Πώς μπορούν οι επιστήμονες να διορθώσουν την καταστροφή που έφερε η μόλυνση του πλανήτη;

Ο πλανήτης Γη αντιμετωπίζει αρνητικές, ανθρωπογενείς αλλαγές – οι επιστήμονες εργάζονται για να σταματήσουν την “αιμορραγία” και να αντιστρέψουν τη ζημιά.

Η Γη αντιμετωπίζει μια απώλεια βιοποικιλότητας, μια κατεστραμμένη ατμόσφαιρα και έναν ανθρώπινο πληθυσμό που εξαρτάται από ορυκτά καύσιμα.

Μια μέθοδος οικολογικής αποκατάστασης που ονομάζεται «επαναστροφή» – είναι μια διαδικασία που επιτρέπει στα κατεστραμμένα εδάφη να ανακάμψουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ή/και την επανεισαγωγή ενός είδους σε μια περιοχή.

Τα έντομα διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην εκ νέου άνθηση – δρουν ως φυσικό φυτοφάρμακο για να αποτρέψουν τα παράσιτα από το τσιμπολόγημα στις καλλιέργειες. 

Το The Pioneer παρέθεσε έναν διάσημο βιολόγο που είπε: «Αν όλη η ανθρωπότητα εξαφανιζόταν, ο κόσμος θα αναγεννιόταν ξανά σε μια πλούσια κατάσταση και ισορροπία που υπήρχε πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια. Αν τα έντομα εξαφανίζονταν, το περιβάλλον θα κατέρρεε σε χάος».

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι εργάζονται για να μειώσουν τη συμβολή τους στην παρακμή της Γης με προηγμένες τεχνολογίες. Ένας από τους βασικούς άξονες που αναπτύσσουν οι άνθρωποι είναι η μείωση της εξάρτησής μας από την ενέργεια όπως το φυσικό αέριο και ο άνθρακας.

Όταν αυτά τα καύσιμα καίγονται, αντλούν διοξείδιο του άνθρακα – το οποίο αυξάνει τις θερμοκρασίες και ανάβει μια θρυαλλίδα που καταλήγει σε έναν ακατοίκητο πλανήτη.

Τα αυτοκίνητα όπως το σουηδικής κατασκευής ηλεκτρικό αυτοκίνητο Polestar ή τα μοντέλα Tesla του Έλον Μασκ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή – και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι τεχνολογίες μπαταριών και φόρτισης θα πρέπει να βελτιωθούν σε μια κατάσταση όπου η φόρτιση του αυτοκινήτου σας είναι τόσο γρήγορη και εύκολη όσο το αέριο – αυτή τη στιγμή, χρειάζονται από έξι έως 12 ώρες για να φορτιστεί πλήρως ένα όχημα Tesla.

Όμως η ηλεκτροκίνηση δεν μπορεί να σταματήσει στα αυτοκίνητα – θα χρειαστούμε ένα πλήρως ηλεκτρικό δίκτυο μεταφορών για να μειώσουμε επαρκώς τις εκπομπές άνθρακα.

Τα ηλεκτρικά τρένα και ακόμη και τα ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να γίνουν μετασχηματιστικές τεχνολογίες που δίνουν στη Γη την ευκαιρία να θεραπευτεί.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το πράσινο είναι μια επιλογή ζωής ή θανάτου για τον πλανήτη – αλλά μέρος αυτού που ωθεί τις κυβερνήσεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν υποκινείται από την κλιματική αλλαγή.

Μοίρασε το άρθρο!