Σε… αφωνία τα κόμματα εκτός… του Δήμου Ωραιοκάστρου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μπορεί από τη στιγμή που θα στηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές κάλπες σε όλη τη χώρα, τον προσεχή Οκτώβριο, να μας χωρίζουν οκτώ ολόκληροι μήνες, στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης συμπληρώνεται το αυτοδιοικητικό παζλ με τα κομμάτια να έχουν ήδη μπει και όσα απουσιάζουν αναμένεται να μπουν το προσεχές διάστημα. 

Οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για τους 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης τείνουν να γίνουν… καθημερινότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τους ενδιαφερόμενους για κάποιο δημαρχιακό θώκο ήδη να πραγματοποιούν τις πρώτες τους εκδηλώσεις και να παρουσιάζουν τους πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών τους. 

Ορισμένοι απ’ αυτούς βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα κόμματα από τα οποία προέρχονται ευελπιστώντας να λάβουν τη στήριξή τους ενόψει της νέας μάχης που θα δώσουν στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Τα κόμματα από την άλλη, δεν ανοίγουν τον φάκελο «δημοτικές – περιφερειακές εκλογές 2023» ακόμα, έχοντας ως προτεραιότητα τις εθνικές κάλπες που θα προηγηθούν, καθώς ελπίζουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους και τις δυνάμεις τους εντός κοινοβουλίου. 

Για να συμβεί όμως αυτό, όλοι συμφωνούν πως δεν πρέπει να σπάσουν αυγά τώρα, ούτε να… χαλάσουν καρδιές, κάτι που θα τους στερήσει ψήφους. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όπως φαίνεται συμφωνούν σε κάτι: θεωρούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το χρώμα που θα βαφτεί ο χάρτης ως… «πρόβλημα της επόμενης ημέρας».

Με πληροφορίες από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δήμος Ωραιοκάστρου

Ένα σημαντικά διαφορετικό προεκλογικό σκηνικό, σε σχέση με το 2019, διαμορφώνεται στο δήμο Ωραιοκάστρου. Συγκεκριμένα, ο πρώην δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης (18,59% ) αποσύρεται.  Ο Παντελής Σκαρλάτος (17,88%) είχε δηλώσει το καλοκαίρι, ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (15,13%) έχει ενσωματωθεί στην παράταξη του δημάρχου Παντελή Τσακίρη (24,34%).

Καινούριο πρόσωπο σε αυτές τις εκλογές είναι ο Πέτρος Αταμιάν, πρώην αντιδήμαρχος κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την προπερασμένη εβδομάδα.

Από τους παλιούς ο Ανέστης Πολυχρονίδης (16%) θα είναι ξανά υποψήφιος, όπως και ο Άγγελος Θεμελής, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Με δικό του συνδυασμό ή συνεργαζόμενος, φαίνεται ότι θα κατέλθει πιθανότατα και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με νέο επικεφαλής στη θέση του Γρηγόρη Εδιρνέλη (4,46%).

Όσον αφορά τώρα για την αφωνία των κομμάτων, στον Δήμο Ωραιοκάστρου φαίνεται για την ώρα να υπάρχει σε δύο παρατάξεις, ένας ”εμφύλιος” μεταξύ δύο βουλευτών της ΝΔ.

Μοίρασε το άρθρο!