Σεισμοί στην Ελλάδα: Αυτές είναι οι περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τους σεισμολόγους

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη, με αποτέλεσμα να μελετούν κι άλλες περιοχές στις οποίες έχουν εμφανιστεί ανησυχητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Άκης Τσελέντης, αυτή τη στιγμή υπό παρακολούθηση βρίσκονται εκτός από το Αρκαλοχώρι, η Νίσυρος και η Θήβα.

 «Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκαολοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά», ανέφερε ο σεισμολόγος για τον σεισμό στην Κρήτη, συμπληρώνοντας ότι από τον Ιούνιο έχουμε 2.870 σεισμούς στην περιοχή, με την μετασεισμική ακολουθία να αναμένεται να είναι πλούσια.
 

Ο κύριος σεισμός τα 5,8 Ρίχτερ
«Ο 5,8 ήταν ο κύριος σεισμός», εξήγησε ο Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας ότι το ρήγμα αυτό δεν δίνει πάνω από 6 Ρίχτερ. Μιλώντας για τη Θήβα ανέφερε ότι η ακολουθία ξεκίνησε από Δεκέμβρη.

«Στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου ασχοληθήκαμε για γύρω ρήγματα που μπορεί να δώσουν μεγάλο σεισμό και κάποιο μέλος για δημοσιότητα βγήκε και το είπε. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση», επεσήμανε ο κ. Τσελέντης.

Δεν έχει ελεγχθεί ούτε το 15% των κτιρίων
Από την εποχή Νάσου Αλευρά δεν έχουν ελέγξει ούτε το 15% των κτιρίων που έπρεπε, επισήμανε ο κ. Τσελέντης.

«Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Οι κάτοικοι πρέπει να φέρουν ιδιώτες μηχανικούς. Μιλώντας για τη Νίσυρο είπε ότι έχουμε ενεργοποίηση θαλάσσιων ρηγμάτων που δεν μας ανησυχεί. «Πιθανώς να έχουμε ένα λίγο πιο μεγάλο σεισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοίρασε το άρθρο!