Πύρινη κόλαση: Καμένα σπίτια -Αποκλεισμένοι λουόμενοι σε παραλίες

Συνεχής ενημέρωση: Επιστρατεύτηκε το φέρι μποτ Δημήτριος Σ. προκειμένου να μεταφέρει πολίτες που κινδυνεύουν απο παραλίες τις οποίες πλησιάζει η φωτιά. Αποκνυκτική η κατάσταση σε διάφορα σημεία του παραλιακού μετώπου της περιοχής που φλέγεται.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για τον Λόγγο και γαι τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή βρίσκεται ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικος Χαρδαλιάς.

Στην Πάτρα μέσω παλαιάς εθνικής οδού από Λαμπίρι κατευθύνονται οχήματα ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Για όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα λόγω της προηγούμενης πυρκαγιάς. Οι οπδηγοί που κινούνται προς Αθήνα, παρακαλούμε να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου Ιτέας, αναφέρει η αστυνομία. Λόγω των μεταβολόμενων συνθηκών η κυκλοφορία στην παλιά θα διακόπτεται όπου κρίνεται απαραίτητο και αντιστοίχως θα διευκολύνεται όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες. 

Ηλικιωμένος στο Λαμπίρι είναι εγκλωβισμένος καθώς δεν μπορεί να μετακινηθεί και δυνάμεις της αστυνομίας ενηερώθηκαν για την περίπτωση ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε Καμάρες και Λαμπίρι. Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Στη Ζήρια λόγω του κινδύνου από τη φωτιά χτύπησαν οι καμπάνες.

Σκάφος του λιμενικού θα βρίσκεται και στην παραλία του Λόγγου για να απομακρύνει άτομα αν χρειαστεί.

Η Ολυμπία οδός κλειστή από Πάτρα προς Αίγιο και αντίστροφα όπως και η Παλιά Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εαν χρειαστεί.

Ξεκινά η επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό για να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Πάτρα.

πηγή: thebest.gr

video: enikos.gr
Φωτιά στην Αχαΐα: Δραματική η κατάσταση - Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί
Καίγονται σπίτια στη Ζήρια
Φωτιά στην Αχαΐα: Εικόνες και βίντεο από την πύρινη κόλαση - Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης
photo
photo
photo

Μοίρασε το άρθρο!