξαφνικής βροχόπτωσης, το ματς ολοκληρώθηκε πρόωρα και συγκεκριμένα στο 88΄ με τον ΠΑΟΚ να φεύγει από την Ολλανδία με χαμόγελα ικανοποίησης καθώς πέρασε τα τεστ της προετοιμασίας και μάλιστα με καλό βαθμό αν αναλογιστεί κανείς πού βρίσκεται επί του παρόντος η Φέγενορντ!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Φέγενορντ: Μπίλοου, Πέντερσεν, Μπούργκερ, Σένεσι, Μαλάτσια, Κοκτσού, Τιλ, Τούρνστρα, Λίνσεν, Μπάνις, Σινιστέρα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (Πασχαλάκης 46′ ), Ροντρίγκο (Τέιλορ 46′ ), Βαρέλα (Μιχάι 60′ ), Μιχαηλίδης, Περέιρα (Βιεϊρίνια 46′), Εσίτι (Τσιγγάρας 60′ ), Σβαμπ (Κούρτις), Α. Ζίβκοβιτς (Μουργκ 46΄), Τζόλης (Ελ Καντουρί 46′), Καγκάβα (Βρακάς 60′ – Κωνσταντέλιας 84′ ), Ολιβέιρα (Κούτσιας 46′)
 

Μοίρασε το άρθρο!