«Σήμερα έπρεπε να πανηγυρίζουμε δύο τίτλους»

Με τον Γιώργο Σαββίδη να παρεμβαίνει μπροστά στην κάμερα της Cosmote TV και να φωνάζει: «Εδώ είναι ο πρωταθλητής! Αυτό είναι για τον πατέρα μου», ακολούθησε η δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου. 

«Αυτή τη στιγμή είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος. Κερδίσαμε αλλά δεν είναι μόνο αυτό, νομίζω παραδώσαμε μαθήματα ποδοσφαίρου. Δείξαμε στο γήπεδο, ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος, δείξαμε ότι μας έκλεψαν το πρωτάθλημα. Σήμερα πανηγυρίζουμε μόνο έναν τίτλο, έπρεπε να πανηγυρίζουμε δύο, γιατί τον έναν μας τον έκλεψαν. Υπήρξε πολύ μεγάλη αναμονή για έναν τίτλο πρωταθλήματος, ο οποίος κλάπηκε από εμάς, αλλά σήμερα ήμασταν σε θέση να τους κάνουμε χαρούμενους» είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Φιέστα αύριο στην Τούμπα

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα επιστρέψει απόψε από την Αθήνα με πτήση τσάρτερ και αναμένεται να γίνει αργότερα γνωστή η ώρα άφιξης, ωστόσο αυτό που έγινε γνωστό, είναι η αυριανή φιέστα.

Η Κ20 του ΠΑΟΚ παίζει στην Τούμπα αύριο κι εκεί, θα βρεθούν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας 2018, για να πανηγυρίσουν μαζί με τον κόσμο τους, την κατάκτηση του έκτου Κυπέλλου της ιστορίας της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ είναι κυπελλούχος Ελλάδας 2018 και οι οπαδοί της ομάδας που δεν ήταν στην Αθήνα μαζεύτηκαν ήδη στο Λευκό Πύργο περιμένοντας τους εκδρομείς από την Αθήνα και την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε για δεύτερη σερί χρονιά στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ (2-0) στο ΟΑΚΑ.

Δείτε σε VIDEO την απονομή του τροπαίου στους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τους Βιεϊρίνια και Στέλιο Μαλεζά να είναι οι πρώτοι που το σήκωσαν στον αέρα.

 Γεννιέται ο ΠΑΟΚ των ονείρων τους!

Ποιο ΟΑΚΑ και ποια κατάρα. Η ποιότητα των παικτών του Λουτσέσκου που ξεχειλίζει από τα μπατζάκια απέδειξε ότι αυτό είναι θέμα για να ασχολούνται οι στατιστικολόγοι, οι δημοσιογράφοι και τίποτα παραπάνω. Όταν ο ΠΑΟΚ πάτησε πάνω στην ισχυρή οικονομική βάση και την τρέλα του Σαββίδη να φτιάξει μία μεγάλη ομάδα, η επιχειρηματολογία  περί κατάρας κατέρρευσε μέσα σ’ ένα 90λεπτο.

Αυτός ο ΠΑΟΚ που είδαμε στο ΟΑΚΑ αποτίναξε πολλά στερεότυπα του παρελθόντος. Και το έκανε γιατί άπαντες μέσα στην ομάδα κατάλαβαν ποια είναι η δυναμική του συλλόγου. Και προσέξτε: το έκανε όταν έφτασε σε ένα πολύ οριακό σημείο. Όταν το βράδυ της 11ης Μαρτίου θα  μπορούσε να είχε ακολουθήσει άλλο δρόμο και να διαλυθεί. Και κρύβει μεγάλη σημειολογία το γεγονός ότι  μπροστάρης στο να επιλέξει τον σωστό δρόμο ήταν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο άνθρωπος που εκείνο το δύσκολο βράδυ είχε το καθαρό μυαλό να στείλει το μήνυμα, πρώτα απ’ όλα στον ίδιο τον μεγαλομέτοχο, ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος για να γκρεμιστεί ό,τι χτιζόταν εδώ και πολύ καιρό.

Ο Πορτογάλος παιχταράς που κουβαλά το dna ΠΑΟΚ, αλλά έφερε αέρα Μπουντεσλίγκα στην επιστροφή του στην ομάδα, ήταν αυτός που απογείωσε όλη την ομάδα. Εκείνος που είχε το αρχηγιλίκι να αποτινάξει το άγχος του «ποιος θα βάλει επιτέλους το γκολ». Κάλυψε ακόμη και την κακή εκτελεστική βραδιά του κατά τα άλλα, σούπερ Πρίγιοβιτς που πήρε παραμάζωμα τους στόπερ της ΑΕΚ. Ο Βιεϊρίνια είχε και έναν μεγάλο συμπαραστάτη, τον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος παιχνίδι με παιχνίδι αποδεικνύει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο Έλληνα παίκτη. Ο τούρμπο Πέλκας  δεν σταματησε να τρέχει τους αμυντικούς της ΑΕΚ, δεν σταμάτησε να κυνηγά το γκολ και στο τέλος το πέτυχε και έδωσε το έναυσμα για το μεγάλο πανηγύρι.

Ο Πέλκας έχει όλο αυτό που χρειάζεται για να βάλει τη δική του σφραγίδα στον ΠΑΟΚ, να δημιουργήσει την δική του εποχή. Και μαζί να ηγηθεί μια νέα προσπάθειας στην Εθνική ομάδα. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πολλούς ακόμη. Για τον Πασχαλάκη που έβαλε στο φινάλε τη σφραγίδα του κι αυτός με μία μεγάλη απόκρουση, για τον σούπερ Βαρέλα (χαλάλι του η αποβολή, κουβαλούσε πολλά συναισθήματα), για τον Κάνιας που έκανε τις πρώτες ίσως επελάσεις της ζωής του, για, για…

Ας μείνουμε, εδώ, η βραδιά δεν είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να σκεφτούμε καθαρά. Ας μείνουμε σ’ αυτό που λέγαμε με το ξεκίνημα: Ο ΠΑΟΚ χτίζει μία μεγάλη ομάδα, οι οπαδοί κατάλαβαν χθες τι έρχεται και πόσο μεγάλες βραδιές μπορούν να ζήσουν. Ας το προστατεύσουν και οι ίδιοι όλο αυτό (μερικές άκρως αρνητικές συμπεριφορές στον τελικό προσφέρονται για προβληματισμό). Για το φινάλε, κράτησα δύο λόγια για τον Μπορμπαλάν. Ο Ισπανός με την διαιτησία του ανέδειξε, άθελά του, τη μεγαλύτερη αδυναμία των Ελλήνων διαιτητών: Να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις όταν  σφυρίζουν, να καθυστερούν στο να υποδείξουν παράβαση και εν τέλει να δημιουργούν προβλήματα στα παιχνίδια. Ενίοτε και να τα τινάζουν στον αέρα, όπως ο Κομίνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Photo credits: Eurokinissi

Μοίρασε το άρθρο!