Σε έναν μήνα κληρώνει για τους υποψήφιους δημάρχους της Θεσσαλονίκης

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται από την αρχή του έτους στις υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανακοίνωσε νωρίς την εκ νέου υποψηφιότητά του, συνεχίζει να ανακοινώνει υποψήφιους, ενώ χθες είχε συνάντηση με δημοσιογράφους και «τρέχει» την υποψηφιότητα με γοργούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ήδη ο Σπύρος Πέγκας έκανε την πρώτη διερευνητική, με την πρόσφατη συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και είναι στη διαδικασία των συζητήσεων για να δει εάν θα ανακοινώσει ψηφοδέλτιο.

Ο Θανάσης Σαββάκης φέρεται να κάνει δεύτερες σκέψεις και πάντως μέχρι το τέλος του μήνα, εφόσον το αποφασίσει, θα κάνει τις ανακοινώσεις του.

Ο Δρόσος Τσαβλής είναι επίσης σε επίπεδο επαφών με φορείς και επαγγελματίες και θα κάνει επίσης γνωστές τις προθέσεις του ως το τέλος του μήνα.

Ο Γιώργος Ορφανός επιμένει ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο, αλλά αυτό σε επίπεδο δηλώσεων, καθώς προέχουν για τον ίδιο οι βουλευτικές εκλογές, που θεωρεί ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. 

Ο Σάκης Τζακόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη σε συνάντηση με δημοσιογράφους τις προθέσεις του. Και ο ίδιος σκέφτεται την κάθοδο ως επικεφαλής παράταξης, αλλά πρέπει να δει εάν βγαίνουν τα κουκιά…

Ο Βασίλης Γάκης μπαίνει επίσης στο κάδρο των υποψηφιοτήτων, καθώς και αυτός εξετάζει τις δυνατότητες να ηγηθεί συνδυασμού.

Και επίσης έχουν ακουστεί τα ονόματα των Άκη Σακισλόγλου, εφόσον εξασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προς το παρόν αποτελεί την πρόταση της κομματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, της Γιάννας Παναγοπούλου, υπό προϋποθέσεις και εάν μπορέσει να προσελκύσει σημαντικό μέρος των στελεχών των κεντροαριστερών δυνάμεων της πόλης, του Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος θα κάνει το βήμα εάν υπάρξει κομματική στήριξη και άλλα ονόματα, όπως του Νίκου Νυφούδη, που αναμένεται να προκύψουν ως προτάσεις ως το τέλος του Ιανουαρίου.

Συνολικά πάντως οι υποψηφιότητες για τον κεντρικό δήμο, τουλάχιστον στα… λόγια, κινδυνεύουν να ξεπεράσουν εκείνες του 2019, παρότι ούτε με απλή αναλογική θα γίνουν οι εκλογές, ούτε μια σειρά από παρατάξεις «χαμηλών πτήσεων» έχουμε πια, δεδομένου ότι τις «απορρόφησε» η παράταξη του νυν δημάρχου «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη».

Κι αφού ξεκαθαρίσουν οι μνηστήρες εντός του Ιανουαρίου, έπεται η… βούληση των κομμάτων.

Στη ΝΔ δεν το συζητάνε, καθώς τίποτα δεν έχει αλλάξει στην έμμεση στήριξη (ποια θα ήταν η άμεση;) του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιλέξουν τον «εκλεκτό» μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Μοίρασε το άρθρο!